Football Talk

Βόλος - Ολυμπιακός 0-4: Πάρτι στην κερκίδα, πάρτι και στο γήπεδο! (video)

Βόλος - Ολυμπιακός 0-4: Πάρτι στην κερκίδα, πάρτι και στο γήπεδο! (video)
Σαν... σίφουνας πέρασε από το Βόλο και ο Ολυμπιακός, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά φέτος τρεις συνεχόμενες νίκες. Φανταστική η ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό από 15χιλιάδες φίλους των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να διευρύνει το ρεκόρ στην επαρχία. Έκανε... σεφτέ στο πρωτάθλημα ο Χουάνγκ, σε «κακό φεγγάρι» οι Θεσσαλοί, οι οποίοι έμειναν μακριά από το γκολ για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι!
Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η έξοδος του Ολυμπιακού στο Βόλο, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν τρεις συνεχόμενες νίκες (και μάλιστα χωρίς να δεχτούν τέρμα) και να πιάνουν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση, έστω και προσωρινά. Κοκκίνισε το Πανθεσσαλικό από 15χιλιάδες φίλους των «ερυθρολέυκων», οι οποίοι βλέπουν μία συνέπεια και μία σταθερότητα από την ομάδα τους. Για μία ακόμα φορά οι Βολιώτες δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί κόντρα στους «μεγάλους» στην Μαγνησία, μετρώντας τρεις ήττες και μάλιστα με μεγάλα σκορ.

1o Ημίχρονο
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για τους Πειραιώτες, οι οποίοι απέιλησαν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Πεπ Μπιέλ. Και αφού ο Ισπανός δεν κατόρθωσε να χριστεί τότε σκόρερ, το έκανε έξι λεπτά αργότερα.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιεστικός και ενθουσιώδης και στο 4', κέρδισε πέναλτι. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε όμορφη ενέργεια παράλληλα με τη γραμμή του αουτ, και στην προσπάθειά του να πέρασει την πάσα προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο χέρι του πεσμένου στο έδαφος Άλχο. Ο κύριος Παπαπέτρου έδιεξε κατευθείαν την παράβαση, από το VAR συμφώνησαν μαζί του και έτσι ο Μπιελ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 0-1.

Η εξέλιξη αυτή καθησύχασε κάπως τους φιλοξενούμενους οι οποίοι δεν είχαν την ίδια ορμή με τα πρώτα λεπτά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Βολιώτες και κέρδισαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να απειλήσουν παρόλα αυτά. 


Στο 20' μια κεφαλιά του Χάμες κατέληξε στα χέρια του Κλέιμαν για να φτάσουμε στο 22' και το 0-2. Ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ πίεσε, έκλεψε τη μπάλα και αφού προχώρησε λίγο, έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ με το αριστερό για να ανοίξει... λογαριασμό και στη Super League.

Oι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και να οδηγήσουν τους αντιπάλους τους σε λάθη, όμως οι παίκτες του Μίτσελ ήταν σταθεροί. Νέο σουτ του Νοτιοκορεάτη στο 30' κατέληξε άουτ ενώ και οι Χάμες (31'), Μπιελ (36΄) δεν μπόρεσαν να «κλειδώσουν» την υπόθεση-νίκη. Και ότι δεν κατάφεραν οι δυο τους, μπόρεσε να το κάνει ο Μπακαμπού, στο τρίτο συνεχόμενο ματς που βρίσκει δίχτυα. Ο Φορτούνης έκανε βαθιά μπαλιά στον Ρέαμπτσιουκ, εκείνος έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε και ο 31χρονος σέντερ φορ έγραψε το 0-3 (45'), σκορ με το οποίο πήγαν και οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

2ο Ημίχρονο

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, ο Βόλος ήταν πιο κινητικός και προσπάθησε να μειώσει για να μπει και πάλι στην διεκδίκηση της νίκης. Μάλιστα στο 54' έφτασε μια ανάσα από το γκολ, ωστόσο το πλασέ του Λούνα, δεν πέρασε τη γραμμή με τον Ντόι να προλαβαίνει σωτήρια.

Σταδιακά οι Πειραιώτες γίνονταν και πάλι οι κυριάρχοι στον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού να κάνουν το 0-4, όταν η σουτάρα του Ροντινέι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσελ και για αλλαγές από νωρίς με τον Μαρσέλο να αποθεώνεται με την εισοδό του στο χορτάρι (65').


Στο 66, ο Βόλος έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όμως το σουτ του Μεσκίδα από καλή θέση δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Και αφού δεν μπόρεσε να μειώσει, ήρθε ο Ελ Αραμπί να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού (75'), με τελείωμα από κοντά μετά από προσπαθεια των Μαρσέλο και Μπιελ.

Ο MVP 
Σε ένα ματς που λήγει με 4-0, σίγουρα οι διακριθέντες είναι αρκετοί. Εκείνος όμως που κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου στο Πανθεσσαλικό είναι ο Χουάνγκ, ο οποίος όχι μόνο «έκοβε και έραβε» αλλά βρήκε και δίχτυα.

Η Φάση του Αγώνα:
Η επίτευξη του τρίτου γκολ του Ολυμπικαού. Ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε πιθανότατα την καλύτερη σέντρα του απ΄ όταν έχει έρθει στο Λιμάνι και οι Πειραιώτες «καθάρισαν το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ (86’ Σιέλης), Πίρινεν, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Γκάγι (79’ Ουές), Ντέλετιτς (86’ Καρτάλης), Τσιρίνος (64’ Μεσκίδα) και Κούτσιας.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (66’ Μαρσέλο), Εμβιλά (78’ Κασάμι), Ινμπόμ Χουάνγκ, Φορτούνης (72’ Μασούρας), Χάμες (66’ Σαμασέσκου), Μπιέλ και Μπακαμπού (72’ Ελ Αραμπί).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0