![Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 4-0: Την... καθάρισε από ημίχρονο με σούπερ Μάχρεζ! (video)](https://www.bnsports.gr/media/k2/items/cache/2e455b997317ad1b6d8c7c47be604540_XL.jpg)
Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε εύκολα με 4-0 την Τσέλσι, «τελειώνοντας» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αφού μέσα σε 15 λεπτά πέτυχε τρία γκολ και κλείδωσε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του FA Cup.
Περίπου 15 λεπτά χρειάστηκε η Μάντσεστερ Σίτι για να «τελειώσει» το ματς απέναντι στην Τσέλσι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα νίκησε με 4-0 τους «μπλε» και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του κυπέλλου. Τραγική εμφάνιση για την ομάδα του Πότερ που αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Σπουδαία κίνηση από τους ανθρώπους της Τσέλσι που δεν ξέχασαν τον Τζιανλούκα Βιάλι -που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή- , καθώς οι ποδοσφαιριστές βγήκαν για ζέσταμα με μπλουζάκια που έφεραν στην πλάτη το νούμερο "9" που φορούσε ο Ιταλός. Φυσικά κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
The @ChelseaFC squad warmed-up wearing number 9️⃣ jerseys in tribute to their former player and manager, Gianluca Vialli, who twice won the FA Cup with them ?#EmiratesFACup pic.twitter.com/WOgfSEUO70
— Emirates FA Cup (@EmiratesFACup) January 8, 2023
Χρειάστηκαν 19 λεπτά για να δούμε την πρώτη φάση του αγώνα. Ο Πάλμερ υποδέχθηκε την κάθετη και εκτέλεσε τον Κέπα, με τον Ισπανό πορτιέρο να απομακρύνει σε κόρνερ (με τα πόδια).
Αυτή ήταν η προειδοποίηση για τι θα ακολουθήσει. Η Σίτι χρειάστηκε επτά λεπτά για να βρει δύο γκολ και να καθαρίσει το ματς! Πρώτα, στο 23' ο Μαχρέζ εκτέλεσε πανέμορφα το φάουλ -λίγο έξω από την περιοχή- για το 1-0. Ο Αλγερινός έγινε ο πρώτος παίκτης έπειτα από τον Χαβιέρ Ερνάντες (2012-2013) που πετυχαίνει γκολ σε τρία διαδοχικά ματς απέναντι στους "μπλε".
GOAL! Manchester City 1-0 Chelsea (Mahrez) #MCICHE pic.twitter.com/oWXMTMLPSX
— The Premier League Club (@TPLCSports) January 8, 2023
Στo 29' ο VAR ενημέρωσε τον Τζόουνς για χέρι του Χάβερτς, ο Άγγλος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Χούλιαν Άλβαρεζ νίκησε τον Κέπα -που βρήκε τη μπάλα- για το 2-0!
GOAL! Manchester City 2-0 Chelsea (Alvarez) #MCICHE pic.twitter.com/PeRgF1wr0J
— The Premier League Club (@TPLCSports) January 8, 2023
Το πάρτι συνεχίστηκε στο 38ο λεπτό με ένα καταπληκτικό ομαδικό γκολ. Ο Μάχρεζ πήρε τη μπαλιά του Ρόδρι, πέρασε στον Γουόκερ, εκείνος αμέσως πάσαρε στον Φόντεν και ο Άγγλος από κοντά σκόραρε το τρίτο -και πιο όμορφο- γκολ της ομάδας του Γκουαρδιόλα!
GOAL! Manchester City 3-0 Chelsea (Foden) #MCICHEpic.twitter.com/UQogZjrtFD
— The Premier League Club (@TPLCSports) January 8, 2023
Στο δεύτερο ημίχρονο, έπρεπε να φτάσουμε στο 73' για να δούμε αξιόλογη φάση. Ο Μάχρεζ έψαξε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όταν έφερε ωραία τη μπάλα στο αριστερό και σούταρε, με τον -όρθιο- Κέπα να βλέπει τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
Τελικά, ο πρωταγωνιστής του ματς βρήκε αυτό το δεύτερο γκολ. Στο 84' ο Κουλιμπαλί έκανε πέναλτι στον Φόντεν και ο Μάχρεζ δεν λάθεψε πετυχαίνοντας το 4-0!
GOAL! Manchester City 4-0 Chelsea (Mahrez) #MCICHE pic.twitter.com/5XerXh1sKb
— The Premier League Club (@TPLCSports) January 8, 2023
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάντζι, Λαπόρτ, Γκόμεζ (58' Κανσέλο), Ρόδρι (58' Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα (86' Λιούις), Φόντεν, Μαχρέζ, Πάλμερ, Άλβαρεζ.
Τσέλσι (Πότερ): Κέπα, Τσαλόμπα, Χάμφρις, Κουλιμπαλί, Χολ, Ζορζίνιο (63' Αθπιλικουέτα), Κόβασιτς (46' Ζακάρια), Γκάλαχερ, Ζίγεχ (63' Χάτσινσον), Μάουντ (73' Τσουκουεμέκα), Χάβερτς (46' Φοφανά).
Μανώλης Μακρόπουλος