Football Talk

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 6-0: 27 χρόνια από το απίθανο γκολ του Φάουλερ! (video)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 6-0: 27 χρόνια από το απίθανο γκολ του Φάουλερ! (video)

Σαν σήμερα, πριν 27 χρόνια, η Λίβερπουλ «διέλυσε» την Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας με 6-0 για την Premier League. Το «highlight» της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα το εκπληκτικό γκολ του Ρόμπι Φάουλερ!

Πρόκειται σίγουρα για μία από τις πιο επιβλητικές νίκες της Λίβερπουλ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Στις 28 Οκτωβρίου του 1995, οι «reds» υποδέχτηκαν τους «πολίτες» για το πρωτάθλημα της Premier League. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, τότε, ήταν τεράστια και σίγουρα δεν συγκρίνεται με τίποτα με το σημερινό τους επίπεδο. Ωστόσο και πάλι το τελικό αποτέλεσμα ήταν… υπερηχητικό!

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 6-0, βρίσκοντας δίχτυα δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τέσσερις στο δεύτερο, όμως αδιαμφισβήτητα η φάση που έχει μείνει στη μνήμη των φιλάθλων της είναι το γκολ του Ρόμπι Φάουλερ στο 47’. Τότε, ο Άγγλος επιθετικός, αφού δέχτηκε την πάσα από τον Μαρκ Ράιτ, ξεπέρασε με μία φοβερή κίνηση τους δύο αμυντικούς της Σίτι, ελευθερώθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με ιδανικό πλασέ με το δεξί πόδι, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος!

Εκείνη τη σεζόν η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τερματίζοντας στην τρίτη θέση, 11 πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ τελείωσε τη σεζόν στη 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0