Football Talk

Τζόρβας και Μπρινιόλι, οι «κολώνες» του τότε και του τώρα για τον Παναθηναϊκό

Τζόρβας και Μπρινιόλι, οι «κολώνες» του τότε και του τώρα για τον Παναθηναϊκό

 Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί ξανά το πρωτάθλημα με αξιώσεις μετά από χρόνια. Οι διαφορές του τώρα με την τελευταία του κατάκτηση το 2009/2010 είναι πολλές, κάτι που όμως που δεν έχει αλλάξει είναι οι ικανότατοι τερματοφύλακες του «τριφυλλιού».

Σε πορείες πρωταθλητισμού μία ομάδα είναι απαραίτητο να διαθέτει έναν άξιο τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια. Η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση που εμπνέει ένας καλός κίπερ δύσκολα μπορεί να συγκριθεί. Έτσι και ο Παναθηναϊκός του τότε αλλά και του τώρα διαθέτει έναν κανονικό «κέρβερο». 

Παναθηναϊκός: Ανανεώνει με Μπρινιόλι σύμφωνα με Ντι Μάρτζιο - Ποδόσφαιρο -  Stoiximan Super League - Παναθηναϊκός | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας την σεζόν 2009/2010 δεν ξεκίνησε βασικός καθώς μπροστά του βρισκόταν ο πολύ πιο έμπειρος Γκαλίνοβιτς. Μετά από την 3η αγωνιστική όμως ο Αλέξανδρος μπήκε και δεν ξανά βγήκε ποτέ από την 11αδα. Έγινε ο αναντικατάστατος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού στην ονειρική χρονιά που στο τέλος της βρήκε το «τριφύλλι» να κατακτά και τις δύο εγχώριες διοργανώσεις. Ο Τζόρβας ήταν από τους βασικούς πυλώνες της πρωταθληματικής αυτής σεζόν με τις σταθερές του εμφανίσεις κατά την διάρκεια της. Κάτι τέτοιο βλέπουμε και φέτος, με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να είναι από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, πορτιέρε του πρωταθλήματος σε μία σεζόν όπου ο Παναθηναϊκός διεκδικεί ξανά την κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ιστορίες Aπ' το Τέρμα - AthleteStories


Πλέον ολοκληρώθηκε η 25η στροφή της Super League με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση, όπως και τότε. Απέχει δύο βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ, αν και με παιχνίδι περισσότερο. Το 2010 μετά το τέλος της ίδιας αγωνιστικής ήταν και πάλι στην κορυφή με δύο βαθμούς πάνω από τον έτερο δικέφαλο του πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ. 

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Τζόρβας είχε δεχθεί συνολικά 16 τέρματα έως την 25η αγωνιστική και βοήθησε τα μέγιστα για την άκρως θετική πορεία της ομάδας του. Οι καλές εμφανίσεις αυτές του απέφεραν και την θέση του βασικού για τα παιχνίδια της Εθνικής στο Μουντιάλ το 2010. 

Οι πιο όμορφοι ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ 2010 - ΤΑ ΝΕΑ

Ο Μπρινιόλι φέτος στην ίδια χρονική περίοδο έχει δεχθεί 12 τέρματα και αποτελεί έναν πραγματικό βράχο για τον Παναθηναϊκό. Από τα 12 γκολ αυτά που έχει δεχθεί τα έξι ήταν εντός έδρας σε αντίθεση με τον Τζόρβα όπου είχε παθητικό εννιά. Ο Ιταλός δείχνει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη άνεση την ατμόσφαιρα της «Λεωφόρου» και για αυτό παραμένει αήττητος στην έδρα του, σε σχέσει με το 2010 όπου ο Παναθηναϊκός είχε υποστεί την εντός έδρας ήττα σοκ από την Καβάλα με 2-0. 

Μια φάση, μια ιστορία: Ο Τζόρβας στην απόκρουση της δεκαετίας! | Gazzetta

Η δουλειά του τερματοφύλακα είναι η πιο δύσκολη και συνάμα απαιτητική στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός όμως δεν φαίνεται να δυσκολεύεται να την καλύψει. 

olympiacos panathinaikos alberto brignoli super league - Kingsport.gr

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0