Football Talk

Σαχτάρ – Σέλτικ 1-1: Πάλεψαν μέχρι τέλους για νίκη οι «Κέλτες», παραλίγο… ήρωας o Γιακουμάκης! (video)

Σαχτάρ – Σέλτικ 1-1: Πάλεψαν μέχρι τέλους για νίκη οι «Κέλτες», παραλίγο… ήρωας o Γιακουμάκης! (video)

Ισόπαλη (1-1) έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Σαχτάρ Ντόνετσκ και Σέλτικ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να αγωνίζεται για 25 λεπτά στο δεύτερο μέρος.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Σαχτάρ Ντόνετσκ – Σέλτικ για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου στο Champions League. Η… ιστορία του ματς «γράφτηκε» στο πρώτο μέρος, με της δύο ομάδες να βρίσκουν από ένα γκολ και το τελευταίο σφύριγμα να τους χαρίζει από έναν βαθμό.

Για ακόμα ένα παιχνίδι στη διοργάνωση ο Μίκαλο Μούντρικ «έβγαλε μάτια», ενώ οι «Κέλτες» είχαν μεγάλες ευκαιρίες προς το φινάλε του 90λεπτου για να πάρουν τη νίκη, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Η Σέλτικ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αφού απείλησε με τον Φουρουχάσι μόλις στο 2’, κατόρθωσε να προηγηθεί στο 11’. Συγκεκριμένα, ο Γιουράνοβιτς κέρδισε την μπάλα στην μεσαία γραμμή και με κάτι που αρχικά έμοιαζε με απομάκρυνση, αλλά εξελίχθηκε σε μπαλιά ακριβείας, βρήκε τον Χακσαμπάνοβιτς. Εκείνος με την σειρά του με ωραία κάθετη, έφερε τον Χατάτε σε θέση βολής μέσα από την μικρή περιοχή, ο οποίος πλάσαρε τον Τρουμπίν.

Κάπου εκεί η Σαχτάρ αφυπνίστηκε και έφτασε πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 29’ το «next big thing» του ουκρανικού ποδοσφαίρου, ο 21χρονος Μούντρικ, ξεκίνησε μια κούρσα σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου και αφού έλαβε την μπάλα με ωραία πάσα από τον Σουντάκοφ, εκτέλεσε με δύναμη τον Χαρτ για να ισοφαρίσει σε 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Ουκρανοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Σβεντ, το οποίο όμως ακυρώθηκε ορθά, αφού ο Μούντρικ γύρισε την μπάλα στον συμπαίκτη του, ενώ εκείνη είχε περάσει την τελική γραμμή του γηπέδου.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ποστέκογλου ήταν αρκετά καλύτερη των τυπικά γηπεδούχων, αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατόρθωσε να πάρει τη νίκη. Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε ως αλλαγή στο 68ο λεπτό στην θέση του Φουρουχάσι, αλλά ούτε εκείνος μπόρεσε να «πληγώσει» την Σαχτάρ, έχοντας μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 85’. Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ο Έλληνας φορ κέρδισε μια κόντρα από τον γκολκίπερ Τρουμπίν, αλλά λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή οι Ουκρανοί απομάκρυναν.

 

Έτσι, το 1-1 έμεινε ως το φινάλε, με την Σαχτάρ πλέον να φτάνει τους τέσσερις βαθμούς και την Σέλτικ να βρίσκει τον πρώτο της πόντο στον 6ο όμιλο μετά από δύο αγώνες.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ι. Γιοβίσεβιτς): Τρουμπίν, Λούκας Τέιλορ, Μποντάρ, Ματβιγιένκο, Κονόπλια, Στεπανένκο, Μπονταρένκο (74’ Τζούρασεκ), Σουντάκοφ (77’ Οτσερέτκο), Ζουμπκόφ (61’ Τραορέ), Μούντρικ, Σβεντ (61’ Πετριάκ)

Σέλτικ (Α. Ποστέκογλου): Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ-Βίκερς, Γενς, Τέιλορ, Ο’Ράιλι (68’ Μόι), ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε (68’ Τούρνμπουλ), Ζότα (86’ Αμπάντα), Χακσαμπάνοβιτς (46’ Μαέντα), Φουρουχάσι (68’ Γιακουμάκης)

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0