Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Χρήστος Ζαντέρογλου.
Ο Χρήστος Ζαντέρογλου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας το 1966 και το 1967 ως μέλος της θρυλικής ομάδας του Μπούκοβι.
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Χρήστου Ζαντέρογλου, για τον χαμό του μεγάλου ποδοσφαιριστή της ομάδας τη δεκαετία του ’60.
Ο Χρήστος Ζαντέρογλου "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1940, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για πέντε χρόνια και συγκεκριμένα από το 1965 μέχρι το 1970. Φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα 174 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, αγωνιζόμενος στην άμυνα, ενώ σημείωσε και έξι γκολ. Με τον Ολυμπιακό, μάλιστα, είχε συμμετοχές και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Γουέστ Χαμ και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας τις χρονιές 1966 και 1967 ως μέλος της θρυλικής ομάδας του Μπούκοβι, αλλά και ένα κύπελλο το 1968.
Επίσης, έχει αποτελέσει στο παρελθόν και μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού, ενώ ως ποδοσφαιριστής ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 13 φορές.
Χρήστο Ζαντέρογλου, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»
Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον χαμό του Χρήστου Ζαντέρογλου.https://t.co/X5aAmkUS8o
— Olympiacos FC (@olympiacosfc) March 4, 2023
Η δημοσίευση του Νίκου Γαβαλά:
«Είναι ημέρα πένθους για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Σε ηλικία 83 ετών, ο Χρήστος Ζαντέρογλου δεν είναι πια ανάμεσά μας.
Ήταν ο φύλακας - άγγελος της άμυνας του Ολυμπιακού στη θρυλική ομάδα του Μάρτον Μπούκοβι.
Ένας σέντερ μπακ που θαρρείς πως είχε βγει μέσα από τα ομορφότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια.
Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’60 άφησε την ασφάλεια του Βόλου για να μετακομίσει στον Πειραιά, ο Μίμης Στεφανάκος τον έχρησε αμέσως διάδοχό του, παραδίδοντάς του τη φανέλα με το 5.
Ο Μπούκοβι τον έβαλε αμέσως στην ενδεκάδα και επί των ημερών του δεν τον έβγαλε ποτέ από αυτήν, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με την ομαδάρα της δεκαετίας του ’60, την Ολυμπιακάρα.
Δεν έχασε κανένα από τα 164 παιχνίδια του προγράμματος, από τον Απρίλιο του 1964 έως και τον Σεπτέμβριο του 1969 όταν και υπέστη θλάση σε αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να επονομαστεί «μαραθωνοδρόμος».
Αναπόσπαστο στέλεχος, ίσως της πιο χαρισματικής γενιάς της Εθνικής ομάδας που άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού.
Το μεγάλο της παράσημο, το πήρε το απόγευμα της 11ης Δεκεμβρίου του 1968 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όταν υποχρέωσε την Πορτογαλία του Εουσέμπιο σε ήττα με 4-2, πανηγυρίζοντας την πρώτη μεγάλη νίκη της ιστορίας της.
Σε εκείνο το ματς ο Ζαντέρογλου ήταν συγκλονιστικός, όπως μου διηγήθηκε, χρόνια αργότερα, ο πατέρας μου.
Πάνω από όλα, ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης.
Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Βούλα, τα παιδιά του Κατερίνα και Τέα και τους οικείους του».