Football Talk

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-4: Πάρτι γενεθλίων Λεβαντόφσκι με «ντοπιέτα» και... αποκάλυψη τον Φατί! (video)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-4: Πάρτι γενεθλίων Λεβαντόφσκι με «ντοπιέτα» και... αποκάλυψη τον Φατί! (video)

Πρώτη νίκη στη σεζόν για την Μπαρτσελόνα. Με πρωτεργάτη τον... εορτάζοντα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και συμπαραστάτη τον Ανσού Φατί, οι «μπλαουγκράνα» διέλυσαν την Ρεάλ Σοσιεδάδ με 4-1 στην 2η αγωνιστική της La Liga.

Μπορεί για μια ώρα η Μπαρτσελόνα να είχε... ζόρια, ωστόσο στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα «καθάρισε» άνετα την Ρεάλ Σοσιεδάδ, έχοντας ως πρωταγωνιστές Λεβαντόφσκι και Φατί!

Μόλις 45 δευτερόλεπτα στο ματς χρειάστηκε ο Πολωνός για να βρει το πρώτο επίσημο γκολ του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Μπαλντέ διέσχισε όλο το γήπεδο και έβγαλε μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Λέβα, που στις 21/8 είχε τα γενέθλιά του, και φυσικά δεν αστόχησε.

Η «απάντηση» της Ρεάλ Σοσιεδάδ ωστόσο ήταν άμεση και ήρθε πέντε λεπτά μετά. Οι παίκτες της Μπάρτσα υπέπεσαν σε ολέθριο λάθος στο χώρο του κέντρου, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Ίσακ να βρεθεί απέναντι στον Τερ Στέγκεν, τον οποίο και κρέμασε για το 1-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 64’ ο Τσάβι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ανσού Φατί, ο οποίος έμελλε να αλλάξει άρδην την εικόνα του ματς! Ο 19χρονος δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, με ένα «τακουνάκι» έστρωσε την μπάλα στον Ντεμπελέ, ο οποίος διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ρεμίρο.

Χωρίς καν να περάσουν τρία λεπτά, ο Φατί ήταν ο τελευταίος μιας εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ εκείνου, του Ντεμπελέ και του Πέδρι, με τον Λεβαντόφσκι να βγαίνει στην «καρδιά της περιοχής» της Σοσιεδάδ και να μην δυσκολεύεται να κάνει το 3-1.

Κάπου εκεί η αναμέτρηση φάνηκε να είχε κριθεί, όμως οι «μπλαουγκράνα» είχαν κρατήσει το... κερασάκι της τούρτας του Λεβαντόφσκι για το τέλος! Ο Πολωνός με αλήτικο «τακουνάκι» τροφοδότησε τον Ανσού Φατί, του οποίου το όνομα ήταν η σειρά να γραφτεί στον πίνακα των σκόρερ.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα έφυγε με το πρώτο τρίποντο της σεζόν από το Ανοέτα και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, ενώ η Σοσιεδάδ από την άλλη παρέμεινε στους τρεις, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Κάντιθ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ι. Αλγουαθίλ): Ρεμίρο, Ελουστόνδο (78’ Γκοροσαμπέλ), Θουμπελδία, Λε Νορμάν, Μουνιόθ, Θουμπιμέντι, Μέντεθ, Μερίνο (78’ Καρικαμπούρου), Σίλβα (71’ Τουριέντες), Ίσακ (70’ Ναβάρο), Κούμπο (71’ Τσο).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κρίστενσεν, Γκαρθία, Μπαλντέ (64’ Ραφίνια), Πέδρι, Ντε Γιονγκ (85’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Γκάβι (85’ Κεσί), Ντεμπελέ (72’ Ζόρντι Άλμπα), Λεβαντόβσκι, Τόρες (64’ Φατί).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0