Football Talk

ΑΕΚ: Οι πιθανότητες μεταγραφών τον Γενάρη και τα δεδομένα που εξετάζονται

tags :
ΑΕΚ: Οι πιθανότητες μεταγραφών τον Γενάρη και τα δεδομένα που εξετάζονται
Πώς έχουν οι μεταγραφικές σκέψεις των ανθρώπων της ΑΕΚ.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ήταν σε μία πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. «Τρέχει» ένα αήττητο σερί από την 4η αγωνιστική, έχει δείξει αγωνιστική σταθερότητα και βγάζει μία υγεία σε όλα τα επίπεδα – πράγμα πρωτόγνωρο για εκείνη τα τελευταία χρόνια. Στην Ολλανδία όπου προετοιμάζεται από την περασμένη Κυριακή, μέχρι και την προσεχή Δευτέρα (5/12), ο Ματίας Αλμέιδα δουλεύει πάνω στο ίδιο μοτίβο θέλοντας να βάλει ακόμα μεγαλύτερη ένταση, διάρκεια και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι θα κάνει κι αν θα κάνει κάτι η ΑΕΚ μεταγραφικά τον Γενάρη. Και τυπικά και ουσιαστικά έχει ήδη κάνει, καθώς έχει αποκτήσει τον Πάολο Φερνάντες, ο οποίος τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά στη χειμερινή προετοιμασία και από το πρώτο ματς μέσα στο 2023 θα μπορεί να αγωνιστεί και σε επίσημους αγώνες. Από εκεί και πέρα στην εξίσωση έρχονται να προστεθούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έως τώρα δεν είχαν να καταφέρει να δείξουν πράγματα όπως είναι οι Φαν Βέερτ, Σιντιμπέ, Τσούμπερ.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως δεν υπάρχει καμία πίεση και κανένα άγχος στο μεταγραφικό κομμάτι. Αυτό της δίνει μία ασφάλεια να κοιτάει την αγορά με ηρεμία και χωρίς καμία πίεση. Δεν υπάρχει δηλαδή μία θέση που να λέει η ομάδα ότι πρέπει πάση θυσία να πάρουμε παίκτη τον Γενάρη (όπως συμβαίνει για παράδειγμα στον Ολυμπιακό). Εννοείται όμως πως εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, γι’ αυτό και το επιτελείο της ΑΕΚ τσεκάρει παίκτες σε όλες τις θέσεις κι εφόσον προκύψει κάποια σούπερ ευκαιρία τότε θα κινηθούν.

Αν δούμε ρεαλιστικά και αγωνιστικά τα πράγματα τώρα, η ΑΕΚ θα ήθελε κάτι καλύτερο στο κέντρο της άμυνας ή και στα άκρα της αμυντικής της διάταξης. Όμως κι εκεί, για τον Γενάρη, δεν υπάρχει κάποια σούπερ – σούπερ ανάγκη για άμεσα. Με απλά λόγια αν η ΑΕΚ βρει κάποια εξαιρετική περίπτωση τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τότε θα κινηθεί. Για το καλοκαίρι του 2023 τα πράγματα μεταγραφικά θα είναι αλλιώς. Θα προκύψουν ανάγκες. Και ήδη πάνω – κάτω αυτές τις ανάγκες τις γνωρίζουν ήδη στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό και δεν θα είναι περίεργο αν η Ένωση καταφέρει να κλείσει από τώρα κάποιον παίκτη της για το καλοκαίρι…

Πάντως η ομάδα λειτουργεί σωστά και είναι πολύ θετικό ότι υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ διοίκησης και προπονητή για όλα, άρα και στο μεταγραφικό κομμάτι. Κουβέντες σχετικά στην Ολλανδία γίνονται συνεχώς και θα κορυφωθούν στην Αθήνα με την επιστροφή της ομάδας. Ίσως προκύψουν ανάγκες όταν αρχίσουν τα επίσημα τα παιχνίδια. Και χρόνος υπάρχει πάντως και διάθεση να καλυφθούν κενά εφόσον θεωρήσει ο Αλμέιδα ότι υπάρχουν.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0