Football Talk

ΑΕΚ: Η εξήγηση πίσω από τα λόγια του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η εξήγηση πίσω από τα λόγια του Αλμέιδα

Η ατάκα του προπονητή της ΑΕΚ μετά το τέλος του αγώνα με την Κηφισιά κρύβει ένα πλάνο που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μετά τη λήξη του αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Κηφισιά για το Κύπελλο και μιλώντας στην κάμερα της CosmoteSportsTV, ο Ματία Αλμέιδα αφού αναφέρθηκε στο παιχνίδι, στη αποστροφή του λόγου είπε πως «θέλαμε να δώσουμε λίγο χρόνο και στα παιδιά από τη δεύτερη ομάδα, γιατί θέλουμε να αναπτύξουμε ένα πρότζεκτ».

Από το πρότζεκτ είναι ήδη εδώ και μερικούς μήνες στην υλοποίησή του. Δεν είναι εύκολο να γίνει πράξη και εννοείται τα αποτελέσματά του δεν θα φανούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Όμως ο προπονητής, οι συνεργάτες του και τα τμήματα της Ακαδημίας της ΑΕΚ ήδη δουλεύουν μεθοδικά προκειμένου να φανούν στο μέλλον ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ο Αλμέιδα και τα στελέχη του τσεκάρουν συνεχώς ποδοσφαιριστές κυρίως από την ΑΕΚ Β. Η συγκεκριμένη ομάδα δουλεύει καλά υπό τις οδηγίες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και αποτελεί το «σκαλοπάτι» της πρώτης ομάδας.

Τόσο στην καλοκαιρινή προετοιμασία, όσο και στη χειμερινή στην Ολλανδία, ο Αλμέιδα πήρε μαζί του αρκετά παιδιά από την ΑΕΚ Β και δούλεψε μαζί τους. Ειδικά στην πρόσφατη προετοιμασία προτιμήθηκε αρκετοί παίκτες να πάνε μία εβδομάδα στην Ολλανδία και να δουλέψουν εκεί, από το να μείνουν στην Αθήνα και να παίξουν τα δυο παιχνίδια που είχε η ΑΕΚ Β. Προτεραιότητα διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας είναι αυτοί οι παίκτες να αποκτούν εμπειρίες και παραστάσεις και τι καλύτερο γι’ αυτούς από το λαμβάνουν μέρος σε προετοιμασίας της πρώτης ομάδας. Θέλει, ο Αργεντινός, τους βάλει σιγά – σιγά στη φιλοσοφία της πρώτης ομάδας, θέλει να τους δώσει εμπειρίες, θέλει να τους προσφέρει τη δυνατότητα να του αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι κοντά του. Επιπλέον, όπως έχει φανεί από τις έως τώρα κλήσεις του στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ από τη δεύτερη, ο Αλμέιδα δε στέκεται σε πρόσωπα. Υπάρχουν παίκτες σαφώς που ήδη έχουν προπονηθεί περισσότερες φορές μαζί του, όμως παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη και των υπολοίπων.

Για παράδειγμα ο νεαρός Σκόνδρας, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά, δεν ήταν στη χειμερινή προετοιμασία στην Ολλανδία. Όμως ο Αλμέιδα τον είδε στο πρόσφατο νικηφόρο παιχνίδι της ΑΕΚ Β με την Προοδευτική και τον κάλεσε άμεσα μαζί του στην πρώτη ομάδα.

Στόχος είναι ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του να συνεχίσουν να τσεκάρουν αθλητές από την ΑΕΚ Β και την εξέλιξη παικτών και από τα μικρότερα τμήματα της Ακαδημίας της ομάδας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τους βλέπουν και στις προπονήσεις μαζί του και προοπτική είναι να βγουν ποδοσφαιριστές ικανοί να σταθούν στην πρώτη ομάδα και όχι να κάνουν… γκεστ εμφανίσεις. Πολλοί προπονητές στο παρελθόν είχαν αυτή τη φιλοδοξία… Τώρα, με τον Αλμέιδα και έτσι όπως έχει λειτουργεί η Ακαδημία της ΑΕΚ πλέον, αυτό το όνειρο δεν δείχνει απατηλό. Δεν θα μείνει θα στα λόγια…


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0