Football Talk

Premier League: Ασυμφωνία μεταξύ των αρχηγών των ομάδων για το «TakeAKnee» πριν τους αγώνες

Premier League: Ασυμφωνία μεταξύ των αρχηγών των ομάδων για το «TakeAKnee» πριν τους αγώνες

Σε διαφωνία βρίσκονται οι αρχηγοί της Premier League λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν καθώς δεν έχουν συμφωνήσει για την συνέχεια του «TakeAKnee», του συμβολικού γονατίσματος δηλαδή πριν την έναρξη των αγώνων ως μία κίνηση κατά του ρατσισμού.

Η φετινή Premier League είναι μόλις λίγες ημέρες μακριά από την επίσημη έναρξή της και οι αρχηγοί των 20 ομάδων της Λίγκας βρέθηκαν στο καθιερωμένο meeting με τους εκπροσώπους του πρωταθλήματος πριν το ξεκίνημα της σεζόν.

Μεταξύ άλλων, οι ηγέτες των αγγλικών ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη, συζήτησαν και για το αν θα συνεχιστεί το λεγόμενο «TakeAKnee» πριν τους αγώνες τους μέσα στη σεζόν, την κίνηση δηλαδή να γονατίσουν πριν τη σέντρα ως μία πράξη κατά του ρατσισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει την καθολική υποστήριξη των αρχηγών των ομάδων. Οι παίκτες έχουν υποστηρίξει το συγκεκριμένο κίνημα κατά του ρατσισμού για περισσότερες από δύο σεζόν, κάνοντας την συγκεκριμένη συμβολική κίνηση πριν από κάθε παιχνίδι από τότε που επέστρεψε το ποδόσφαιρο μετά το πρώτο lockdown το 2020.

https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200602093656-liverpool-players-take-a-knee-restricted.jpg

Αυτή τη φορά όμως δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, Λίγκας και παικτών δηλαδή, αφού αρκετοί αρχηγοί αμφισβήτησαν το κατά πόσο η συγκεκριμένη κίνηση πρέπει να μειωθεί ή να σταματήσει εντελώς ύστερα από δύο χρόνια.

Για την ώρα, φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για μεγάλη μείωση του αριθμού των αγώνων, στους οποίους θα πραγματοποιείται το συμβολικό γονάτισμα. Όπως έχει προταθεί, η κίνηση θα γίνει σε αγώνες για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και στη συνέχεια για τους αγώνες «No Room For Racism», τον Οκτώβριο και τον Μάρτιο.

Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη συμφωνία, ούτε αντίδραση από τους παίκτες ή την Premier League, με τις επόμενες ημέρες να είναι καθοριστικές ως προς αυτό το ζήτημα, μιας και ο εναρκτήριος αγώνας για φέτος είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή (5/8) μεταξύ της Κρίσταλ Πάλας και της Άρσεναλ, στο Σέλχαρστ Παρκ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0