Football Talk

Σέρχιο Αραούχο: Δύο ασίστ σε ένα παιχνίδι; Τότε ήταν η Σεβίλλη, τώρα ο Βόλος! (video)

Σέρχιο Αραούχο: Δύο ασίστ σε ένα παιχνίδι; Τότε ήταν η Σεβίλλη, τώρα ο Βόλος! (video)

 Μεγάλη νίκη σημείωσε η ΑΕΚ επί του Βόλου στην 15η αγωνιστική της Super League, με τον Σέρχιο Αραούχο να σημειώνει δύο ασίστ, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια!

 

Με επιβλητική αγωνιστική εικόνα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 του Βόλου για την 15η αγωνιστική της Super League, με τον Σέρχιο Αραούχο να αποτελεί το σημείο αναφοράς των «κιτρινόμαυρων» στα πρώτα 45 λεπτά του παιχνιδιού.

Ο αρχηγός της Ένωσης εκτός της συμμετοχής του στην πίεση που ζητά ο Ματίας Αλμέιδα από τους παίκτες του, έχει συνεισφορά στα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του που της έχουν δώσει το ισχυρό προβάδισμα απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας. Αρχικά, στο 16’ βρήκε τον Γεράσιμο Μήτογλου με μια σέντρα-ξυραφιά από τα αριστερά, με τον Έλληνα αμυντικό να «ανοίγει» το σκορ κόντρα στην πρώην ομάδα του.

 

Δεκαεννέα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 35’, ο Αραούχο ήταν και πάλι εκεί για την ΑΕΚ, αφού πήρε την μπάλα μετά την πίεση που άσκησε επιτυχημένα ο Γενς Γιόνσον, την «μοίρασε» στον Τομ Φαν Βέερτ και εκείνος πλάσαρε ιδανικά για το τρίτο γκολ των «κιτρινόμαυρων».

 

Έτσι, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Σέρχιο Αραχούο είχε δύο ασίστ σε ένα παιχνίδι. Για να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα θα πρέπει να γυρίσουμε επτά χρόνια πίσω, για μια αναμέτρηση ανάμεσα στην Λας Πάλμας και την Σεβίλλη για την 5η «στροφή» της La Liga. Τότε, η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά είχε επικρατήσει με 2-0, με τον 30χρονο να έχει συμμετοχή μέσω της τελικής πάσας και στα δύο γκολ που της έδωσαν τη νίκη.

Η αρχή έγινε στο 30’ δίνοντας μια έξυπνη πάσα ανάμεσα σε πολλούς αμυντικούς στον Ρόκε Μέσα που τελείωσε πανέμορφα τη φάση, ενώ στο 76’ ο Αραούχο σέντραρε υπέροχα από τα δεξιά βρίσκοντας τον Αντολίν Αλκαράθ που με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο γκολ της Λας Πάλμας.


Έκτοτε, έπρεπε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια για να πέτυχει κάτι παρόμοιο, με τον Βόλο να αποτελεί το δεύτερο «θύμα» του Σέρχιο Αραούχο με δύο ασίστ σε ένα επίσημο παιχνίδι.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0