Football Talk

Η ψυχολογία και ο στόχος της ΑΕΚ για να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα

Η ψυχολογία και ο στόχος της ΑΕΚ για να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα
Πώς έχει δουλέψει ο Ματίας Αλμέιδα όλη την εβδομάδα την ομάδα του για να περάσει η ΑΕΚ το βράδυ (20:30 NOVASPORTSPrime) αλώβητη από την έδρα του ΠΑΟΚ.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Στην Τούμπα απόψε έχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι: ΠΑΟΚΑΕΚ! Πρόκειται για ένα ματς που ασφαλώς δεν θα κρίνει τα πάντα, αλλά το αποτέλεσμά του μπορεί να δώσει στίγμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ πάει σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι απόλυτα ήρεμη και αποφασισμένη. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει δουλέψει όλη την εβδομάδα τόσο στο τακτικό, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι, προκειμένου οι παίκτες του να εμφανιστούν έτοιμοι και ικανοί να πάρουν άλλο ένα παιχνίδι. Με νίκη απόψε η ΑΕΚ στέλνει άλλο ένα μήνυμα στον κόσμο και στους αντιπάλους της ότι όχι μόνο είναι ικανή για τον τίτλο, αλλά και το πρώτο φαβορί. Και να κερδίσει πάντως δεν θα τελειώσει εννοείται τίποτα! Εχει πολύ δρόμο η φετινή κούρσα, η οποία δεδομένα πλέον θα κριθεί στα πλέι οφ.

Όπως δεν θα κριθεί τίποτα σε ενδεχόμενη νίκη της ΑΕΚ, έτσι δεν θα τελειώσει και τίποτα αν η Ένωση δεν πάρει το βράδυ τους τρεις βαθμούς στην Τούμπα. Γνωρίζοντας, λοιπόν, ότι σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο ΠΑΟΚΑΕΚ θα υπάρχει και… επόμενη ημέρα, η ΑΕΚ θα μπει στην Τούμπα χωρίς πίεση και με στόχο να κάνει το παιχνίδι της. Με όπλο την ηρεμία, την αποφασιστικότητα και την καλή φυσική κατάσταση ο Αλμέιδα έχει φτιάξει το πλάνο του για να φύγει η ΑΕΚ νικήτρια ξανά από τη Θεσσαλονίκη (όπως είχε κάνει και στην έδρα του Άρη στον πρώτο γύρο).

Στα αγωνιστικά ο Αργεντίνος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Φερνάντες, Μοχαμάντι, όπως και στον Γαλανόπουλο, ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες λόγω αδιαθεσίας. Η διάταξη δεν θα αλλάξει και το 4-1-3-1-1 θα το δούμε ξανά τακτικά. Φαβορί για να ξεκινήσουν απόψε στην Τούμπα είναι ο Αθανασιάδης στο τέρμα, ο Ρότα δεξί μπακ, ο Χατζισαφί αριστερό, με τους ΒίνταΜουκουντί στα στόπερ. Μπροστά από την άμυνα ως «6άρι» θα είναι ο Σιμάνσκι, με τον Γιόνσον επίσης στον άξονα. Αριστερά ο Πινέδα, δεξιά ο Άμραμπατ και μπροστά ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία. Υπάρχουν όμως κι άλλες σκέψεις για τον Αλμέιδα, όπως τις δοκίμασε όλη την εβδομάδα: Να μείνει ο Σιμάνσκι στον πάγκο, να παίξει ο Γκατσίνοβιτς αριστερά ως βασικός και να έρθει ο Πινέδα στον άξονα, με τον Γιόνσον «εξάρι». Γενικά, όπως δουλεύει το ρόστερ ο Αλμέιδα οποιαδήποτε επιλογή κι αν έχει στη βασική 11άδα δεν θα αποτελέσει έκπληξη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0