Football Talk

ΠΑΟΚ – Άρης: Η Τούμπα θέλει να θυμηθεί τα παλιά, διαγράφοντας το πρόσφατο παρελθόν

ΠΑΟΚ – Άρης: Η Τούμπα θέλει να θυμηθεί τα παλιά, διαγράφοντας το πρόσφατο παρελθόν

ΠΑΟΚ και Άρης αναμετρώνται για 66η φορά με γηπεδούχο τον «Δικέφαλο» στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει τριπλάσιες νίκες ιστορικά (33 έναντι 11), όμως τα τελευταία χρόνια η παράδοση στην Τούμπα είναι ξεκάθαρα υπέρ των «κιτρινόμαυρων»!

 

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον συμπολίτη  Άρη με τις δύο ομάδες να μας χαρίζουν πάντοτε σκληρές μονομαχίες. Ο απολογισμός των 65 συναντήσεων των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον «Δικέφαλο» είναι με διαφορά υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος μετράει 33 νίκες έναντι 11 του Άρη με 21 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

Μάλιστα, από την σεζόν 1999/2000 μέχρι την 2009/10, οι «ασπρόμαυροι» σημείωσαν 10 νίκες έναντι του Άρη στην Τούμπα, με τρείς εξ αυτών να παίρνουν και διαστάσεις θριάμβου( 3-0 2003, 3-0 2008, 4-1 2009).

Όμως οι εποχές άλλαξαν και πλέον οι οπαδοί του Άρη είναι αυτοί που χαμογελούν κοιτώντας την πρόσφατη παράδοση. Οι κιτρινόμαυροι» έχουν δύο σερί διπλά στην έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου, ενώ έχουν χάσει μόλις μία φορά στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις και συγκεκριμένα από την σεζόν 2018/19 και μετά, όταν και επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.




Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0