Football Talk

ΑΕΚ: Η νέα επικίνδυνη έξοδός της πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το φουλ επιθετικό σχήμα του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η νέα επικίνδυνη έξοδός της πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το φουλ επιθετικό σχήμα του Αλμέιδα
Η ΑΕΚ το βράδυ (20:00 – NovaSportsPrime) αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι στη μάχη του τίτλου – Οι απουσίες και οι δοκιμές του Αλμέιδα – Τι κάνει η Ένωση όταν παίζει στις 3 Γενάρη.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το 2022 έφυγε για την ΑΕΚ με εξαιρετικό τρόπο: Κέρδισε τα δυο ματς πρωταθλήματος που είχε να δώσει με Λαμία εντός και Βόλο εκτός, ενώ την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έφερε δύο σερί ισοπαλίες. Η ΑΕΚ, δηλαδή, μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή και τους «πράσινους» στους 4 βαθμούς και φτάσαμε στο σήμερα και την πρώτη μάχη μέσα στο 2023. Η ΑΕΚ έχει άλλη μία επικίνδυνη έξοδο: Παίζει με τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες», σε ένα παιχνίδι που ναι μεν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, όμως οι άδειες εξέδρες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την καλύτερη ομάδα… Η νίκη, για την ομάδα του Αλμέιδα, κρίνεται αναγκαία ξανά και πρέπει να έρθει ώστε να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (8/1) στη Φιλαδέλφεια στη χειρότερη των περιπτώσεων στο -4, εφόσον βέβαια κερδίσει η ίδια στα Γιάννενα και ο ΠΑΟ στη Λιβαδειά.

Πραγματικά το αποψινό ματς για την ΑΕΚ είναι το ίδιο επικίνδυνο όπως κι αυτό του Βόλου. Ο ΠΑΣ μετά τη διακοπή του Μουντιάλ έχει καταφέρει να πάρει ισοπαλία (2-2) με τον Ολυμπιακό στην έδρα του και να φέρει 1-1 με τη Λαμία εκτός έδρας. Δείχνει δηλαδή, ότι έχει επιστρέψει καλύτερος και θα υποδεχθεί την ΑΕΚ με ψυχολογία.

Οι δοκιμές και οι απουσίες του Αλμέιδα

Μια ΑΕΚ η οποία σε ένα ακόμη παιχνίδι θα έχει πολλές και βασικές απουσίες. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μάνταλος, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μοχαμάντι και σε αυτούς προστέθηκαν τελευταία στιγμή ο Ρότα και ο Φράνσον που έχουν ίωση. Μεταξύ αυτών υπάρχει απόψε και η απουσία του Νταμιάν Σιμάνσκι, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, λόγω καρτών. Στα θετικά η παρουσία του Πάολο Φερνάντες στην αποστολή για πρώτη φορά, αλλά και η επιστροφή του Βίντα, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τις 13 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με βάσει τις απουσίες που υπάρχουν ο Αλμέιδα έχει δοκιμάσει δυο διαφορετικές εκδοχές και θα καταλήξει λίγο πριν το ματς. Και οι δυο εκδοχές είναι φουλ επιθετικές. Η διάταξη δεν αλλάζει και η ΑΕΚ θα παίξει με 4-1-3-1-1. Τέρμα θα είναι ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Σιντιμπέ, αριστερό ο Χατζισαφί. Στα στόπερ σίγουρος είναι ο Μουκουντί με τον Βίντα ή τον Μήτογλου παρτενέρ του. Φαβορί είναι ο Κροάτης, ώστε να αρχίσει να παίρνει παιχνίδια και να είναι πιο έτοιμος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Δεν αποκλείεται ως επιβράβευση να δούμε όμως και πάλι τον Μήτογλου βασικό, καθώς τα έχει πάει εξαιρετικά στα τελευταία παιχνίδια, όμως στις δοκιμές ο Βίντα έχει επιλεγεί από τον προπονητή. Μπροστά από την άμυνα σε ρόλο «εξαριού» θα παίξει ο Γιόνσον και κοντά του θα είναι ο Πινέδα. Δεξί εξτρέμ δοκιμάστηκε ο Λιβάι Γκαρσία, αριστερά ο Φερνάντες και μπροστά ο Αραούχο με τον Φαν Βέερτ. Αυτή είναι η πρώτη εκδοχή.

Η δεύτερη, είχε αλλαγές επιθετικά. Δοκιμάστηκε ο Τσούμπερ αριστερά, ο Φερνάντες δεξιά και μπροστά ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία, με τον Φαν Βέερτ να μένει εκτός.

Τα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ κάθε χρόνο

Το πρώτο ματς για την ΑΕΚ μέσα στο 2023 ήρθε λοιπόν και η μοίρα την φέρνει στα Ιωάννινα. Όπως παρουσίασε η σελίδα «το χρονοντούλαπο της ΑΕΚ» στο facebook: Τα τελευταία 63 χρόνια η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο της παιχνίδι στις 3 Ιανουαρίου 15 φορές έχοντας επτά νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες, είτε σε επίσημο παιχνίδι, είτε σε φιλικό. Οι δυο ήττες για την ΑΕΚ ήταν το 1962 και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της στη Φιλαδέλφεια κόντρα στην Μπαρτσελόνα και πρόπερσι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα. Μεγάλες νίκες σαν σήμερα είχε πετύχει το 1973 όταν κέρδισε 9-0 τον Εθνικό Αστέρα για το Κύπελλο και 3-1 τον Ολυμπιακό, εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ, το 1996, επίσης για το Κύπελλο. Στην έδρα του ΠΑΣ και σε 25 συναντήσεις η ΑΕΚ μετράει 8 νίκες, έχει 10 ισοπαλίες και 7 ήττες με τα γκολ της να είναι 29 υπέρ και 27 κατά.


www.bnsports.gr

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0