Football Talk

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός έχει πάντα τον πρώτο λόγο, αλλά έχουμε… ντέρμπι! (video)

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός έχει πάντα τον πρώτο λόγο, αλλά έχουμε… ντέρμπι! (video)

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της φετινής σεζόν στη Super League βρίσκεται προ των πυλών, με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα της… καυτής του έδρας, αλλά με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες στη μέση, παρά την αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Φτάσαμε αισίως στην 11η αγωνιστική της Super Leagueμε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων βρίσκεται προ των πυλών. Το βράδυ της Κυριακής (6/11) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τους «πράσινους» να έχουν πετύχει ήδη το 10/10 στη σεζόν.

Για τον Παναθηναϊκό αποτελεί θεωρητικά το τέταρτο ντέρμπι που θα κληθεί να δώσει, μετά τους αγώνες με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Αντίθετα ο Ολυμπιακός θα δώσει το τρίτο του ντέρμπι μέχρι τώρα στη σεζόν μετά από αυτό με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν νίκη σε τέτοια παιχνίδια, καθώς το 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης (με Άρη) και το 1-2 στο Γ. Καραϊσκάκης (με ΠΑΟΚ) δεν του το επέτρεψαν.

Το «τριφύλλι» έχει δώσει τους δύο εκ των τριών αυτών σημαντικών αγώνων στην έδρα του. Στο πρώτο χρονικά με την ΑΕΚ επικράτησε με ανατροπή (2-1), ενώ στο δεύτερο με τον Άρη ο Αντράζ Σπόραρ… λύτρωσε τους γηπεδούχους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (1-0). Ενδιάμεσα, την Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ, αλλά και πάλι κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία ανατροπή.


Στην Λεωφόρο, καλώς ή κακώς, ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο. Ο κόσμος της ομάδας δείχνει έμπρακτα την… τρέλα που υπάρχει στο πράσινο στρατόπεδο. Για μια ακόμη φορά, οι φίλη του «τριφυλλιού» εξάντλησαν τα διαθέσιμα εισιτήρια, τα οποία βγήκαν προς πώληση το πρωί της Πέμπτης (3/11, 12:00) και χρειάστηκαν λιγότερο από 40 
λεπτά για να εξαντληθούν όλα.

Την φετινή χρονιά όπως έχουμε ξαναπεί, εκείνοι οι οποίοι προνόησαν και προμηθεύτηκαν με εισιτήριο διαρκείας μπορούν να χαρακτηριστούν ως «προνομιούχοι», καθώς το να καταφέρει να βρει κανείς ένα «μαγικό χαρτάκι» για να βρεθεί στη Λεωφόρο είναι ευτύχημα. Η εκδρομή στον Βόλο, μπορεί να είναι ακόμη μια απόδειξη σε αυτό βέβαια. Πάνω από 15.000 «πιστοί», ακολούθησαν την ομάδα. Συνομιλώντας με μερικούς από αυτούς, ανάμεσα τους είδα παιδάκια που πήγαιναν για πρώτη φορά σε αγώνα. Οικογένειες που συνδύασαν το τριήμερο της 28ης με τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας, αλλά και φιλάθλους τους οποίους δεν είχαν την δυνατότητα να βρεθούν στο Απόστολος Νικολαΐδης σε πολλά παιχνίδια.


Παρόλα αυτά, τα δεδομένα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ διαφορετικά από κάθε άλλο παιχνίδι. Μιλάμε για το «αιώνιο ντέρμπι». Στον συγκεκριμένο αγώνα, δεν μπορεί ποτέ κανένας να θεωρηθεί φαβορί. Ο αήττητος Παναθηναϊκός σίγουρα αγωνιστικά έχει πολύ καλύτερη εικόνα από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, αλλά κατά την έναρξη της αναμέτρησης οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες στη μέση, με το «τριφύλλι» να έχει το πλεονέκτημα των φίλων του, το οποίο θα παίξει κομβικό ρόλο όπως σε κάθε αγώνα του!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0