Football Talk

Η 4η «στροφή» της Super League μέσα από 5+1 σημεία: Παναθηναϊκός από «ατσάλι», θέλουν χρόνο ΑΕΚ και Ολυμπιακός! (video)

Η 4η «στροφή» της Super League μέσα από 5+1 σημεία: Παναθηναϊκός από «ατσάλι», θέλουν χρόνο ΑΕΚ και Ολυμπιακός! (video)
Τι είδαμε, τι δεν είδαμε και τι αξίζει να κρατήσουμε από την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου (11 & 12/09) στη Super League.
Ο ΠΑΟΚ με τη Λαμία «ρίχνουν» την αυλαία (12/09, 19:00) της 4ης αγωνιστικής της Super League, αλλά το «απόσταγμα» των αναμετρήσεων του Σαββατοκύριακου είναι τέτοιο, που επιτρέπει συμπεράσματα.

Τόσο για τους «μεγάλους» και το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, όσο και για αυτούς που αναμένεται να καταλάβουν τις χαμηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, στο τέλος της σεζόν.

Αντιδρά και στα δύσκολα ο Παναθηναϊκός

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όχι μόνο μάζεψε για πρώτη φορά στη φετινή Super League την μπάλα από τα δίχτυα του, αλλά κλήθηκε να ανατρέψει και το σκορ. Και στα δύο, η αντίδρασή του ήταν άψογη και άμεση.

Πρώτο δείγμα θετικό, λοιπόν, γιατί μία σεζόν δεν είναι στρωμμένη με... ροδοπέταλα. Θέλοντας και μη, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί κάποια στιγμή ξανά σε άβολη κατάσταση, αλλά πλέον, έχει ως «μπούσουλα», το ματς κόντρα στην «Ένωση».



Ολυμπιακός και ΑΕΚ χρειάζονται χρόνο

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ολυμπιακός έδειξαν το προφανές: χρειάζονται χρόνο!

Τα μεγάλα «όπλα» του Παναθηναϊκού είναι ο κορμός και ο προπονητής, που παρέμεινε ο ίδιος με την περσινή σεζόν. Κανένας από τους δύο βασικούς του αντιπάλους στην Αττική δεν έχει κάτι από αυτά.

Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει εξαιρετικές μονάδες, που χρειάζονται χρόνο για να «δέσουν», πόσω μάλλον με νέο προπονητή. Μην ξεχνάμε πως η σεζόν 2021/22 «έκλεισε» για την «Ένωση» στο απόλυτο... μηδέν. Δεν γίνεται με το «καλημέρα» να εκτοξευθεί στο δέκα! Χρειάζεται υπομονή και επιμονή, γιατί δεδομένα, «έχτισε» πολύ αξιόλογο ρόστερ φέτος το καλοκαίρι.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Πολλά τα νέα πρόσωπα και σε συνδυασμό με την αλλαγή προπονητή, δεν καθιστούν εύκολη την... στροφή του διακόπτη.

Παρά το ματς μεσοβδόμαδα, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ένταση και αντίδραση κόντρα στον Βόλο. Τόσο όταν έμειναν πίσω στο σκορ, όσο και όταν ισοφάρισαν. Για την ακρίβεια, έβγαλαν πολύ καλύτερη αντίδραση από αυτήν της ΑΕΚ στη 2η αγωνιστική, όταν και ηττήθηκε εντός έδρας, χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Δεν είναι, όμως, σε καλό φεγγάρι.

Έως ότου να «δέσουν» τα νέα -πολύ καλά- κομμάτια, όπως ο Μπιέλ, ο Μπόουλς, ο Ουί-Τζο και το «κερασάκι» Μαρσέλο, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να βρουν τρόπο να κερδίζουν και στις κακές τους βραδιές. Αν μείνουν ήρεμοι και σε αυτές, η μετάβαση στην Κορμπεράν εποχή θα είναι «αναίμακτη».


Ο Άρης λατρεύει τα «ηλεκτροσόκ»

Αν ρωτούσε κανείς τους φίλους του Άρη, σε ποια έδρα θα «γκέλαραν» στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, σίγουρα θα επέλεγαν το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Εν τέλει, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο, οι «κίτρινοι» έφυγαν με το... τρίποντο από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, μετά το «ηλεκτροσόκ» της απομάκρυνσης του Χερμάν Μπούργος. Ακριβώς όπως και πέρυσι. Ίσως είναι ο τρόπος να «ξυπνούν» από τον δικό τους λήθαργο.

Παρόλα αυτά, η ήττα από τον Παναιτωλικό, αποδεικνύεται πως δεν ήταν τυχαίο γεγονός.


Η νίκη επί του Άρη για τον Παναιτωλικό, δεν ήταν «πυροτέχνημα»

Τρίτο αήττητο ματς σερί για την ομάδα του Αγρινίου. Μοναδική ήττα αυτή της πρεμιέρας στην Τούμπα και highlight, το εντός έδρας 3-1 επί του Άρη. Πολλοί μίλησαν για «πυροτέχνημα», αλλά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου τους διαψεύδει.

Τα «καναρίνια» πέρασαν με πειστική εμφάνιση και από την έδρα του ΟΦΗ, έχουν 7 βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές και βρίσκονται στην 4η θέση της Super League.

Όσο κρατήσει το «όνειρο»! Άλλωστε, το περσινό του ΠΑΣ, κράτησε έως το τέλος!

«Χρυσάφι» στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αυτό που μένει και μετρά στο τέλος της ημέρας για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι το «τρίποντο» κόντρα στον Λεβαδειακό, που για τους στόχους της ομάδας, ίσως αποδειχθεί... εξάποντο στο τέλος της σεζόν!

Από την άλλη, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως στο γήπεδο υπήρχε ένας μεγάλος πρωταγωνιστής: ο Κέβιν Ροσέρο.

Σκόραρε το πρώτο γκολ, ουσιαστικά δημιούργησε το δεύτερο και ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνων, με τους Ηπειρώτες να έχουν κάθε λόγο να βλέπουν έναν νέο Περέα να «γεννιέται»!


Bonus: Χαρά σε όποιον πάρει τον Πάολο Φερνάντες

Όλοι μένουν στην ντρίπλα του Πάολο Φερνάντες πάνω στον Ρέαμπτσιουκ, στο πρώτο γκολ του Βόλου, αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Η γενικότερη παρουσία του Ισπανού μεσοεπιθετικού ήταν εξαιρετική.

Από το «μηδέν» δημιουργεί φάσεις, ακόμα και κόντρα στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα πρόκειται για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό «δώρο» για όποια ομάδα καταφέρει να τον αποκτήσει. Μακάρι να μείνει εντός συνόρων, γιατί τέτοιας ποιότητας παίκτες, δεν... περισσεύουν στη Super League.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0