Football Talk

ΑΕΚ: Η ανάγκη να κερδίσει στην Τρίπολη και να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

ΑΕΚ: Η ανάγκη να κερδίσει στην Τρίπολη και να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Πώς μπορεί η ΑΕΚ στο τέλος της αγωνιστικής να είναι η μεγάλη κερδισμένη της ημέρας.
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Είναι πολύ κρίσιμη για όλες τις ομάδες η 11η αγωνιστική που θα παιχθεί το Σαββατοκύριακο. Δύσκολες αποστολές για τις περισσότερες ομάδες, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στην Τρίπολη προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Αστέρα το βράδυ της Κυριακής.

Περίπου την ίδια ώρα θα «μάχονται» στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι. Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει και πρέπει να κερδίσει στην Τρίπολη προκειμένου να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Γιατί αυτό θα συμβεί, εφόσον πάρει άλλο ένα «τρίποντο». Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος με 30 βαθμούς. Ακολουθεί η ΑΕΚ με 24 και ο Ολυμπιακός με 20. Αν η ΑΕΚ κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης θα πάει στους 27 βαθμούς. Εφόσον το ντέρμπι της Λεωφόρου λήξει ισόπαλο ο Παναθηναϊκός θα πάει στους 31, με την ΑΕΚ να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς και ο Ολυμπιακός στους 21, με την ΑΕΚ να αυξάνει τη διαφορά τους στους έξι βαθμούς, ενώ την άλλη Κυριακή θα πάει και στο Καραϊσκάκη

Στο σενάριο που κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό και η ΑΕΚ στην Τρίπολη η μεταξύ τους απόσταση θα παραμείνει ίδια, όμως η Ένωση θα ξεφύγει από τον Ολυμπιακό επτά βαθμούς. Αν τώρα κερδίσει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο η ΑΕΚ θα πλησιάσει τον Παναθηναϊκό στους τρεις βαθμούς. Η ΑΕΚ λοιπόν, μπορεί να εκμεταλλευτεί υπέρ της όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει στο ντέρμπι της Λεωφόρο, εφόσον η ίδια κάνει το χρέος της κερδίζοντας στην Τρίπολη, σε ένα κομβικό για εκείνη αγώνα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0