Football Talk

ΑΕΚ: Οι 5+1 παίκτες που ο Αλμέιδα περιμένει και τη δική τους εκτόξευση

ΑΕΚ: Οι 5+1 παίκτες που ο Αλμέιδα περιμένει και τη δική τους εκτόξευση

Η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ της παίκτες που είναι ικανοί να προσφέρουν πολλά περισσότερα απ’ όσα έχουν δώσει μέχρι τώρα και ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει να το κάνουν.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ο πρώτος γύρος για την ΑΕΚ έκλεισε αρκετά καλά. Η ομάδα μετά την περσινή πλήρως αποτυχημένη χρονιά, ξεκίνησε το καλοκαίρι από το μηδέν, με τον Ματίας Αλμέιδα να παρουσιάζει πλέον ένα σύνολο που κατά διαστήματα χαίρεσαι να το βλέπεις να παίζει ποδόσφαιρο.

Σε ατομικό επίπεδο, όπως είχατε διαβάσει, ο προπονητής έχει καταφέρει να πάρει το 100% από αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι άνηκαν και τα προηγούμενα χρόνια στο ρόστερ της ΑΕΚ, ωστόσο εξαιτίας της έλλειψης ομοιογένειας, δεν απέδιδαν όσα μπορούσαν και είχαν απαξιωθεί.

Στο ρόστερ της Ένωσης όμως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες οι οποίοι είναι σαφές πως μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από την επιστροφή στη δράση και έπειτα. Πρόκειται για παίκτες που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν έχουν δώσει όσα πραγματικά μπορούν. Πάμε να δούμε λοιπόν, από ποιους ο Αλμέιδα περιμένει ακόμα περισσότερα πράγματα στη συνέχεια της σεζόν:

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: Ο Γάλλος διεθνής μπακ ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι και η αλήθεια είναι πως σε αυτούς τους πρώτους του μήνες στην ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα. Έχει κάνει σημάδια προόδου, όμως δεν έχει φτάσει στα αγωνιστικά επίπεδα που έκανε σπουδαία καριέρα. Δεδομένα από έναν παγκόσμιο πρωταθλητή όπως είναι ο Σιντιμπέ ο προπονητής και όλη η ΑΕΚ περιμένουν πολλά περισσότερα.

Πέτρος Μάνταλος: Εχει χάσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ στα περισσότερα παιχνίδια. Είναι όμως από τις πρώτες κινήσεις του προπονητή κατά τη διάρκεια των αγώνων, ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Μάνταλος δεδομένα είναι σε θέση να γίνει πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Να δώσει πολλά περισσότερα απ’ όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Να γίνει δηλαδή πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ όποτε είναι στο γήπεδο.

Στίβεν Τσούμπερ: Ο Ελβετός από την αρχή της σεζόν δεν έχει καταφέρει να προσφέρει. Πέρασε τον τραυματισμό, στους κοιλιακούς – προσαγωγούς, πέρασε και την πόρτα του χειρουργείου με αποτέλεσμα, μάλιστα, να χάσει και το Μουντιάλ με την Εθνική Ελβετίας. Επιστρέφοντας στη δράση και ο ίδιος ο Τσούμπερ και φυσικά όλοι στην ΑΕΚ περιμένουν να αποτελέσει μία… νέα μεταγραφή για την Ένωση από το δεύτερο μισό της σεζόν. Έχει και ο Τσούμπερ, αλλά και η ίδια η ομάδα, την ανάγκη να παρουσιαστεί πάρα πολύ καλύτερος στην πορεία και να εμφανίσει ξανά το αγωνιστικό πρόσωπο που θαυμάσαμε όλοι τους πρώτους μήνες του στην ΑΕΚ, πέρυσι.

Κώστας Γαλανόπουλος: Πέρασε πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια ο Γαλανόπουλος. Πλέον έχει επιστρέψει για τα καλά. Μπήκε στην αγωνιστική εξίσωση του Ματίας Αλμέιδα και παίρνοντας χρόνο συμμετοχής καταφέρνει σταθερά να βρίσκει τα πατήματά του. Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει ο Γαλανόπουλος όταν φτάσει στο 100%. Και στην ΑΕΚ μετά τους μήνες… προσαρμογής που χρειάστηκε, προκειμένου να μπει στην αγωνιστική ρουτίνα μετά τον τραυματισμό του, αναμένουν στο υπόλοιπο της σεζόν και περισσότερο λεπτά συμμετοχής να πάρει και να βοηθήσει όπως μπορεί.

Τομ Φαν Βέερτ: Ο Ολλανδός φορ ήρθε στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Τραυματίστηκε όμως γρήγορα και έμεινε εκτός στο μεγαλύτερο διάστημα από τον Σεπτέμβρη μέχρι τις αρχές Νοέμβρη. Γύρισε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όντας πλέον υγιής. Με την επιστροφή στη δράση στην ΑΕΚ περιμένουν και από τον Ολλανδό φορ πολλά περισσότερα και σε απόδοση και σε διάρκεια και φυσικά σε γκολ.

Ο έξτρα παίκτης Πάολο Φερνάντες: Υπάρχει φυσικά για την ΑΕΚ και ένα νέο ήδη πρόσωπο στο ρόστερ της… Ο λόγος για τον Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μπαίνει κι αυτός στην ομάδα του Αλμέιδα από τώρα προκειμένου να είναι έτοιμος στο πρώτο ματς που θα δώσει η ΑΕΚ τον Γενάρη του 2023. Αφού ολοκλήρωσε τον εξάμηνο δανεισμό του στο Βόλο ο Φερνάντες έρχεται στην Ενωση όχι μόνο να καλύψει το κενό του τραυματία Ελίασον στα δεξιά, αλλά να δώσει στην ομάδα το απρόβλεπτο που έχει στο παιχνίδι του και φυσικά ακόμη καλύτερη κυκλοφορία. Περιμένουν πολλά στην ΑΕΚ από τον Φερνάντες, ο οποίος αν μπει γρήγορα στα τακτικά «θέλω» του προπονητή, θα προσφέρει άμεσα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0