Football Talk

ΑΕΚ: Τέταρτη σε νίκες παγκοσμίως μέσα στο 2023 η «Ένωση»!

ΑΕΚ: Τέταρτη σε νίκες παγκοσμίως μέσα στο 2023 η «Ένωση»!

Άλλη μία διάκριση για την αρμάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία μάλιστα είναι και παγκόσμιας εμβέλειας. Η ΑΕΚ μέσα στο 2023 μετράει 12 νίκες σε 14 αγώνες, ρεκόρ που την τοποθετεί στην 4η θέση της σχετικής λίστας νικών παγκοσμίως, πριν την εκκίνηση του αγωνιστικού τριημέρου (10-12/3). 

Το ότι κάτι λειτουργεί πολύ καλά στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν χρειαζόταν μία έρευνα του Transfermarkt για να το κατανοήσει κάποιος. Η ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει ένα σχεδόν αλάνθαστο δεύτερο γύρο γεγονός που την έχει οδηγήσει στην κορυφή της Super League, προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα βγάζουν στο χορτάρι πολλά από εκείνα που έχει ζητήσει ο προπονητής τους, φανερώνοντας μία αξιοπρόσεκτη σταθερότητα μέσα στο 2023. Στο διάστημα αυτό, η «Ένωση» μετρά 12 νίκες στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα να αποτελούν τις μοναδικές ομάδες που της έχουν κόψει βαθμούς.

Κατά τα άλλα και με μεγάλο όπλο το… κάστρο της, το οποίο ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί και ενόψει του μεγάλου ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό που ρίχνει την αυλαία της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος, οι «κιτρινόμαυροι» προελαύνουν, χαίροντας μάλιστα διεθνούς αναγνώρισης.

 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσίευσε το Transfermarkt, οι 12 νίκες της ΑΕΚ είναι αρκετές ούτως ώστε, πριν παιχθεί ποδόσφαιρο αυτό το τριήμερο (10-12/3), να την τοποθετούν στην πρώτη πεντάδα των ομάδων με τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα μέσα στο 2023. Η «Ένωση» βρίσκόταν μάλιστα την 4η θέση της σχετικής λίστας την Παρασκευή το πρωί (10/3) ισοβαθμώντας με τους Μαμελόντι Σάνταουνς της Νοτίου Αφρικής, με το ίδιο ρεκόρ.

Στην κορυφή συναντάται η Μπαρτσελόνα με 14 νίκες σε 17 αγώνες ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον ίδιο αριθμό επιτυχιών αλλά σε 19 παιχνίδια που έχει δώσει. Τρίτη, με το καλύτερο ποσοστό μάλιστα 12/13) είναι η Σέλτικ. 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0