Football Talk

Αλ Ντουχαΐλ – Παναθηναϊκός 0-1: Παλάσιος και Αϊτόρ του έδωσαν τη νίκη, δούλεψαν το πρεσάρισμα οι «πράσινοι» (video)

Αλ Ντουχαΐλ – Παναθηναϊκός 0-1: Παλάσιος και Αϊτόρ του έδωσαν τη νίκη, δούλεψαν το πρεσάρισμα οι «πράσινοι» (video)

Στο δεύτερο φιλικό, ο Παναθηναϊκός, πήρε τη νίκη απέναντι στην Αλ Ντουχαΐλ του Έρναν Κρέσπο, χάρη στο κερδισμένο πέναλτι του Παλάσιος και την εκτέλεση του Αϊτόρ!

Πράξη δεύτερη για τον Παναθηναϊκό στην Αυστρία, όπου έδωσε το δεύτερο φιλικό αγώνα της φετινής του προετοιμασίας με την Αλ Ντουχαΐλ, μετά από το ισόπαλο 0-0 με την Γουότφορντ. Προπονητής της ομάδας του Κατάρ είναι ο Έρναν Κρέσπο και για την Ντουχαΐλ αποτέλεσε το τρίτο φιλικό παιχνίδι για φέτος!

Οι πράσινοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, χάρη στο γκολ του Αϊτόρ και πλέον όλα στέφονται στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν το απόγευμα της Κυριακής (17/7)! 

Στο ξεκίνημα του ματς, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτός που είχε την πρώτη φάση του αγώνα. Με μια όμορφη ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Γκάνεα, γέμισε στην περιοχή για τον Παλάσιος, ο οποίος επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στον Ιωαννίδη. Ο Έλληνας φορ επιχείρησε και αυτός με τη σειρά του ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 4’.

Στο 6ο λεπτό ήταν η στιγμή της Αλ Ντουχαΐλ, όπου μετά από μια εξαιρετική συνεργασία των παικτών της ομάδας, ο Έντμιλσον έπαιξε ένα-δύο με τον Ολούνγκα και σούταρε προς την εστία του Λοντίγκιν, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να ελέγχει τη φάση με δεύτερη προσπάθεια.

Σε μια αντεπίθεση για την ομάδα από το Κατάρ, ο Ολούνγκα βγήκε ευνοημένος και με ατομική ενέργεια πλάσαρε και η μπάλα πέρασε αριστερά από το δοκάρι των πράσινων στο 14’.

Ο Παναθηναϊκός στο 18ο λεπτό, είχε ανάπτυξη με τον Καρλίτος, ο οποίος μοίρασε δεξιά για τον Βαγιαννίδη και αυτός με τη σειρά του γέμισε για τον Αϊτόρ που δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολούνγκα και πάλι, παρέλαβε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπαιξε με πλάτη, γύρισε και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το τέρμα!

Μια ακόμη απειλητική επίθεση από την μεριά της ελληνικής ομάδα στο 29΄με τον Γκάνεα να βρίσκει τον ελεύθερο Καρλίτος, ο οποίος πλάσαρε αμαρκάριστος άουτ!  

Ο Αϊτόρ έχασε ακόμη μια ευκαιρία με το δεξί πόδι, στο 34ο λεπτό, σε μια ακόμη συνεργασία του Γκάνεα.

Στο 43ο λεπτό ο Σεμπάστιαν Παλάσιος, κέρδισε ένα πέναλτι από τον Αλ Ναΐμι και ο Αϊτόρ εκτέλεσε ένα λεπτό πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές αλλαγές για τον Παναθηναϊκό και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 58ο λεπτό, με τον Παλάσιος να στοχεύει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, από θέση βολής.

Οι πράσινοι πίεσαν ψηλά στο τερέν και προσέθεσαν άγχος στους, τυπικά γηπεδούχους, παίκτες της Αλ Ντουχαΐλ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δουλέψει με μεγάλο ζήλο στο πρέσινγκ και έδινε οδηγίες κάθε φορά που το τριφύλλι ανέβαινε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 65ο λεπτό ο Ολούνγκα βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι, αλλά με μια θαρραλέα έξοδο, ο Ιταλός έσωσε τον κίνδυνο για τους πράσινους. Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μια αναταραχή στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού, ο Αλ Ντουχαϊλ σκόραρε, αλλά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ και δεν μέτρησε.

Στο 80ο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην αντεπίθεση με τον Καμπετσή, ο οποίος έχασε το κοντρόλ και το τελείωμα του ήταν άσχημο, με την μπάλα να περνάει άουτ!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Βαγιανίδης (46’ Κώτσιρας), Γκάνεα (46’ Χουάνκαρ), Σένκεφελντ (62’ Σιδεράς), Πούγγουρας (46’ Σάρλια), Αλεξανδρόπουλος (62’ Φρόκου), Κουρμπέλης (46’ Ρούμπεν Πέρεθ), Καρλίτος (46’ Τσέριν), Παλάσιος, Αϊτόρ (62’ Σαρδέλης), Ιωαννίδης (62’ Καμπετσής).

Αλ Ντουχαΐλ (Έρναν Κρέσπο): Αλ Μπακρί, Αλααεντίν, Μούσα, Αϊμέν, Αλ Ναΐμ, Σεαρά (36’ λ.τρ. Ζιγιάντ), Σάσι, Καλέντ (63’ Γιαζίντι), Μαντιέρ, Ολούνγκα, Εντμίλσον (63’ Σουχαΐμπ).

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0