Ο Γκουστάβο Πογέτ τόνισε πως επιθυμία του είναι να φέρει ξανά την Εθνική στο επίπεδο που βρισκόταν από το 2004 μέχρι και το 2014.
Συνέντευξη στο «Four-Four-Two» παραχώρησε ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον πάγκο της ΑΕΚ, το πώς βρέθηκε στην Εθνική ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του EURO το 2004 ως… έμπνευση!
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Αρχικά:
«Αυτό είναι υπέροχο συναίσθημα. Για πολλούς ανθρώπους, φαίνεται αδύνατο να κάνει (σ.σ. η Ελλάδα) κάτι παρόμοιο. Αλλά ίσως πριν από αυτό ήταν το ίδιο. Έκαναν κάτι ξεχωριστό. Η ιδέα εδώ, είναι να φέρουμε την εθνική ομάδα στο επίπεδο που περιμένουν, γιατί ήταν πολύ καλή από το 2004 έως το 2014, αλλά δεν έχει φτάσει σε τελικούς τουρνουά από τότε. Πρέπει να επιστρέψει».
Για το πώς βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής:
«Για να είμαι ειλικρινής, ήλθα στην Ελλάδα για έναν διαφορετικό λόγο, για να δω έναν αγώνα που ακυρώθηκε λόγω COVID-19, οπότε έκανα μερικές συναντήσεις με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που γνωρίζω. Κάποιος μου είπε: "Ξέρεις ότι ο προπονητής της εθνικής ομάδας φεύγει;". Αυτό με οδήγησε σε μια άλλη συνάντηση, μετά σε μια άλλη και υποθέτω ότι ήταν η ώρα. Πάνω κάτω, γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό βοήθησε πολύ. Γνωρίζω τους περισσότερους παίκτες».
Για την ΑΕΚ:
«Είναι πολύ σημαντικό ότι είχα δουλέψει πριν στην ΑΕΚ. Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος, είναι ότι αυτό σε βοηθάει για να μάθεις τη νοοτροπία. Αν ήταν μια ολοκαίνουργια κουλτούρα, θα ήταν λίγο πιο δύσκολο, θα χρειαζόταν μερικούς μήνες ακόμα. Έκανα αυτήν την κουβέντα, γιατί πήγε καλά η δουλειά στην ΑΕΚ».
Για τη διαφορά μεταξύ προπονητή σε συλλογικό επίπεδο από ομοσπονδιακός:
«Είναι τελείως διαφορετικό, το συνηθίζω ακόμα. Είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Είσαι σε έναν ρυθμό για ενάμιση μήνα, μετά μαζεύεται η ομάδα και πηγαίνεις από τα 60 στα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Μέχρι στιγμής, το έχω απολαύσει. Είναι πάντα ωραίο όταν κάνεις κάτι διαφορετικό, χωρίς να υπάρχει μονοτονία. Μέχρι στιγμής, είμαι ευχαριστημένος, αλλά, όπως οτιδήποτε στο ποδόσφαιρο, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα.
Όταν παίζουμε παιχνίδια, όλοι κοιτάζουν την ομάδα. Αλλά τους μήνες που δεν υπάρχουν ματς, όλοι ξεχνούν τις εθνικές ομάδες, ασχολούνται με τους συλλόγους. Όταν πλησιάζει το επόμενο παιχνίδι, τότε επιστρέφουν».