Football Talk

ΑΕΚ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», αλλά φέτος ακόμα κι όταν αλλάζει, κερδίζει! (video)

ΑΕΚ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», αλλά φέτος ακόμα κι όταν αλλάζει, κερδίζει! (video)
Η ΑΕΚ έχει πετύχει 19 νίκες στη φετινή σεζόν. Σε πόσα ματς, όμως, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ίδια ενδεκάδα;
Η ΑΕΚ έφυγε με το «διπλό» από τις Σέρρες και «τσέκαρε» πανηγυρικά το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τι κι αν η πρόκριση έμοιαζε εξασφαλισμένη ήδη από το πρώτο ματς; Τι κι αν ο Ματίας Αλμέιδα χρησιμοποίησε μία ενδεκάδα αλλαγμένη κατά 10/11, σε σχέση με την αρχική που παρέταξε κόντρα στον Ιωνικό;

Όσοι μπήκαν μέσα ήταν αποφασισμένοι να δώσουν μία ποδοσφαιρική «παράσταση», ως «ευχαριστώ» προς τους φίλους της «Ένωσης» που βρέθηκαν στις κερκίδες και εν τέλει, το έπραξαν, μέσω του 3-1 υπέρ της ΑΕΚ. Άλλωστε, καθ' όλη τη σεζόν, μόνο σε τρία ματς που κέρδισε, η αρχική της ενδεκάδα ήταν ίδια!

 
Κι όμως, στις 19 νίκες που «μετρά» η ΑΕΚ φέτος στα 24 ματς που έχει δώσει συνολικά, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σε μόλις τρεις από αυτές, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ίδια αρχική ενδεκάδα. Πρόκειται για την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη (09/10), τον Ατρόμητο (16/10) και τον ΠΑΟΚ (30/10).

Ο προπονητής της «Ένωσης», τότε, είχε χρησιμοποιήσει τους Αθανασιάδη, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γκαρσία και Αραούχο. Καμία άλλη φορά έκτοτε, δεν έχει διαλέξει ακριβώς τους ίδιους παίκτες σε πάνω από ένα ματς. Έστω κι ένας παίκτης, ήταν πάντα διαφορετικός!

Ένα από τα «αρχαιότερα» ποδοσφαιρικά ρητά, λοιπόν, καταρρίπτεται από τη φετινή εκδοχή της ΑΕΚ, αφού ακόμα κι όταν αλλάζει την αρχική της ενδεκάδα, κερδίζει. Κάτι που σίγουρα αποτελεί δείγμα της αφομίωσης του τρόπου παιχνιδιού, από κάθε παίκτη της ομάδας.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0