Football Talk

Άρης: Τι κρατάει και τι πρέπει να προσέξει στη ρεβάνς με τη Μακάμπι (video)

Άρης: Τι κρατάει και τι πρέπει να προσέξει στη ρεβάνς με τη Μακάμπι (video)

Από τον σεληνιασμένο Κουέστα, μέχρι και το γκολ που… προειδοποιήθηκε.

Η χθεσινή (4/8) ήταν μια αρκετά δύσκολη νύχτα για τους ευρωπαίους της Ελλάδας. Μεταξύ και αυτών ο Άρης ο οποίος ενώ είχε ανοίξει την όρεξη των φιλάθλων στα δυο ματς με τη Γκόμελ, δεν κατάφερε να… σερβίρει σ’ εκείνο με τη Μακάμπι.

Η ήττα με 2-0 από το σύνολο του Βλάνταν Ίβιτς, θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Χερμάν Μπούργος. Καλά, ναι, προφανώς. Αλλά όχι μόνο επειδή «παίζεται» η συνέχεια του Άρη στο Europa Conference League, αλλά κυρίως επειδή η ομάδα εμφανίστηκε φοβισμένη.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο…

1. Το γκολ-προειδοποίηση

Οι παίκτες θα μπορούσαν να είχαν ψυλλιαστεί το πρώτο γκολ. Φυσικά και δεν ήταν αναγκασμένοι να προβλέψουν το μέλλον ωστόσο αν δει κανείς τις φάσεις συνολικά, τότε φαίνεται ξεκάθαρα πως υπήρξαν νωρίτερα δύο σχεδόν ολόιδιες ευκαιρίες.

- Στο 9’ ο Φαν Όβεριμ βγαίνει σε τετ α τετ από τα δεξιά, έπειτα από μια μακρινή μπαλιά που δέχθηκε η οποία προήλθε από το κέντρο του γηπέδου, όμως ο Κουέστα τον σταματά.

- Στο 13’ ο Σάμποριτ γίνεται δέκτης της μπάλας και πάλι από σχεδόν το ίδιο σημείο, και πάλι ο Ισπανός τερματοφύλακας προσπαθεί να μπλοκάρει.

Ε ναι, λοιπόν, η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Ο Γιοβάνοβιτς βρέθηκε κι εκείνος αμαρκάριστος στο δεξί μέρος της περιοχής και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να ανοίξει το σκορ για τη Μακάμπι.

2. Η αναπάντεχη επιλογή που… έμεινε ως είχε

Όταν γνωστοποιήθηκαν οι επιλογές του Χερμάν Μπούργος για το εν λόγω παιχνίδι, προξένεψε εντύπωση η επιλογή του Ματέο Γκαρσία έναντι του Λουίς Πάλμα. Η ποιότητα του Αργεντινού είναι γνωστή, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε αγωνιστικό χρόνο ούτε στο πρώτο ματς με τη Γκόμελ (ήταν τιμωρημένος) ούτε στο δεύτερο. Ο ίδιος προσπάθησε αρκετά όμως δεν έφτασε στην επιθυμητή επίδοση και συνεπώς ήταν ο πρώτος παίκτης που επέλεξε ο Μπορύργος να αλλάξει στο 51’.

Από την άλλη, για τον 22χρονο επιθετικό τα έχουμε πει. Ειδικά στις προηγούμενες δυο αναμετρήσεις ο Πάλμα συνέβαλε σημαντικά στην ομάδα – είτε ως εξτρέμ, είτε πίσω από τον φορ. Χθες, πάντως, αγωνίστηκε σχεδόν μισή ώρα και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία με σουτ μία φορά, δημιούργησε την πολύ ωραία κεφαλιά του Ντουκουρέ στο 87’ και φυσικά έβαλε το λιθαράκι του στην καταπληκτική -αλλά χαμένη -  ευκαιρία στο τέλος (να σημειωθεί πως ο Άρης είχε σύνολο 10 τελικές).

 3. Ο από άλλον πλανήτη Κουέστα

Ίσως είναι από τους παίκτες που κατά διαστήματα έχουν ακούσει πολλά από τους φιλάθλους του Άρη, όμως στο χθεσινό ματς απέδειξε το αντίθετο. Ο Χουλιάν Κουέστα πραγματοποίησε μια εκ των κορυφαίων εμφανίσεων της καριέρας του και ήταν ουσιαστικά το πρόσωπο το οποίο θα πρέπει να ευχαριστεί η ομάδα.

Συνολικά ο Κουέστα χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια τέσσερις φορές, ενώ μπλόκαρε κι άλλα δύο σουτ των αντιπάλων. Γενικότερα ο ίδιος φάνηκε πολύ αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο, όμως η βοήθεια που εξέλαβε από τη γραμμή της άμυνας δεν ήταν αρκετή.

cuesta.jpg

4. Η φάση της χρονιάς

Κι όμως μάλλον ό,τι έγινε στο τέλος, αποτελεί την φάση της σεζόν. Και αυτή δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα!

Στο 90+5’ ο Ντιόπ συνεργάζεται ονειρεμένα με τους Πάλμα και Γκαρθία, για να βγάλει στη συνέχεια μια παράλληλη στο τέρμα πάσα ακριβείας. Η μπάλα βρήκε, όντως με ακρίβεια, τον Καμάτσο ωστόσο εκείνος δεν την βρίσκει σωστά και αυτή φεύγει πολύ πολύ ψηλά.

Πολύ πιθανό αυτή η χαμένη ευκαιρία να στοιχίσει πολλά στον Άρη. Αρχικά τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ήρεμα αν ο ίδιος κατέβαινε στο Κλεάνθης Βικελίδης την επόμενη εβδομάδα με τη διαφορά των τερμάτων να είναι στο ένα.

Επιπλέον όταν βλέπεις πως και σε αυτή την περίπτωση -την πιο «εύκολη» φαινομενικά καθώς βγαίνεις μόνος σου μπροστά σε άδειο τέρμα- η μπάλα δεν μπαίνει μέσα, οριακά καταρρακώνεσαι.

Όπως και να ‘χει ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε πως ο αγώνας ρεβάνς «θα είναι εντελώς διαφορετικός» και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο κόουτς των «κίτρινων» έχει αρκετά πραγματάκια να σκεφτεί στο διάστημα που μεσολαβεί, ορισμένες προπονήσεις στις οποίες θα τα τεστάρει και σίγουρα δεν θα διαχειριστεί το ματς με τον ίδιο τρόπο. Και βλέπουμε…

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0