Football Talk

Τελικά, «έχασε» ο Βόλος από τη φιλοξενία 35.000 φιλάθλων; (video)

Τελικά, «έχασε» ο Βόλος από τη φιλοξενία 35.000 φιλάθλων; (video)
Η επιλογή του Βόλου να «ανοίξει» τις θύρες του Πανθεσσαλικού, για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, κατά χρονική σειρά, είχε τα συν και τα πλην της.
Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο (08/01, 4-0) σε «πάρτι» εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Περίπου 11.000 φίλοι του βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό, παρακολουθώντας το σύνολο του Μίτσελ, να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη φετινή Super League.

Από την άλλη, για τον Βόλο το «ποτήρι» είναι... μισογεμάτο για τρίτη σερί φορά, που επέλεξε να «ανοίξει» τις θύρες του γηπέδου του, για τόσους φίλους της φιλοξενούμενης ομάδας.

Δέχθηκε τέσσερα γκολ, όσα και από την ΑΕΚ, κι ένα λιγότερο από αυτά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Απολογισμός; Δεκατρία γκολ κατά και μόλις ένα υπέρ σε τρία ματς. Είναι φανερό πως στον αγωνιστικό τομέα, οι γεμάτες εξέδρες του Πανθεσσαλικού δεν λειτούργησαν υπέρ του. Πρόκειται, όμως, για μία πρώτη-επιφανειακή «ανάγνωση» του εγχειρήματος.

 
Ο Βόλος φιλοξένησε σε τρία ματς περίπου 35.000 φιλάθλους. Τόσοι άνθρωποι, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στο Πανθεσσαλικό, κι όμως, δεν σημειώθηκε το παραμικρό έκτροπο. Κάτι που πιστώνεται τόσο στους ίδιους τους φιλάθλους, όσο και στους «οικοδεσπότες».

Χωρίς την παρουσία των περίπου 15 χιλιάδων φιλάθλων για τον Παναθηναϊκό, 9 χιλιάδων για την ΑΕΚ και 11 χιλιάδων για τον Ολυμπιακό, ίσως ο Βόλος θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, βαθμολογικά. Βγήκε, όμως, χαμένος;

 
Παραμένει έκτος, σε απόσταση μόλις δύο βαθμών από την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League, και εκτός από ένα παράδειγμα «φιλοξενίας», έδειξε και τον δρόμο για τις μετακινήσεις οπαδών. Άλλωστε, δεν έμεινε μόνο η όμορφη ατμόσφαιρα εντός γηπέδου. Εκτός κι αν θεωρεί κάποιος, πως οι 35.000 άνθρωποι που «παρέλασαν» από την πόλη της Μαγνησίας, δεν τόνωσαν την τοπική οικονομία. Και στις 11 Μαρτίου, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, θα φιλοξενήσει και τον ΠΑΟΚ.

Τελικά, «χάνει» πράγματι ο Βόλος από αυτές τις εκδρομές ή μήπως στη μεγάλη εικόνα, κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος για τόσο μεγάλες μετακινήσεις οπαδών, δίχως να συμβεί το «παραμικρό»;

 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0