Football Talk

Μπαρτσελόνα – Αλμερία 2-0: «Αντίο» με νίκη και αποθέωση για τον Πικέ (video)

Μπαρτσελόνα – Αλμερία 2-0: «Αντίο» με νίκη και αποθέωση για τον Πικέ (video)
Η Μπαρτσελόνα «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της La Liga, νικώντας την Αλμερία με 2-0, σε μία συγκινισιακά φορτισμένη βραδιά λόγω της τελευταίας εμφάνισης στην καριέρα του Ζεράρ Πικέ.

Μετά από 615 συμμετοχές και αμέτρητες διακρίσεις με την ομάδα που θαύμαζε από μικρός, ο Ζεράρ Πικέ έδωσε την τελευταία του παράσταση μπροστά σε 92.000 φίλους της Μπαρτσελόνα.

Οι παίκτες των «μπλαουγκράνα» αγωνίστηκαν στο κατάμεστο «Καμπ Νου» με ειδικά σχεδιασμένες φανέλες για τον τελευταίο αγώνα του Ισπανού αμυντικού με το σλόγκαν «Sempr3» τυπωμένο στο μπροστινό μέρος της εμφάνισης.

Οι Καταλανοί  μπήκαν με φόρα στο ματς και κέρδισαν πέναλτι στο 6ο λεπτό με την βοήθεια του VAR, που ενημέρωσε τον διαιτητή για χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση, ενώ πολλοί περίμεναν τον Πικέ, και έστειλε την μπάλα δοκάρι και άουτ, σπαταλώντας έτσι την ευκαιρία να κάνει  το 1-0 με το… «καλημέρα».

Στο 30’ ο Τσούμι απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Φεράν Τόρες μετά από όμορφη κομπίνα των «μπλαουγκράνα» από κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας της Αλμερία ,γύρισε στον Ντεμπελέ και εκείνος με αδύναμη κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας.

Στο «μηδέν» εν τέλει το σκορ του ημιχρόνου με 73% κατοχή για τους Καταλανούς και τελικές 16-2!

Η Μπαρτσελόνα βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 3ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου με όμορφη ατομική ενέργεια του Ουσμάν Ντεμπελέ.



Στο 62' οι παίκτες του Τσάβι διπλασίασαν το προβάδισμά τους με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ να παίρνει το... ριμπάουντ από την απόκρουση του Μαρτίνεζ και να κάνει το 2-0.

Η στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε στο 84' με τον δακρυσμένο Ζεράρ Πικέ να χαιρετάει έναν-έναν τους συμπαίκτες του και να βγαίνει αλλαγή μέσα σε αποθέωση για να περάσει στη θέση του ο Αντρέας Κρίστενσεν.




Το σκορ παρέμεινε 2-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έτσι η Μπαρτσελόνα πήρε ακόμη ένα τρίποντο για να φτάσει τους 34 βαθμούς έναντι 32 της δεύτερης Ρεαλ,η οποία δοκιμάζεται την Δευτέρα(7/11) στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Οι ενδεκάδες:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Τζόρντι Άλμπα, Μάρκος Αλόνσο, Πικέ, Μπαλντέ, Πέδρι, Σέρχιο Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες

Αλμερία (Ρούμπι): Μαρτίνεζ, Ακιέμε, Τσούμι, Ροντρίγκο Έλι, Καΐκι, Μέντες, Ρομπερτόνε, Μελέρο, Σάμουελ Κόστα, Λέο Μπαπτιστάο, Ραμαζάνι

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0