Football Talk

Τι σημαίνει για την ΑΕΚ το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό και η μαγκιά του Αλμέιδα!

Τι σημαίνει για την ΑΕΚ το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό και η μαγκιά του Αλμέιδα!

Η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό το βράδυ θέλει να αρχίσει να δείχνει στον κόσμο της ότι κάτι αλλάζει ξανά στο… dna της – Πού καταλήγει ο Αλμέιδα ως προς την 11άδα της Ένωσης, η διάταξη με τις παραλλαγές της και η αντρίκια δήλωσή του

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το πρώτο πολύ μεγάλο ντέρμπι της σεζόν έφτασε: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ το βράδυ (21:30, Cosmote TV 1) στη Λεωφόρο και ήρθε η στιγμή να δούμε το πρώτο μεγάλο κρας τεστ του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει σταθερός σε αυτό το ξεκίνημα έχοντας κάνει το 3 στα 3 σε νίκες. Δείχνει πιο δεμένος αγωνιστικά, έχοντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του για δεύτερη σεζόν.

Η ΑΕΚ αντίθετα μετράει ως τώρα δυο νίκες στα τρία ματς πρωταθλήματος και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα μεταβατικό αγωνιστικό στάδιο. Είναι το πρώτο της ντέρμπι με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της. Είναι το πρώτο της φετινό μεγάλο παιχνίδι, που καλείται να αποδείξει ότι έχει αφήσει πίσω τα… παλιά και έχει κάνει βήματα μπροστά. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως η αλήθεια είναι πως επειδή βρισκόμαστε μόλις την 4η αγωνιστική και μπροστά μας έχουμε πάρα πολλά ματς (και δη ντέρμπι), το αποψινό παιχνίδι δεν θα κρίνει τον… τίτλο.

Θα δώσει όμως πνοή για την ομάδα που το κερδίσει. Η ΑΕΚ έχει τεράστια ανάγκη από ψυχολογικής πλευράς κυρίως, να φύγει νικήτρια από τη Λεωφόρο. Έχει ανάγκη στον εσωτερικό της κόσμο να πάρει, τώρα στο ξεκίνημα, μία πολύ μεγάλη νίκη και μάλιστα εκτός. Θα ανοίξει τους ορίζοντές της. Θα της δώσει δύναμη, θα δώσει πίστη στον κόσμο της και χρόνο στον Αλμέιδα και τους παίκτες του, να συνεχίσουν τη δουλειά χωρίς τεράστια πίεση.

Τι περιμένει να δει ο κόσμος της ΑΕΚ απόψε από την ομάδα του; Πάθος, δύναμη, «μάτι να γυαλίζει» και όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη ατομικά ή ομαδικά. Τι περιμένει ο Αλμέιδα από τους παίκτες του; Ακριβώς τα ίδια συν σωστή τακτική προσέγγιση.

Οι «11» που δείχνουν να έχουν «κλειδώσει» και τα συστήματα

Σύμφωνα με τις δοκιμές οι «11» δείχνουν να έχουν «κλειδώσει»: Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί, Βίντα, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο θα πάρουν φανέλα βασικού στη Λεωφόρο. Το θέμα είναι η διάταξη που θα κατέβει η ΑΕΚ σε αυτό το ματς, καθώς επί της ουσίας υπάρχουν τρία σενάρια, με τον Αλμέιδα να τα έχει δουλέψει όλα!

Συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο που η ΑΕΚ παίξει 3-1-4-2, η τριάδα της άμυνας θα είναι Βίντα – Τζαβέλλας – Χατζισαφί, με τον Ρότα να παίρνει όλη τη δεξιά πλευρά, τον Γκατσίνοβιτς την αριστερή, ο Σιμάνσκι «κόφτης», οι Γιόνσον – Πινέδα στο κέντρο και στην επίθεση οι Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία.

Στο ενδεχόμενο που παίξει 4-2-3-1 ο Χατζισαφί θα πάει αριστερό μπακ, ο Ρότα δεξί, ο Γκατσίνοβιτς αριστερό εξτρέμ, οι Γιόνσον – Σιμάνσκι αμυντικά χαφ, ο Πινέδα δεκάρι και ο Αραούχο κορυφή. Αυτή η διάταξη με αυτούς τους παίκτες γίνεται εύκολα και 4-3-3, με τον Πινέδα να πηγαίνει λίγο πιο πίσω και τον Γιόνσον λίγο πιο μπροστά.

Θυμίζουμε η ΑΕΚ σε αυτό το ματς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Τσούμπερ, ενώ εκτός είναι και ο Σιντιμπέ φυσικά, ο οποίος χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα. Αντίθετα ο Αλμέιδα υπολογίζει στον Φαν Βέερτ, τον οποίο και έχει στην αποστολή.

Πήρε ήδη όλη την ευθύνη πάνω του

Και μιας και ο λόγος για τον Αλμέιδα: Χθες μιλώντας στη Cosmote TV και μεταξύ άλλων είπε την εξής ατάκα, απαντώντας σε ερώτηση για τα μεταγραφικά και τις τελευταίες προσθήκες:

«…Πρακτικά, έχουμε δύο ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Και τώρα εξαρτάται από εμένα, να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη στην επιλογή για το ποιος θα παίζει. Υπάρχει ο ανταγωνισμός που χρειάζεται μία ομάδα, η οποία θέλει να παλέψει για σημαντικά πράγματα»! Επί της ουσίας ο Αργεντινός πέταξε το… μπαλάκι στον εαυτό του! Δε θυμάμαι άλλον προπονητή να κάνει τέτοια δήλωση - έναν νέο προπονητή, μάλιστα, που βρίσκεται σε έναν σύλλογο που έχουν αλλάξει πάρα πολλά εδώ και λίγους μήνες. Να παίρνει όλη την ευθύνη πάνω του τόσο νωρίς και μάλιστα πριν από ντέρμπι! Μαγκιά του! Μία αντρίκεια δήλωση του Αλμέιδα, ο οποίος δείχνει πόσο πολύ πιστεύει και στη δουλειά που κάνει και στους παίκτες του… Θα είναι λοιπόν, λάθος, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα απόψε το βράδυ στη Λεωφόρο να επηρεάσει (θετικά ή αρνητικά) το πλάνο που υπάρχει για τη δημιουργία μίας κανονικής ΑΕΚ και πάλι…  Για να ξαναδούμε μία κανονική ΑΕΚ στο γήπεδο, χρειάζεται δουλειά και χρόνος. Και το μόνο σίγουρο είναι πως τελικά συμπεράσματα (ακόμα κι αν κερδίσει το βράδυ η Ένωση) για τη δουλειά που γίνεται δεν μπορεί να βγουν από ένα παιχνίδι, μόλις την 4η αγωνιστική και την 11η Σεπτεμβρίου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0