Football Talk

Ολυμπιακός: Άρωμα… Ισπανίας για έκτη φορά στον πάγκο - Ο Κορμπεράν, ο Βαλβέρδε και οι άλλοι

Ολυμπιακός: Άρωμα… Ισπανίας για έκτη φορά στον πάγκο - Ο Κορμπεράν, ο Βαλβέρδε και οι άλλοι
Οι Ισπανοί… επιστρέφουν στον Ολυμπιακό, με τον Κάρλος Κορμπεράν να διαδέχεται τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του και να γίνεται ο 6ος από την συγκεκριμένη χώρα που θα βάλει την «ερυθρόλευκη» στολή.

Επιστροφή στο ισπανικό μοντέλο έπειτα από τέσσερα χρόνια. Τότε ήταν που Όσκαρ Γκαρθία άφηνε τον πάγκο του Ολυμπιακού για να τον διαδεχθεί ο Πέδρο Μαρτίνς και να χτίσει την δική του αυτοκρατορία στην ιστορία των Πειραιωτών. Ο Κάρλος Κορμπεράν επανέφερε το ισπανικό στοιχείο στον πάγκο της ομάδας κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και έγινε ο… 6ος Ισπανός που αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό.

Το BN Sports κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν και σας θυμίζει τις άλλες πέντε περιπτώσεις που ήρθαν από την Ισπανία και φόρεσε τα προπονητικά του Ολυμπιακού.

Ερνέστο Βαλβέρδε (2008/09 – 2010-12)

Αναμφίβολα εκ των κορυφαίων προπονητών που πέρασαν από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έμεινε με ανεξίτηλα γράμματα στις καρδιές των οπαδών των Πειραιωτών μένοντας για συνολικά τρεις σεζόν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και προσφέροντας μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του συλλόγου. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα αλλά και δύο κύπελλα Ελλάδας ενώ είχε φτάσει τον Ολυμπιακό μέχρι και τους «16» του Europa League.

378152.jpg

Μίτσελ (Φλεβάρης 2013 – Γενάρης του 2015)

Ακόμα μία περίπτωση Ισπανού προπονητή που έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα η αποχώρησή του δεν ήταν η αναμενόμενη αλλά ο Μίτσελ κατάφερε να προσφέρει αρκετά στους «ερυθρόλευκους» παρότι έμεινε για 1,5 χρόνο. Δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας πρόλαβε να πανηγυρίσει αλλά και επικές νίκες κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

michel-olympiacos-250214.jpg

Πεπ Σεγκούρα (2007/08)

Βρέθηκε στο πλάι του Τάκη Λεμονή τη σεζόν 2007/08 και δίπλα του, οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ευρωπαϊκή καταξίωση, κερδίζοντας την πρόκριση στους «16». Ο Πεπ Σεγκούρα ήταν ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκαν οι Πειραιώτες για να ολοκληρώσει τη σεζόν το 2007/08, όταν αποφασίστηκε να αποχωρήσει ο Λεμονής μετά την ήττα από την Τσέλσι στο Λονδίνο. Δέκα ματς πρόλαβε να κάτσει και έπειτα αποχώρησε, βάζοντας στις βαλίτσες το νταμπλ εκείνης της χρονιάς

segourakis.jpg

Όσκαρ Γκαρθία (Γενάρη 2018 – Απρίλιος 2018)

Ακόμα μία περίπτωση Ισπανού προπονητή που αντικατέστησε τον Τάκη Λεμονή. Αυτή τη φορά, ο Όσκαρ Γκαρθία δεν ήταν βοηθός αλλά διάδοχος του Έλληνα κόουτς, τη σεζόν 2017/18. Ουσιαστικά ήρθε στον Ολυμπιακό για να φτιάξει την κατάσταση αλλά ο Ισπανός τα έκανε… χειρότερα. Εξού και οι μόλις έξι μήνες που έκατσε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

0005382.OscarGarciaandOlympiacospartways.jpg

Βίκτορ Σάντσεθ (Ιούνιος 2016 – Αύγουστος 2016)

Ίσως και η πιο αποτυχημένη περίπτωση Ισπανού προπονητή. Ο Βίκτορ Σάντσεθ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μάρκο Σίλβα από την αρχή της σεζόν και το ιστορικό του ως βοηθός του Μίτσελ ήταν υπέρ του. Ωστόσο, ο Ισπανός κόουτς έμεινε για μόλις δύο ματς, καθώς ο αποκλεισμός-σοκ από την Χαποέλ Μπερ Σέβα, τον έφερε εκτός ομάδας. Έτσι, μετά από ένα μήνα παραμονή, αποχαιρέτησε το λιμάνι.

maxresdefault_35.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0