Football Talk

ΑΕΚ: Στο μυαλό του Αλμέιδα και ο επικίνδυνος επιθετικά Βόλος

ΑΕΚ: Στο μυαλό του Αλμέιδα και ο επικίνδυνος επιθετικά Βόλος
Οι λόγοι που ο Ματίας Αλμέιδα κρατάει την αρχική του τακτική προσέγγιση και το αποψινό (21:30 CosmoteTV 1) παιχνίδι με τον Βόλο στη Ριζούπολη όπου η ΑΕΚ θέλει να κάνει το 2 στα 2.
Σχετικά Άρθρα

Δεύτερη στροφή για την ΑΕΚ απόψε στο πρωτάθλημα και στη Ριζούπολη υποδέχεται τον Βόλο. Επικίνδυνο παιχνίδι. Σχεδόν πάντα η ομάδα του Βόλου έβαζε δύσκολα στην Ένωση, με τα μεταξύ τους ματς μάλιστα να έχουν και πολλά γκολ. Η ΑΕΚ φέτος δημιουργεί όμως κάτι διαφορετικό με τον Ματίας Αλμέιδα. Τόσο στα φιλικά προετοιμασίας της, όσο και στην πρεμιέρα κόντρα στη Λαμία τα κέρδισε έχοντας δεχθεί συνολικά μόλις ένα τέρμα κι αυτό από ατομικό λάθος. Με τη Λαμία βέβαια και τυχερή καθώς έχασε πέναλτι ο Ντε Βινσέντι.

Γενικά, πάντως ο Αλμέιδα με τη διάταξη 3-1-4-1-1 επιδιώκει να δημιουργήσει μία ομάδα στέρεα αμυντικά και μπροστά απρόβλεπτη. Ο προπονητής επιμένει σε αυτό το σύστημα και σύμφωνα με τις δοκιμές στα Σπάτα θα επιμείνει και στην 11άδα που παρέταξε στη Λαμία μία εβδομάδα πριν.

Θα έχει δηλαδή τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, δεξί στόπερ τον Βίντα, αριστερό τον Χατζισαφί, κεντρικό αμυντικό τον Τζαβέλλα. «Κόφτης» μπροστά τους θα είναι ο Σιμάνσκι, με εσωτερικά κεντρικά χαφ τους Πινέδα και Γιόνσον. Δεξί μπακ – χαφ ο Άμραμπατ, αριστερό ο Τσούμπερ και ο Μάνταλος πίσω από τον Αραούχο.

Στην αποστολή είναι για πρώτη φορά τόσο ο Μουκουντί, όσο και ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Λογικά και τους δυο θα τους δούμε κάποια λεπτά το βράδυ να μπαίνουν ως αλλαγή. Τι θέλει όμως ο Αλμέιδα; Η ΑΕΚ να αποκτήσει χημεία και από τη στιγμή που υπάρχει μόνο ένα ματς την εβδομάδα, διατηρεί τους ίδιους παίκτες και την ίδια διάταξη.

Στο μέλλον θα δούμε και κάποια άλλα πράγματα. Τόσο σε σύστημα, όσο και σε πρόσωπα. Όμως μέχρι να «δέσει» η ομάδα, οι αλλαγές θα είναι μετρημένες. Κοιτάει το αμυντικό κομμάτι ο Αλμέιδα, γι’ αυτό και τοποθετεί δυο ουσιαστικά αμυντικά χαφ στον άξονα (Σιμάνσκι – Γιόνσον), γνωρίζοντας επίσης ότι ο Βόλος είναι μία πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα μπροστά. Με τον καιρό ο Σιμάνσκι ενδεχομένως σε κάποια ματς να μην είναι στην 11άδα, με τον Γιόνσον να παίζει 6άρι και μπροστά να αγωνίζονται πιο επιθετικογενείς παίκτες. Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο πρέπει να περάσουν λίγες εβδομάδες, οι να μπει και ο Μουκουντί στην εξίσωση, να πάρουν ρυθμό και παιχνίδια όλοι, ώστε και τα τρεξίματα να είναι καλύτερα και η τακτική προσέγγιση πιο λειτουργική απ’ όλους. Το θέμα επίσης από δεξιά απασχολεί τον Αλμέιδα, όμως δίνει απόψε άλλη μία ευκαιρία στον Άμραμπατ.

Το ζητούμενο και κόντρα στον Βόλο για την ΑΕΚ είναι φυσικά η νίκη, όχι τόσο το θέαμα… Η ΑΕΚ θέλει να βγάλει κυνισμό στα παιχνίδια της, ειδικά τώρα στο ξεκίνημα, γνωρίζοντας πως κάθε νίκη είναι και ένα μικρό βήμα προς την ασφαλή μετάβασή της. Το βασικό ζητούμενο είναι να γίνει ομάδα. Κι αυτό θέλει χρόνο. Θα τα καταφέρει πιο εύκολα και πιο γρήγορα όμως, αν μέχρι τότε κερδίζει επικίνδυνα παιχνίδια όπως το αποψινό με το Βόλο.

Όσο το μυαλό της Ένωσης βρίσκεται στο εν λόγω παιχνίδι, τα μεταγραφικά της ομάδας δεν σταματούν. Αυτό καθώς ο Νίκλας Ελίασον αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με το σύνολο του Αλμέιδα.

Θοδωρής Καρβουνιάρης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0