Football Talk

Φόλενταμ - ΑΕΚ 1-2: Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις με νίκη-ανατροπή χάρη σε γκολ των Αραούχο και Κοσίδη! (video)

Φόλενταμ - ΑΕΚ 1-2: Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις με νίκη-ανατροπή χάρη σε γκολ των Αραούχο και Κοσίδη! (video)
Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους. Η Ένωση επικράτησε 2-1 της Φόλενταμ, παρουσιάζοντας για ακόμη ένα ματς καλό πρόσωπο, έχοντας σκόρερ τους Αραούχο και Κοσίδη.

Ένα ιδιαίτερης φύσεως φιλικό έδωσε η ΑΕΚ στην Ολλανδία απέναντι στην Φόλενταμ. Συγκεκριμένα, οι προπονητές των δύο ομάδων συμφώνησαν ώστε να παιχτούν τέσσερα 25λεπτα, με τον συνολικό χρόνο του αγώνα να διαρκεί 100 λεπτά.

Στο πρώτο μέρος, ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να ξεκινήσει με  διάταξη 3-4-2-1, με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στα στόπερ τους Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλα και τους Λιβάι ΓκαρσίαΤσούμπερ σε ρόλο μπακ-χαφ. Γιόνσον και Πινέδα ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς πίσω από τον μοναδικό φορ, Αραούχο.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την Ένωση ωστόσο ήταν κακό, καθώς βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Παρότι η «κιτρινόμαυρη» άμυνα δεν απειλήθηκε μέχρι το 4’, ένα ολέθριο λάθος του Αθανασιάδη έδωσε την ευκαιρία στον Αντονούτσι να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, η Φόλενταμ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, η οποία ξεκίνησε και πάλι από λάθος της άμυνας. Αυτή τη φορά ο Μούρεν όμως αστόχησε.

 

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η ΑΕΚ είχε τα ηνία της αναμέτρησης, προσπάθησε να κάνει παιχνίδι περισσότερο από τα δεξιά με τον Λιβάι Γκαρσία και απείλησε κυρίως από στημένες φάσεις. Στην καλύτερη στιγμή της στο πρώτο μέρος, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον Αργεντινό να μην μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή.

Στο δεύτερο 25λεπτο η ΑΕΚ ήταν σαφώς βελτιωμένη, ενώ χάρις το αφόρητο πρέσινγκ ψηλά στο γήπεδο κατόρθωσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και να προξενήσει προβλήματα στην άμυνα των Ολλανδών. Στο 31’ η Ένωση απάντησε στα γκολ με το ίδιο νόμισμα όταν ο Λιβάι Γκαρσία πίεσε ψηλά τον Στάνκοβιτς, με τον τερματοφύλακα της Φόλενταμ να κάνει το λάθος και να δίνει έτσι την ευκαιρία στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ τσιμπήσει την μπάλα και να τροφοδοτήσει τον Αραούχο, που προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 1-1!

 

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ακόμα τέσσεροις καλές στιγμές ως την συμπλήρωση των 50 λεπτών, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες.

Για το υπόλοιπο της αναμέτρησης, ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε εντελώς τα πρόσωπα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, οι Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μοχαμάντι, Κορνεζος, Χατζισαφι, Μιτάι, Μουστακόπουλος, Φράνσον, Αμραμπατ, Γιούσης και Κοσίδης πέρασαν στο ματς, με την διάταξη να αλλάζει σε 3-5-2.

Παρότι η Ένωση είχε αρκετούς νεαρούς αλλά και αναπληρωματικούς στη σύνθεσή της, η απόδοσή της δεν έπεσε. Με πιο δραστήριο και επικίνδυνο παίκτη της τον Γιούση, η ΑΕΚ κατόρθωσε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο δεν άργησε να έρθει. Στο 72' ο Φράνσον πίεσε ψηλά, κέρδισε την μπάλα και στην συνέχεια ανατράπηκε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να καταλογίσει πέναλτι. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Κοσίδης, ο οποίος έγραψε το 2-1!

 

Στο τέταρτο και τελευταίο 25λεπτο, το παιχνίδι είχε μεταφερθεί ολόκληρο στην περιοχή της Φόλενταμ, απόρροια της πίεσης που έβγαζαν οι «κιτρινόμαυροι» στο παιχνίδι τους. Τρίτο γκολ δεν ήρθε, όμως οι καλές στιγμές δεν έλειψαν, με την Ένωση για ακόμα ένα φιλικό να βάζει θετικό πρόσημο στην απόδοση και την εικόνα της!

 

Δηλώσεις παραχώρησε μετά το τέλος του ματς ο Αργεντινός τεχνικός στη κάμερα της Cosmote TV μιλώντας για τον Πινέδα και τη διάθεση των παικτών του.

Οι συνθέσεις της ΑΕΚ
:

1ο μέρος (3-4-2-1): Αθανασιάδης, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο

2ο μέρος (3-5-2): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μοχαμάντι, Κορνεζος, Χατζισαφι, Μιτάι, Μουστακόπουλος, Φράνσον (90’ Τζούντα Γκαρσία), Αμραμπατ, Γιούσης, Κοσίδης

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0