Football Talk

Άρης – ΑΕΚ 0-2: Veni, vidi… και άνετη νίκη για την «Ένωση»!

Άρης – ΑΕΚ 0-2: Veni, vidi… και άνετη νίκη για την «Ένωση»!

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στο Κλεάνθης Βικελίδης και με σκόρερ τους Σιμάνσκι και Γκαρσία, επικράτησε με σκορ 2-0 του Άρη για την 7η αγωνιστική της Super League. Σωρεία χαμένων ευκαιριών για την «Ένωση» που θα μπορούσε να είχε δώσει διαστάσεις θριάμβου στο αποτέλεσμα. 

Καταιγιστική ήταν η ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στον Άρη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, μετά το πρώτο «νοθρό» 20λεπτο του αγώνα, «πάτησε γκάζι» και κατόρθωσε να φύγει νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη με σκορ 2-0.

Ο Σιμάνσκι ήταν αυτός που «άνοιξε» το δρόμο προς τους τρεις βαθμούς για τον «Δικέφαλο» στο 28’, με τον Γκαρσία στο 51’ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Χωρίς ουσία ο Άρης, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να ακολουθήσει το ρυθμό της ΑΕΚ και παρέδωσε από νωρίς τα «όπλα»!

1ο ημίχρονο

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο 45λεπτο για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ όμως να είναι εκείνη που απείλησε πιο έντονα, κατάφερε να προηγηθεί και έχασε ακόμα δύο μοναδικές ευκαιρίες για να αυξήσει το προβάδισμά της.

Στο πρώτο 25λεπτο του ματς, ο Άρης ήταν αυτός που έκανε πιο αισθητή την παρουσία του σε τέσσερις περιπτώσεις,. Ο Ιτούρμπε στο 13’, ο Μαντσίνι στο 16’, ο Νταμπό στο 19’ και στο 25’ ο Γκρέι, έψαξαν το γκολ για τους γηπεδούχους χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κάπου εκεί η ΑΕΚ ανέβασε «στροφές» και μέσα σε τρία λεπτά δημιούργησε ισάριθμες ευκαιρίες, με την τρίτη να είναι και… φαρμακερή.

Αρχικά στο 26’ ο Γκατσίνοβιτς με σουτ ανάγκασε τον Κουέστα σε επέμβαση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ρότα πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα, αλλά το τελείωμά του έφυγε μακριά από την εστία. Τελικά, μια στημένη φάση ήταν αυτή που επέφερε το γκολ για την «Ένωση». Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σιμάνσκι να πιάνει την κεφαλιά για να παραβιάσει την εστία του Κουέστα στο 28’.

5699647.jpg

Πέντε λεπτά αργότερα (33’), ο Αραούχο έχασε την ευκαιρία της… χρονιάς! Ο αρχηγός της ΑΕΚ με έξυπνο τρόπο έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς του Άρη και αφού συνδυάστηκε υπέροχα με τον Πινέδα, βρέθηκε απέναντι σε κενή εστία! Το σουτ που επιχείρησε όμως, πέρασε δίπλα από το δοκάρι!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 37’ ο Γκαρσία «ισοφάρισε» τις απίστευτες χαμένες ευκαιρίες. Ο επιθετικός της «Ένωσης» βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, τον οποίο απέφυγε, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Μαζικού να προλάβει να διώξει πάνω στην γραμμή!

2Ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με τον ίδιο ρυθμό που τελείωσε το πρώτο μέρος και κατόρθωσε πολύ γρήγορα να βρει και δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητά της. Στο 51’ ο Αραούχο έφυγε σε αντεπίθεση, με ωραία κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Γκαρσία, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κουέστα για το 2-0.

5699715.jpg

Ο Πάρντιου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του Άρη στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Γκρέι με τον Ζερβίνιο, όμως οι «κίτρινοι» δεν έδειξαν «σημάδια ζωής». Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι με «όπλο» την ασφυκτική πίεση συνέχισαν να απειλούν την εστία του Κουέστα.

Ο Πινέδα λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στο 63’ αλλά το σουτ του κόπηκε την ύστατη στιγμή από τον Ενκουλού, κάτι που συνέβη ξανά και στο 73’. Στο ενδιάμεσο, ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε θέση «βολής» μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Ο Σέρβος είχε και δεύτερη καλή στιγμή στο 75’, όταν βρέθηκε αφύλακτος στην μικρή περιοχή, μετά από σέντρα του Γκαρσία, αλλά η κεφαλιά του πήγε πάνω στον γκολκίπερ του Άρη.

Προς το φινάλε της αναμέτρησης, ο Άρης βρήκε κάποιους χώρους στον αγωνιστικό χώρο και με την «ενέργεια» του Καμάτσο, έφτασε κοντά στο γκολ στο 88', χωρίς αποτέλεσμα. Το 2-0 δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του Γκουστάβο Κορέια και η ΑΕΚ πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη που τη διατηρεί στην 2η θέση της βαθμολογίας στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό

MVP 

Η ομαδική προσπάθεια ήταν το «κλειδί» της νίκης για την ΑΕΚ και όποιος παίκτης μείνει εκτός, θα αδικηθεί. Ωστόσο, για δεύτερο διαδοχικό ματς, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του, βοήθησε την «Ένωση» στη δημιουργία φάσεων, είχε ακρίβει στις μεταβιβάσεις του, ενώ ήταν αυτός που «σέρβιρε» στον Σιμάνσκι για το 1-0.

5699620.jpg

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που ουσιαστικά «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Άρη και οι όποιες οδηγίες του Πάρντιου προς αυτούς στην ανάπαυλα πήγαν... περίπατο. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία (65’ Πάλμα), Μανού Γκαρθία (82’ Καμάτσο), Ιτούρμπε (65’ Ντιόπ), Μαντσίνι, Γκρέι (57’ Ζερβίνιο).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80’ Τζούμπερ), Ελίασον (80’ Άμραμπατ), Πινέδα (89’ Μάνταλος), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (89’ Γιόνσον).

Βασίλης Βασιλείου

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0