Football Talk

ΑΕΚ: Το επικίνδυνο παιχνίδι στο Βόλο και τα ερωτηματικά

ΑΕΚ: Το επικίνδυνο παιχνίδι στο Βόλο και τα ερωτηματικά
Η ΑΕΚ με χιλιάδες κόσμο στο πλευρό της δοκιμάζεται στο Πανθεσσαλικό κόντρα στο Βόλο (19:30 CosmoteSports 2), σε ένα ματς το οποίο μπορεί να της δώσει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια αν το κερδίσει και το… αντίστροφο αν δεν τα καταφέρει – Ποιες οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου και τα πρώτα ματς την επιστροφή από τη διακοπή ήταν εξαιρετική για την ΑΕΚ: Επικράτησε της Λαμίας παίρνοντας τους τρεις βαθμούς και λίγες ώρες μετά είδε τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Ολυμπιακό να χάνουν δυο βαθμούς, φέρνοντας ισοπαλίες με Ιωνικό και ΠΑΣ, αντίστοιχα, εκτός έδρας.

Η ΑΕΚ λοιπόν, μείωσε τη διαφορά της από τον πρώτο Παναθηναϊκό στους έξι βαθμούς και την αύξησε από τον τέταρτο (πλέον) Ολυμπιακό στους 6 βαθμούς. Από κοντά και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι στην 3η θέση πια με τέσσερις βαθμούς λιγότερους από την ΑΕΚ. Και πάμε στο σήμερα, όπου η ΑΕΚ έχει μία επικίνδυνη έξοδο στο Πανθεσσαλικό, αντιμετωπίζει τον 5ο στη βαθμολογία Βόλο, ο οποίος θυμίζουμε την είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο στη Ριζούπολη.

Το ματς μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο για την ΑΕΚ για πολλούς λόγους: Ο πρώτος είναι ο αντίπαλος. Είναι μία υπολογίσιμη ομάδα ο Βόλος, που μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μετά τη μείωση της απόστασης από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ δεν θέλει να πετάξει αυτή την ευκαιρία και στη χειρότερη των περιπτώσεων να τον υποδεχθεί στη Φιλαδέλφεια στις 8 Ιανουαρίου βρισκόμενη στο -6. Οι «πράσινοι» έχουν δυο σχετικά εύκολα ματς με ΟΦΗ απόψε στη Λεωφόρο και με Λεβαδειακό εκτός έδρας την άλλη Τρίτη.

Η ΑΕΚ έχει Βόλο και ΠΑΣ εκτός έδρας. Επικίνδυνες στροφές… Αν κερδίσει και ψυχολογία θα πάρει και τον αντίπαλο θα… αγχώσει και σε απόσταση βολής μπορεί να είναι. Μπορεί να της δώσουν μεγάλη ώθηση οι τρεις βαθμοί απόψε της Ένωσης για τη συνέχεια, αλλά και να την… προβληματίσουν ψυχολογικά εφόσον δεν τα καταφέρει.

 
Τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα και ο κόσμος

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει το σημερινό παιχνίδι για την ΑΕΚ επικίνδυνο είναι οι απουσίες που έχει ο Αλμέιδα. Στην Αθήνα και εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ελίασον, Μοχαμάντι, Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα ο οποίος μόλις τη Δευτέρα γύρισε στα Σπάτα από τις υποχρεώσεις του στο Μουντιάλ και την άδεια που πήρε μετά, αλλά και ο Μάνταλος που έχει μία ελαφριά θλάση.

Στα θετικά η επιστροφή των Τσούμπερ και Άμραμπατ μετά από καιρό σε αποστολή, όμως και στους δυο λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός.

Με όλα αυτά τα θέματα και φυσικά με το γεγονός ότι ο Πάολο Φερνάντες δεν υπολογίζεται ακόμα (θα είναι διαθέσιμος στην άλλη Τρίτη στα Γιάννινα), κάνουν τον καταρτισμό της ενδεκάδας έναν γρίφο που μόνο ο Αλμέιδα θα λύσει, λίγο πριν το παιχνίδι.

Στο τέρμα θα είναι ο Αθανασιάδης, στην τετράδα της άμυνας φαβορί να ξεκινήσουν είναι οι Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί και Χατζισαφί, με τον Σιντιμπέ να μένει στον πάγκο, προκειμένου ο Αλμέιδα να έχει μία λύση από εκεί και για τα δυο άκρα της άμυνας, εφόσον χρειαστεί. Και πάμε τώρα σε κέντρο και επίθεση. Πολλά τα ερωτήματα. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ λειτούργησε καλύτερα επιθετικά (και) με τη Λαμία όταν έπαιξε με έναν «κόφτη». Ίσως επιλεγεί δηλαδή ένας εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον να ξεκινήσουν και όχι και δυο μαζί. Εφόσον το κάνει πράξη αυτό ο προπονητής τότε ο Πινέδα θα είναι στον άξονα κοντά στο αμυντικό χαφ, ο Τσούμπερ αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία δεξιά και μπροστά ο Αραούχο με τον Φαν Βέερτ, σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα.

Αν επιλεγεί το δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον στον άξονα να ξεκινήσει, τότε θα δούμε ξανά το τρικ με τους Πινέδα – Αραούχο να αλλάζουν θέσεις και να έρχεται πότε ο ένας ή πότε ο άλλος από τα άκρα προς τον άξονα. Με τον Γκαρσία ή τον Φαν Βέερτ να βρίσκονται στην κορυφή. Αν επιλεγεί ο Λιβάι τότε ο Τσούμπερ θα έχει θέση στην 11άδα. Αν επιλεγεί ο Ολλανδός τότε ο Γκαρσία θα πάει δεξιά και ο Τσούμπερ θα μείνει στον πάγκο.

Το μόνο σίγουρο για την ΑΕΚ ήδη είναι πως το Πανθεσσαλικό θα θυμίζει λίγο… Φιλαδέλφεια. Πάνω από 5.000 φίλοι της θα είναι το βράδυ στις εξέδρες καθώς πολλοί ταξιδεύουν και από την Αθήνα και από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τις γύρω περιοχές γι’ αυτό το ματς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0