
Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα πέρα από νικητή. Βασικά είχε κάποιον που οφελήθηκε και αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει την ευκαιρία να ξεφύγει με διψήφια διαφορά σε περίπτωση που κάμψει την αντίσταση της Αλμερία την Κυριακή (26/2).
Δεν άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με την Ρεάλ να έχει την κατοχή και την υπεροχή, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να φτιάξουν φάσεις, με τον Σιμεόνε να έχει στήσει άψογα αμυντικά την ομάδα του, η οποία έψαχνε τις αντεπιθέσεις, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα βέβαια.
Στο δέυτερο μέρος η Ατλέτικο ισορρόπησε κάπως όμως στο 64΄στάθηκε άτυχη καθώς ο Κορέα γνώρισε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Ρίντιγκερ και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.
Correa red card for elbowing Rudiger pic.twitter.com/roUJiSqSFX
— M•A•J (@Ultra_Suristic) February 25, 2023
Ωστόσο αυτό δεν πτόησε ιδιαίτερα τους «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι αν και με δέκα πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Χιμένες στο 78’ από στημένη φάση και σέντρα του Γκριεζμάν.
Anota Giménez y gana el Atlético de Madrid ‼️ pic.twitter.com/oXwKEA8bhe
— Luis Omar Tapia (@LuisOmarTapia) February 25, 2023
Παρόλα αυτά η «βασίλισσα» αντέδρασε στα τελευταία λεπτά και ο πιτσιρικάς της, Άλβαρο Ροντρίγκες ντύθηκε... Ράμος στο 85ο και έκανε το 1-1 χαρίζοντας τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του 18χρονου Ουρουγουανού με τους «μερένγκες» και η δεύτερη συμμετοχή του σε γκολ αφού την περασμένη εβδομάδα είχε βγάλει την ασίστ στο 0-2 κόντρα στην Οσασούνα
CLASS GOAL FROM ALVARO RODRIGUEZ
— MK (@MKprods_) February 25, 2023
pic.twitter.com/9olIQNCPcv
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (83’ Λούκας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο (77’ Ροντρίγκες) – Θεμπάγιος (63’ Μόντριτς), Κρόος (63’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε – Ασένσιο (63’ Τσουαμενί), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Μολίνα, Σάβιτς, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο (23’ λ. τρ. Χιμένες) – Κόκε (76’ Βίτσελ), Μπάριος (46’ Κορέα), Σαούλ (76’ Μοράτα), Γιορέντε (57’ λ. τρ. Λεμάρ) – Καρασκό, Γκριεζμάν.
www.bnsports.gr