Football Talk

Άρης: Κόντρα στην... παράδοση, για να πετύχει τέταρτη διαδοχική νίκη επί της ΑΕΚ (video)

Άρης: Κόντρα στην... παράδοση, για να πετύχει τέταρτη διαδοχική νίκη επί της ΑΕΚ (video)

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί που έχει «χτίσει» απέναντι στην ΑΕΚ θέλει να δώσει ο Άρης, όμως η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν είναι υπέρ του και οι «κίτρινοι» καλούνται να... σπάσουν την παράδοση ξανά! Μια σύντομη «ματιά» στο παρελθόν των δύο αντιπάλων.

Ο Άρης υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής (9/10, 21:30) την ΑΕΚ στο Κλ. Βικελίδης και ψάχνει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί τριών αγώνων που έχει κόντρα στην «Ένωση». Η αναμέτρηση την 7ης αγωνιστικής της Super League είναι η υπ’αριθμόν 125 μεταξύ των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, με την η ομάδα της Θεσσαλονίκης να μετρά τρεις σερί νίκες από την περσινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Άρης επικράτησε με σκορ 2-1 στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, ένα ματς που έλαβε χώρα στον απόηχο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, με τους «κίτρινους» να αφιερώνουν τη νίκη στον αδικοχαμένο φίλαθλο της ομάδας, καθώς και τον Σέρχιο Αραούχο της «Ένωσης» να σκοράρει το γκολ της σεζόν και με τη σειρά του να αποτίνει φόρο τιμής στον 19χρονο.

araouxo.jpg

Έπειτα ακολούθησαν δύο νίκες στα πλέι-οφ. Πρώτη χρονικά αυτή του ΟΑΚΑ με σκορ 2-1 και στη συνέχεια την τελευταία αγωνιστική στο Κλ. Βικελίδης με 3-2. Μάλιστα, η ΑΕΚ είχε πάρει προβάδισμα δύο γκολ σε εκείνο το ματς, με τον Άρη να φτάνει σε μια απίθανη ανατροπή στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα και να «κλειδώνει» έτσι την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφήνοντας την «Ένωση» εκτός αυτών.


Έτσι, ο Άρης αναζητά πλέον τέταρτη διαδοχική νίκη επί της ΑΕΚ, κάτι που όμως δεν έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν! Φυσικά, για να είμαστε ακριβείς, ούτε τρεις σερί είχε πετύχει ποτέ, όμως οι παραδόσεις είναι για να... σπάνε και οι «κίτρινοι» το απέδειξαν πέρυσι.

Ακόμα και με ισοπαλία όμως, ο Άρης θα παραμείνει για τέταρτο διαδοχικό ματς αήττητος ανεξαρτήτως έδρας, κάτι που έχει επαναλάβει άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η πιο πρόσφατη ήταν μεταξύ Μαΐου 2008 και Οκτώβρη 2009, όταν οι Θεσσαλονικείς σημείωσαν δύο νίκες (4-0, 0-1) και ισάριθμες ισοπαλίες (1-1).

Η άλλη, η οποία συνιστά και το μεγαλύτερο σερί χωρίς ήττα για τους «κίτρινους», είχε λάβει χώρα μεταξύ Μαΐου 1978 και Απρίλη 1982, όταν ο Άρης είχε πετύχει τρεις νίκες (2-0, 3-1, 2-0) και είχε αποσπάσει έξι ισοπαλίες, μεταξύ των οποίων το 4-4 της Νέας Φιλαδέλφειας, που αποτελεί το ματς με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0