Football Talk

Super League: Η ευρωπαϊκή «μάχη» των πέντε εισιτηρίων για… πέντε εκλεκτούς!

Super League: Η ευρωπαϊκή «μάχη» των πέντε εισιτηρίων για… πέντε εκλεκτούς!

Η Super League 2022/23 είναι λίγες ώρες μακριά και το BN Sports σας παρουσιάζει τη πολυαναμενόμενη μάχη των πρώτων έξι, οι οποίοι παλεύουν για πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια! 

Το Πρωτάθλημα Ελλάδος επιστρέφει και η συντριπτική πλειονότητα των ομάδων που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη, βλέπουν ως τεράστια ευκαιρία την εγχώρια διοργάνωση, έτσι ώστε να «ξεφύγουν» από την πραγματικότητα των ευρωπαϊκών αποκλεισμών. Καθώς όλες οι ομάδες από το Big-5, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό δεν θα χρησιμοποιήσουν το… διαβατήριό τους τη νέα σεζόν.

3572538.jpg
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δώσουν μάχες στη Super League, με σκοπό να βρεθούν και πάλι στην Ευρώπη. 

Μιας και τα play off έχουν έρθει στη ζωή μας για να μείνουν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην βρίσκονται στην πρώτη εξάδα ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Άρης. Μπορεί οι Πειραιώτες να έχουν το «πάνω χέρι» για τη πρωτιά, αλλά αυτό δεν αναιρεί τη προσπάθεια που θα καταβάλλουν για τον τίτλο οι υπόλοιποι τέσσερις σύλλογοι. 

Λόγω… ΠΑΟΚ, καθώς η πορεία του στο Conference League τη σεζόν 2021/22 έφερε πολλούς βαθμούς στη χώρα μας, η Ελλάδα θα δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια από τη σεζόν 2023/24, με τους πρώτους δύο να πηγαίνουν στα προκριματικά του UEFA Champions League, τον Κυπελλούχο σε αυτά του Europa League και τον 4ο και 5ο στου Conference League αντίστοιχα. 
3440723.jpg
Επαναλαμβάνεται ότι θα είναι αρκετά δύσκολο για τις υπόλοιπες εννέα ομάδες να «κλέψουν» ένα εισιτήριο, αλλά μία από αυτές θα έχει την ευκαιρία να πάει μέχρι… τέλους και να εξαντλήσει τις πιθανότητές της. 

Ο «χρόνος θα δείξει» ποια θα είναι αυτή, όμως τα φαβορί για αυτή τη θέση είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα που τερμάτισε έκτος το περασμένο έτος, ο ανανεωμένος Βόλος με τον νέο προπονητή στο πάγκο του, τον Οσβάλντ Τανσό και τον «καυτό» Πάολο Φερνάντες, ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια που είναι υπολογίσιμη δύναμη και φυσικά ο Αστέρας Τρίπολης, που έχει στο τιμόνι τον Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος έδειξε πέρσι πως… έχει τον τρόπο του, οδηγώντας τους Ηπειρώτες στα playoff. 
Asteras-1-e1660417059520.jpg

Φοίβος Πεφάνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0