Football Talk

Τι στερείται η ΑΕΚ από την απώλεια του Ελίασον και οι επιλογές του Αλμέιδα ώστε να καλύψει το κενό του (video)

Τι στερείται η ΑΕΚ από την απώλεια του Ελίασον και οι επιλογές του Αλμέιδα ώστε να καλύψει το κενό του (video)
Ο Σουηδός θα λείψει για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες – Η ΑΕΚ έχει λύσεις στα χέρια της για να τον αντικαταστήσει σωστά μέχρι να μπει στην ομάδα και ο Φερνάντες.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Δυστυχώς η ΑΕΚ χάνει έναν σημαντικό παίκτη της για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες. Γιατί τέτοιος είναι ο Νίκλας Ελίασον για την ΑΕΚ: ένας σημαντικός παίκτης, καθώς σε εννέα ματς πρωταθλήματος που έχει παίξει έχει δώσει πέντε ασίστ, ενώ στη μία του συμμετοχή στο Κύπελλο πάλι έφτιαξε γκολ σε συμπαίκτη του. Η ΑΕΚ χάνει έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή για το επόμενο διάστημα, λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού του (κάταγμα περόνης) και τώρα ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να τον αντικαταστήσει. Εκτός από το δημιουργικό κομμάτι ο 26χρονος Σουηδός είχε «κουμπώσει» και τακτικά στο παιχνίδι της Ένωσης. Έδινε πλάτος από τα δεξιά (ο Γκατσίνοβιτς από την άλλη πλευρά κυρίως συνέκλινε προς τον άξονα), ήταν απλός και ψύχραιμος στο παιχνίδι του, είχε σωστές μεταβιβάσεις, δούλευε και τα δύο πόδια και γενικά ήταν πάντα μία μόνιμη απειλή για τους αντιπάλους, με το απρόβλεπτο παιχνίδι του. 

Σαφώς και κάθε παίκτης είναι μοναδικός, όμως λύσεις υπάρχουν για να καλύψουν το κενό που αφήνει ο Σουηδός μεσοεπιθετικός από τη δεξιά πλευρά. Τώρα μπροστά της η ΑΕΚ έχει δυο ματς μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ, παίζοντας με ΟΦΗ στη Φιλαδέλφεια την Τετάρτη και την Κυριακή με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μέσα στο 2022 έχει άλλους δυο αγώνες. Όταν, με το καλό μπει το 2023, ο Πάολο Φερνάντες θα μπει κι αυτός στην εξίσωση. Αναμφίβολα ο Ισπανός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, τον οποίο η Ένωση αγόρασε το καλοκαίρι και άφησε στον Βόλο μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη, είναι από τους καλύτερους του πρωταθλήματος ως τώρα. Ο Φερνάντες παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και ειδικά δεξιά, εκεί όπου χρησιμοποιούσε ο Αλμέιδα τον Ελίασον. Αν ο Φερνάντες καταφέρει και μπει γρήγορα στα τακτικά «θέλω» του προπονητή του στην ΑΕΚ, τότε είναι το πρώτο φαβορί να πάρει θέση βασικού από τα δεξιά, μέχρι να γυρίσει τουλάχιστον ο Ελίασον.

 

Εκτός από τον Φερνάντες τον οποίο η ΑΕΚ θα υπολογίζει από τον Γενάρη υπάρχουν κι άλλες επιλογές. OΑλμέιδα συνηθίζει και βάζει τον Άμραμπατ δεξιά, όταν δεν έχει στο γήπεδο τον Ελίασον. Όμως, υπάρχει και μία άλλη σκέψη: να πάει δεξιά ο Γκατσίνοβιτς και ως αριστερός χαφ – εξτρέμ, που παίζει στα τελευταία ματς ο Σέρβος, να τοποθετηθεί ο Τσούμπερ. Υπάρχει και κάτι ακόμα, βάσει λογικής, που όμως βάσει απόδοσης και εικόνας δεν έχει μεγάλες πιθανότητες υλοποίησης: Να βγει ο Λιβάι Γκαρσία από σέντερ φορ και να πάει δεξί εξτρέμ. Βγάζεις όμως τον Λιβάι από μπροστά που είναι πρώτος σκόρερ, προχωρώντας σε πολλές ανακατατάξεις; Δύσκολο! Τι άλλο υπάρχει στο μυαλό του προπονητή; Να δοκιμάσει τον Πινέδα δεξιά και να βάλει στον άξονα, δίπλα στον Σιμάνσκι, τον Γιόνσον.

Γενικά πάντως λύσεις υπάρχουν. Εχει παίκτες η ΑΕΚ να καλυφθούν κενά και δη το συγκεκριμένο με τον Ελίασον. Το θέμα αφενός είναι να μη χαλάσει η ομοιογένεια που έχει χτίσει η ομάδα στα τελευταία ματς, μετά τον τραυματισμό του Σουηδού που μπορεί να φέρουν και εσωτερικές αλλαγές, αφετέρου αυτός που θα αντικαταστήσει τον Ελίασον να συνεχίζει να παίζει στο ίδιο μοτίβο που βλέπαμε τον Νίκλας: να παίζει δηλαδή με απλότητα και να είναι δημιουργικός για το σύνολο…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0