Football Talk

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού θυμίζει… πρωτάθλημα! (video)

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού θυμίζει… πρωτάθλημα! (video)

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Super League και στις τάξεις των «πράσινων», έχουν δημιουργηθεί φιλοδοξίες. Η πολύ καλή έναρξη όμως, δικαιώνει αυτές τις φιλοδοξίες, καθώς όλα δείχνουν… πρωτάθλημα.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με τον πιο ιδανικό τρόπο έχει ξεκινήσει την… ποδοσφαιρική χρονιά στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός! Σε πέντε αγωνιστικές γνωρίζει… μόνο την λέξη νίκη και μάλιστα έχει δώσει και το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Το πρωτάθλημα διεκόπη, λόγω των εθνικών ομάδων και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, όπου οι «πράσινοι» θα δώσουν το δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και το «τριφύλλι» θα πορευτεί μόνο με προπονήσεις.

Σε αυτό το διάστημα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί τον νέο απόκτημα Αλέξις Τρουιγιέ, ενώ αντίθετα δεν θα έχει χρόνο με τον Ένις Τσοκάι, ο οποίος απουσιάζει μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ διεθνών για τις υποχρεώσεις των χωρών τους. Ο Σέρβος τεχνικός θα… τεστάρει ποδοσφαιριστές τόσο από τον Παναθηναϊκό Β’, όσο και από την ομάδα της κ19. Δεν είναι απίθανο να δούμε τον 19χρονο φορ, Μπιλάλ Αμπντελραχμάν να προπονείται με την πρώτη ομάδα, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να… αποδείξει στην προετοιμασία, λόγω πληρότητας στην συγκεκριμένη θέση!

FdQEpUCXEAA6tFD.jpg

Το μικρό δείγμα και η υπεροχή απέναντι του Big-5

Το πολύ καλό ξεκίνημα, έχει φέρει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης στην Super League, σε πέντε «στροφές». Σε αυτό έχει συμβάλει τόσο η συνέπεια στο σκοράρισμα, αλλά η αμυντική γραμμή έχει παίξει κομβικό ρόλο. Ο απολογισμός του παθητικού είναι μονάχα ένα γκολ κατά του «τριφυλλιού», αυτό που δέχτηκε από την ΑΕΚ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σίγουρα το δείγμα είναι πολύ μικρό, αλλά κοιτάζοντας και τους αντίπαλους της… πρώτης γραμμής.

Στις ίδιες αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 2 γκολ, η ΑΕΚ 3, ενώ Άρης και Ολυμπιακός από 4. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, όσο μικρό και αν είναι το δείγμα πως σε πέντε αγωνιστικές η άμυνα του Παναθηναϊκού τα έχει πάει καλύτερα από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, κατά 50%.

Το ξεκίνημα που θυμίζει… πρωτάθλημα!

Το εξαιρετικό αυτό ξεκίνημα είναι πολύ ελπιδοφόρο για το «πράσινο» στρατόπεδο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει δημιουργήσει μια ομάδα προπονητή, έχει φέρει την… απόλυτη ηρεμία στα αποδυτήρια της ομάδα και έχει δημιουργηθεί μια πραγματική «οικογένεια».

Η έναρξη αυτής της σεζόν θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την σεζόν 2009/10, δηλαδή το τελευταίο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού. Ο απολογισμός στην 5η αγωνιστική... έγραφε πέντε νίκες, με 8 γκολ στο ενεργητικό και μόλις ένα στο παθητικό.

Στο ίδιο διάστημα, εν έτη 2022 ο απολογισμός είναι 5 νίκες, με 9 γκολ στο ενεργητικό και 1 στο παθητικό. Στοιχεία που μπορούν να παραλληλιστούν είναι επίσης η νίκη σε Κρητικό έδαφος (2009 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-1, 2022 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2) και η νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι (2009 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-1, 2022 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1).ipiccy_image_12_3.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0