Football Talk

ΑΕΚ: Η επιθετική άμυνα του Αλμέιδα, τα κλεψίματα και οι εκπληκτικοί αριθμοί του Αραούχο (video)

ΑΕΚ: Η επιθετική άμυνα του Αλμέιδα, τα κλεψίματα και οι εκπληκτικοί αριθμοί του Αραούχο (video)

Μπορεί στο ματς με τον Άρη στο Χαριλάου (09/10) ο Σέρχιο Αραούχο να έχασε τα… άχαστα, όμως οι αριθμοί του δείχνουν ότι ήταν κομβικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Από την πρώτη ημέρα που έπιασε δουλειά ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ εργάζεται συνεχώς στο κομμάτι της πίεσης προς τον αντίπαλο και τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο. Με τη συνεχή δουλειά στο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού ήδη φαίνονται εκπληκτικά αποτελέσματα, με τον προπονητή να είναι σίγουρος πως στο μέλλον θα δούμε μία ακόμα καλύτερη ΑΕΚ.

Πρόθεση και σκοπός του Αλμέιδα είναι οι παίκτες του να πιέζουν ψηλά, να κλέβουν μπάλες, να παίρνουν γρήγορα την κατοχή, να ανακτούν επιθέσεις, όσο γίνεται πιο κοντά στην περιοχή του αντιπάλου, προκειμένου να διανύσουν λίγα μέτρα έπειτα φτιάχνοντας ευκαιρίες και κάνοντας γκολ.

Για να συμβεί αυτό φυσικά απαιτείται αρμονία στις γραμμές και στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο. Πράγμα που συμβαίνει στα τελευταία ματς, με αποκορύφωμα το εκπληκτικό παιχνίδι της ΑΕΚ στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη.


Στο συγκεκριμένου παιχνίδι ο Σέρχιο Αραούχο έχασε δύο (τουλάχιστον) κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ειδικά η μία σε κενό τέρμα ήταν σπάνια! Η συγκεκριμένη φάση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά την πρώτη πάσα του Άρη, να κλέβει με τάκλιν ο Αραούχο λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, να παίζει στη συνέχεια το «ένα – δυο» με τον Πινέδα και εν τέλει σε κενή εστία να αστοχεί. Πολλοί στάθηκαν στις ευκαιρίες που έχασε ο Αραούχο. Δεν θα είχαν άδικο, αν η ΑΕΚ τελικά δεν κατάφερνε να πάρει τη νίκη στο Χαριλάου. Όμως αυτές οι δυο φάσεις ήταν στιγμές μέσα στο γήπεδο. Όλες οι υπόλοιπες κινήσεις του Αργεντινού και η τακτική δουλειά που έβγαλε άγγιξαν το τέλειο! Παίζοντας επί της ουσίας κοντά και πίσω από τον φουνταριστό Λιβάι Γκαρσία, ο Αραούχο έκανε ακριβώς αυτό που θέλει ο Αλμέιδα: έπαιζε ουσιαστική επιθετική άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σέρχιο έκανε 12 κλεψίματα τις μπάλας την Κυριακή με τον Άρη! Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός αν αναλογιστούμε τι θέση που παίζει ο Σέρχιο και ποιος είναι ο χώρος δράσης του. Δώδεκα κλεψίματα έξω από την περιοχή του αντιπάλου! Μάλιστα, ήταν δεύτερος στη σχετική κατηγορία, μετά τον Σιμάνσκι που έκανε 16!

Και για να φανεί πόσο μεγάλη διαφορά έκανε για την ΑΕΚ η επιθετική άμυνα που παίζει επί ημερών Αλμέιδα, εκτός από τα 16 κλεψίματα του Σιμάνσκι και 12 του Αραούχο, ο Πινέδα είχε 9, ο Γκατσίνοβιτς 8, ο Ελίασον 3 και ο Λιβάι Γκαρσία 2. Συνολικά δηλαδή οι κεντρικοί παίκτες της ΑΕΚ και οι δυο επιθετικοί της έκαναν 50 κλεψίματα στο ματς με τον Άρη! Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός!

Άπαντες κάνουν δηλαδή πολλή δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι, με τον Αραούχο την Κυριακή να είναι το «κλειδί» στην αναχαίτιση κατοχών και στην άμεση μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, κοντά στο τελευταίο «τρίτο» του Άρη. Ο Αργεντινός επίσης είχε 4 στις 6 εύστοχες προωθητικές πάσες, με τον Πινέδα να έχει 5 στις 6 στην ίδια στατιστική κατηγορία και τον Σιμάνσκι 6 στις 10. Επιπλέον ο Αραούχο έφτιαξε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο Χαριλάου δίνοντας την τελική πάσα στον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος με φανταστικό πάρσιμο της μπάλας και έξοχο πλασέ σκόραρε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0