Football Talk

Άστον Βίλα – Λιντς 2-1: Αγχώθηκαν, αλλά πήραν το τρίποντο οι «villans»!

Άστον Βίλα – Λιντς 2-1: Αγχώθηκαν, αλλά πήραν το τρίποντο οι «villans»!

Ακόμα μία νίκη για την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι στην Premier League, αυτή τη φορά με 2-1 κόντρα στην αξιόμαχη Λιντς, η οποία είχε ευκαιρίες για να φύγει αλώβητη από το Βίλα Παρκ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τέταρτη νίκη σε έξι ματς πρωταθλήματος με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο συμπλήρωσε η Άστον Βίλα, η οποία αν και δυσκολεύτηκε, κατόρθωσε εν τέλει να επικρατήσει με σκορ 2-1 της Λιντς. Οι «villans» έφτασαν έτσι τους 25 βαθμούς μετά από 19 αγωνιστικές στην Premier League, σε αντίθεση με τα «παγώνια» που έμειναν στους 17 και δεν κατόρθωσαν να αυξήσουν τη διαφορά τους από την επικίνδυνη ζώνη.

Μετά τον αποκλεισμό σοκ στο Κύπελλο Αγγλίας από τη Στίβενεϊτζ, η Άστον Βίλα ήθελε οπωσδήποτε να επιστρέψει στις επιτυχίες και ο δρόμος για να συμβεί αυτό άνοιξε πολύ νωρίς. Μόλις στο 3' της αναμέτρησης, ο Μπέιλι εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Καμαρά και τελείωσε εύστοχα τη φάση για το 1-0.

Η συνέχεια του πρώτου μέρους ωστόσο δεν ήταν ιδανική για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν τους Ντιν και Ουότκινς να αποχωρούν με τραυματισμό στο 10' και το 32' αντίστοιχα. Η Λιντς από την άλλη πάλεψε για την ισοφάριση. Στο 23' ο Χάρισον είχε δοκάρι, ενώ δευτερόλεπτα πριν τα «παγώνια» ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ροντρίγκο από τον Ντάγκλας Λουίς, όμως ο διαιτητής το αρνήθηκε.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πάλι μια διαιτητική απόφαση, αυτή τη φορά με υπόδειξη του VAR δεν επέτρεψε στους παίκτες του Μαρτς να πανηγυρίσουν. Συγκεκριμένα στο 45+1', ο Ροντρίγκο σκόραρε αλλά ο VAR είδε οφσάιντ με αποτέλεσμα το γκολ να μη μετρήσει.

Η Λιντς συνέχισε την πίεση και στο δεύτερο μέρος, όμως ο Μαρτίνεζ με τις επεμβάσεις κρατούσε όρθια την Άστον Βίλα, η οποία στο 65' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Μπουεντία εκμεταλλεύτηκε μια ασταθή επέμβαση του Μελιέ και με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0. Βέβαια για να μετρήσει το γκολ, χρειάστηκε και πάλι η συμβολή του VAR αφού ο μεσοεπιθετικός της Βίλα είχε αρχικά υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν κριθεί, ο Μπάμφορντ στο 83' έβαλε «φωτιά» στο ματς όταν μείωσε σε 2-1. Ωστόσο, η Λιντς δεν μπόρεσε να βρει άλλο ένα γκολ ως το φινάλε και έτσι έφυγε με «άδεια χέρια» από το Μπέρμιγχαμ.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0