Ο Σέρχιο Ρεγκιλόν επιστρέφει στην Μαδρίτη, για χάρη της Ατλέτικο αυτή τη φορά και το BN Sports θυμίζει τις περιπτώσεις με το μεγαλύτερο «γκελ», που αγωνίστηκαν τόσο στη Ρεάλ όσο και στη μισητή συμπολίτισσα.
O 26χρονος Ισπανός αριστερός μπακ, έπειτα από δύο χρόνια στο Λονδίνο, γυρίζει στην πατρίδα του και τη γενέτειρά του, Μαδρίτη, έστω και με τη μορφή δανεισμού από την Τότεναμ. Ο Σέρχιο, ο οποίος αποτελούσε αγαπημένο παιδί του Μουρίνιο στους Σπερς, βρήκε την νέα του ποδοσφαιρική στέγη για τη σεζόν 2022-23 στο Ουάντα Μετροπολιτάνο, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την περίφημη «Καστίγια» όπου ανδρώθηκε.
"For me, it's a moment of great happiness."
— Atlético de Madrid (@atletienglish) August 30, 2022
?️ Sergio Reguilón pic.twitter.com/vXjorAOyon
Το BN Sports, με αφορμή τη μετακίνηση του Ρεγκιλόν, κάνει τη γνωστή και μη εξαιρετέα αναδρομή του σε άλλα σπουδαία ποδοσφαιρικά ονόματα που απαρνήθηκαν το «βασιλικό» τους παρελθόν για να ντυθούν «ροχιμπλάνκο» και το αντίστροφο.
Ούγκο Σάντσες
Ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής που έχει γεννήσει ποτέ το Μεξικό. Ένας πραγματικός γκολτζής, ο οποίος το καλοκαίρι του 1985 μετατράπηκε από ηγέτης της Ατλέτικο, στο μεγαλύτερο προδότη της, εν μία νυκτί. Μια τριετία αρκούσε στις ακτές του ποταμού Μανθανάρες για να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών των «ροχιμπλάνκος», χαρίζοντάς τους μάλιστα και ένα Κύπελλο Ισπανίας.
Όμως λίγες ημέρες αργότερα και κάτω από μία απίθανή σκευωρία, μεταπήδησε μέσω Μεξικού στην αντίπερα όχθη, για να απογειωθεί. Πέντε φορές κορυφαίος σκόρερ της La Liga, φόρτωνε τα αντίπαλα δίχτυα κατά ριπάς, μερικά εξ’ αυτών ήταν γκολ απαράμιλλής αξίας. Με τη φανέλα της Ρεάλ έλαμψε επί μια επταετία, αφήνοντας το δικό του στίγμα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά ταυτόχρονα δίχασε όσο κανένας άλλος την ισπανική πρωτεύουσα.
Μπερντ Σούστερ
Άλλος ένας σπουδαίος ποδοσφαιράνθρωπος, με τον οποίο ο Ούγκο συνέπεσε στους «μερένγκες» των 107 γκολ, τη σεζόν 1989-90. Ο Γερμανός βέβαια έκανε το αντίθετο δρομολόγιο. Αφού εδραιώθηκε στη συνείδηση όλων με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έπαιξε για μια διετία στη «Βασίλισσα», πριν τον «αδειάσει» ο Μεντόθα και βρει παρηγοριά στην έτερη μεγάλη ομάδα της πόλης.
Εκεί ήταν που ολοκλήρωσε και τη θητεία του στην Ισπανία, όντας αγαπημένο παιδί του Χέσους Χιλ. Η έλευσή του στο Βιθέντε Καλντερόν συνδυάστηκε με την αγωνιστική άνθιση των «ίντος», οι οποίοι διεκδίκησαν μέχρι τέλους τον τίτλο του πρωταθλητή τόσο το 1990-91 όσο και την επόμενη σεζόν. Αφού δεν στέφθηκε πρωταθλητής με την Ατλέτι, τουλάχιστον κέρδισε δύο Κύπελλα, με το δεύτερο να έρχεται μέσα στο «σπίτι» της αιώνιας αντιπάλου και πρώην ομάδας του Ρεάλ, με τον ίδιο να ανοίγει το σκορ.
Σαντιάγο Σολάρι
Έχοντας κάνει γνωστό το όνομά του στη «χώρα του τανγκό», έγινε Ίβηρας το Γενάρη του 1999, για χάρη της Ατλέτικο. Στο Βιθέντε Καλντερόν ξεχώριζε «σαν τη μύγα μες στο γάλα» μιας και συνέπεσε σε μία κάκιστη περίοδο των «ροχιμπλάνκος» που ολοκληρώθηκε οδυνηρά με τον υποβιβασμό το πρώτο καλοκαίρι της νέας χιλιετίας.
Και ένα τέτοιο «κελεπούρι» δεν θα άφηνε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να πάει χαμένο. Άδραξε την ευκαιρία, τον έκανε μέλος των «γκαλάκτικος» και ο Αργεντίνος από το Ροσάριο έζησε ένδοξες στιγμές την πενταετία 2000-05, μεταξύ τον οποίων και η κατάκτηση του Champions League το 2002. Συνολικά με τη «Βασίλισσά» μέτρησε 208 συμμετοχές, όντας ο πιο σημαντικός σταθμός της καριέρας του.
Χουανφράν
Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως «άνθισε» στη συμπολίτισσα. Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που υποτιμήθηκε από τους «μερένγκες» και απέδειξε με την καριέρα του ότι αδικήθηκε. Κάπως έτσι βγήκε ευνοημένη η Ατλέτικο.
Μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία που δέσποζε στο δεξί άκρο της άμυνας του Τσόλο Σιμεόνε για μια οκταετία και που δέθηκε αφάνταστα με το σύλλογο. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το χαμένο του πέναλτι στον αλησμόνητο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 2016 και το κλάμα του? 355 συμμετοχές είναι αυτές και δεν ξεγράφονται εύκολα.
Τιμπό Κουρτουά
Ο «φύλακας άγγελος» της Ρεάλ Μαδρίτης και ένας από τους βασικότερους λόγους που η «Βασίλισσά» έραψε το 14ο της αστέρι. Ο Βέλγος δίμετρος γκολκίπερ, ο οποίος δεν στέριωσε ποτέ στο Λονδίνο, ουσιαστικά ανδρώθηκε στη Μαδρίτη, με την «ροχιμπλάνκο» φανέλα όμως.
Κάθε χρόνος του στην Ατλέτικο, σήμανε και τίτλο. Σε ηλικία 20 ετών κατέκτησε το Europa League, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά το Copa del Rey και η La Liga. Έχοντας πια εξελιχθεί ως ένας από τους κορυφαίους στη θέση του, γύρισε στην Τσέλσι, χωρίς όμως να έχει την ανάλογη πορεία. Από το καλοκαίρι του 2018 προστατεύει τα γκολπόστ των «μερένγκες» και το κάνει με μεγάλη επιτυχία.
Άλβαρο Μοράτα
O άνθρωπος που ειδικεύεται στα μαδριλένικα πηγαιν’ έλα. Πριν καν κλείσει τα 15 του άφησε την Ατλέτικο για την «αιώνια αντίπαλο» με μία ενδιάμεση στάση στη Χετάφε. Στην «Καστίγια» ωρίμασε ποδοσφαιρικά και όχι μόνο, όμως η πολυκοσμία στην επιθετική γραμμή της Ρεάλ δεν του επέτρεψε ποτέ να εδραιωθεί.
Δοκίμασε τη τύχη του σε Γιουβέντους (δύο περάσματα) και Τσέλσι, έχοντας γεμάτες σεζόν (εκτός από τη δεύτερη στην Αγγλία) και έδειξε ένας μέρος της ποιότητάς του. Ο Τσόλο Σιμεόνε είδε στο πρόσωπό του τον τέλειο παρτενέρ του Ντιέγκο Κόστα, εν τη απουσία του Γκριεζμάν. Έπειτα από το δεύτερο πέρασμά του από το Τορίνο, γύρισε στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2022 για να ηγηθεί της επίθεσης των «ίντος» και να γίνει ξανά ο σκόρερ ολκής.
Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr