Football Talk

Πεπ Γκουαρδιόλα υπάρχει πρόβλημα στον «αέρα» και το ξέρεις από πέρυσι! (video)

Πεπ Γκουαρδιόλα υπάρχει πρόβλημα στον «αέρα» και το ξέρεις από πέρυσι! (video)
Ακόμα ένα εις βάρος της γκολ από κεφαλιά στο Champions League. Λες και η Μάντσεστερ Σίτι, δέχεται γκολ και με διαφορετικό τρόπο φέτος.
Επί 45 λεπτά κυριαρχούσε. Η Λειψία ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με μόλις προσπάθεια για γκολ, την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι, αν παρουσιαζόταν λίγο πιο κυνική, θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το ματς. Οι ευρωπαϊκές παθογένειές της, όμως, ξαναεμφανίστηκαν.

Όπως «χτύπησε» ο συνήθης ύποπτος στα νοκ-άουτ του Champions League, Ριγιάντ Μάχρεζ, έτσι «χτύπησε» και η Λειψία στο ευαίσθητο σημείο της Σίτι εκτός αγγλικών συνόρων.

Ο Χάλστενμπεργκ έκανε τη σέντρα στο 70', ο Γκβάρντιολ νίκησε τους πάντες στον αέρα, ισοφάρισε για τους «ταύρους» κι ένα ματς που όδευε προς μία καθαρή νίκη, άρα κι ένα καθαρό προβάδισμα πρόκρισης, έληξε ισόπαλο, αφήνοντας τα πάντα «ανοιχτά» για τη ρεβάνς.
 
Ήταν το μόλις τρίτο γκολ που δέχεται το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα στα επτά ματς που έχει δώσει στο φετινό Champions League και -φαινομενικά- δεν θα έπρεπε να ανησυχεί. Είναι, όμως, πράγματι έτσι;

Τρία γκολ εις βάρος της Σίτι στο Champions League και τα τρία, πλέον, από κεφαλιές! Ένα από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ένα από τον Ράφα Μιρ κι ένα από τον Γιόσκο Γκβάρντιολ. Κοινός «παρονομαστής» στα δύο τελευταία, η συνύπαρξη των Ακέ και Ακάνζι στο κέντρο της άμυνας. Ο γρήγορος κι εύκολος «δρόμος», θα ήταν να «πέσουν» πάνω τους όλες οι ευθύνες. Στο γκολ του Γκβάρντιολ πάντως, ο Ρούμπεν Ντίας αδυνατεί να τον περιορίσει, ενώ ο Έντερσον έχει «χάσει» πλήρως τη φάση.

Σε κάθε περίπτωση, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Πόσω μάλλον, όταν η συγκεκριμένη συνήθεια παρουσιάζεται μόνο εκτός συνόρων.

Στην Premier League σε 24 αγωνιστικές έχει δεχθεί 5 γκολ από κεφαλιές, δηλαδή 0.2 κατά μέσο όρο ανά ματς. Στο Champions League με τρία γκολ σε επτά ματς, ο μέσος όρος διπλασιάζεται και «αγγίζει» το 0.43 ανά παιχνίδι!

Ζητείται λύση, λοιπόν, από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, εν τη απουσία των Λαπόρτ και Ντίας. Η «Αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας έχει βρεθεί και όπως η Λειψία την «χτύπησε» εκεί, θα ακολουθήσουν κι άλλοι το «παράδειγμά» της.

Άλλωστε, οι μνήμες από το γκολ-μαχαιριά του Ροντρίγκο στον περσινό ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ακόμη νωπές. Σίγουρα, κανείς στη Μάντσεστερ Σίτι δεν θα ήθελε όχι απλώς να τις ξαναζήσει, αλλά έστω να αφήσει τα περιθώρια να παίξουν σε επανάληψη.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0