Football Talk

Η ΑΕΚ που συνεχίζει να παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ο τραυματισμός του Ελίασον

Η ΑΕΚ που συνεχίζει να παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ο τραυματισμός του Ελίασον
Ουσιαστικά η ΑΕΚ στην Τρίπολη έχασε απλά μία ευκαιρία να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό και να ξεφύγει από τον Ολυμπιακό. Όμως η συνέχεια της ανήκει αν συνεχίσει να παίζει σε τέτοιο ρυθμό και διορθώσει ένα θεματάκι της…
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η πιο κρίσιμη έως τώρα αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως σωστά είχε «βαφτιστεί» πριν τη διεξαγωγή της, ολοκληρώθηκε και τελικά, βάσει αποτελεσμάτων, ήταν σαν να μην… έγινε. Ισοπαλία στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ισοπαλία και η ΑΕΚ στην Τρίπολη και όλα στην κορυφή έμειναν ίδια. Η ΑΕΚ ωστόσο αγωνιστικά έχασε πάρα πολλά. Όχι γιατί άφησε δυο βαθμούς στην Τρίπολη, αλλά γιατί έχασε τον Ελίασον. Μεγάλη στεναχώρια για το παλικάρι, μετά το σκληρό τάκλιν που του έγινε από τον αντίπαλό του. Το κάταγμα περόνης είναι σοβαρός τραυματισμός, όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα! Πάλι καλά να λέμε δηλαδή! Ηταν σοκαριστικό το τάκλιν που έκανε ο παίκτης του Αστέρα στη συγκεκριμένη φάση, για μια φάση που ήταν στο… πλάγιο. Πάει για τη μπάλα, αλλά μετά «κλειδώνει» στο τάκλιν με τα δυο του πόδια αυτά του Ελίασον και τον σηκώνει στον αέρα! Γιατί ρε παιδί μου; Και σε αυτή τη φάση δεν δόθηκε καν φάουλ! Μπροστά στα μάτια του βοηθού! Και άντε δεν το δίνει ο βοηθός και ο Φωτιάς το φάουλ. Από το VARόλα καλά τα είδαν; Δεν μιλάμε για ένα… πέναλτι που μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι. Εδώ μιλάμε για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Λίγο προσοχή ρε παιδιά απ’ όλους! Για την διαιτησία του Φωτιά γενικά, στο πειθαρχικό κομμάτι τα πήγε λάθος, με τον Ιγκλέσιας και κυρίως τον Μπαράλες να απορούν λογικά κι αυτοί που δεν είδαν δεύτερη κίτρινη. Τέλος πάντων, αρκετά με τους διαιτητές. Το πιο στενάχωρο είναι με τον Ελίασον, έναν παίκτη ουσιαστικό για την ΑΕΚ, τον οποίο η ομάδα θα χάσει για τρεις ή τέσσερις μήνες. Με το καλό να γυρίσει δυνατός.

Το αγωνιστικό κομμάτι και το πρόβλημα

Πάμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Η ΑΕΚ πήγε στην Τρίπολη έχοντας δυο βασικές, αναγκαστικές, αλλαγές στην ενδεκάδα της. Και οι δυο στα στόπερ. Δεν ήρθε η ΑΕΚ όμως χθες ισοπαλία λόγω των αμυντικών λαθών. Σίγουρα στο γκολ του Αστέρα, που ήρθε στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που έκανε σε όλο το παιχνίδι, φέρει ευθύνη αμυντικά η ομάδα με τον Τζαβέλλα να καθυστερεί να πάει πάνω του. Συμβαίνουν αυτά σε όλα τα παιχνίδια, άλλοτε το πληρώνεις, άλλοτε όχι. Χθες, η ΑΕΚ το πλήρωσε. Επίσης, για όσους δεν το είδαν, ο Τζαβέλλας ένα λεπτό νωρίτερα είχε δεχθεί χτύπημα από τον Μπαράλες και είχε βγει για λίγο εκτός γηπέδου για πρώτες βοήθειες. Μπήκε γρήγορα μέσα για να μην μείνει η ομάδα με δέκα παίκτες. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να το προσπερνάμε. Η ΑΕΚ λοιπόν, αν εξαιρέσουμε αυτή τη φάση, δεν είχε αμυντικά προβλήματα. Ξέρετε που μου έλειψαν περισσότερο χθες ο Βίντα με τον Μουκουντί; Στο να φτιάξουν πιο σωστά παιχνίδι από πίσω.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ χθες στην Τρίπολη είναι πως δεν βρήκε γκολ στις 20 και πλέον τελικές που έκανε. Επιθετικά λοιπόν, δεν έκανε γκολ τις φάσεις της και δεν πήρε τη νίκη. Απλή εξήγηση. Δημιουργικά η ομάδα ήταν καλή ξανά. Πίεση έβγαλε πάλι. Διάθεση, επίσης. Καλό ποδόσφαιρο έπαιξε. Μυαλό και σχέδιο είδαμε ξανά. Αποτελεσματικότητα δεν είδαμε. Ξανά θα πω εγώ… Και στα προηγούμενα παιχνίδια, είχα σταθεί σε αυτό το «πρόβλημα» της ΑΕΚ. Για το ποδόσφαιρο που παίζει και τις φάσεις που βγάζει η ομάδα σε κάθε της αγώνα, το να σκοράρει μόνο ένα ή δυο γκολ είναι ελάχιστα! Καταλαβαίνετε τι πρόοδο έχει κάνει η ΑΕΚ και τι συζητάμε πλέον; Ότι η ΑΕΚ παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο που αδικεί τον εαυτό της, καθώς δεν βάζει περισσότερα γκολ! Στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό θα μπορούσε να βάλει… τρία γκολ στο ημίχρονο. Έβαλε δυο στην επανάληψη. Στο Χαριλάου με τον Άρη έκανε τόσες ευκαιρίες που θα μπορούσε να βάλει πέντε γκολ. Έβαλε δυο. Με τον Ατρόμητο πάλι έχασε πολλές ευκαιρίες και βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις. Με τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΟΚ επίσης θα μπορούσε να βάλει περισσότερα τέρματα από τα δυο που βρήκε σε κάθε αγώνα. Το ίδιο και στην Τρίπολη. Εκεί το πλήρωσε με χαμένους βαθμούς. Θα βρει τη λύση του και σε αυτό το θέμα η ομάδα. Το δύσκολο κομμάτι, που είναι η κυκλοφορία και η δημιουργία το έχει. Θα έρθουν και τα (περισσότερα) γκολ. Και το ξαναγραφώ: Προσοχή! Δεν αναφέρομαι στον Λιβάι Γκαρσία! Ο Λιβάι είναι σούπερ μπροστά. Βασικά όλοι είναι σούπερ στο τακτικό κομμάτι. Το θέμα «γκολ» έχει να κάνει με τους γύρω – γύρω. Ο Αραούχο για παράδειγμα, που κάνει πάρα πολλή δουλειά περιφερειακά, βρίσκει και κάνει σε αυτή τη θέση που παίζει τώρα, περισσότερες τελικές απ’ ότι έκανε όταν έπαιζε κορυφή. Του λείπει η αποτελεσματικότητα. Θα το βρει! Ο Γκατσίνοβιτς βρίσκει γκολ πιο συχνά, εκτός από τον Γκαρσία. Πρέπει να βρουν δίχτυα και οι άλλοι παίκτες από τις πίσω γραμμές, όπως είναι ο Αραούχο, ο Πινέδα (ο οποίος σωστά βγήκε στο ημίχρονο και μπράβο στον Αλμέιδα), ο Άμραμπατ, ο Τσούμπερ, ο Μάνταλος κι άλλοι, γιατί το δουλεύει πολύ καλά η ΑΕΚ δημιουργικά. Για παράδειγμα χθες είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τα δυο πλάγια μπακ της, τον Ρότα και τον Μοχαμάντι.

5725261.jpg

Ό,τι έγινε, έγινε, λοιπόν. Χάθηκε μία ευκαιρία για την ΑΕΚ, χθες, καθώς αν κέρδιζε θα πλησίαζε τον Παναθηναϊκό και θα ξέφευγε από τον Ολυμπιακό, όμως η ομάδα συνεχίζει να δείχνει σταθερότητα και να παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Η μακρά διάρκεια αυτής της απόδοσης είναι το επόμενο στοίχημα. Αν συνεχίζει να παίζει το ποδόσφαιρο που παίζει και βρει περισσότερα γκολ μη τη φοβάστε την ΑΕΚ...  Έμειναν δυο παιχνίδια πριν τη διακοπή τώρα. Με ΟΦΗ στη Φιλαδέλφεια και Ολυμπιακό στο Φάληρο (αν και περιμένουμε με…αγωνία το… ΔΣ του Ολυμπιακού να «αποφανθεί» αν θα αποχωρήσει ο σύλλογος από το πρωτάθλημα!). Ηρεμία, σοβαρότητα και όλα καλά (θα) πάνε…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0