Ο Ευθύμης Κουλούρης κίνησε για άλλες «πολιτείες». Για να συμβεί όμως αυτό, ο Ατρόμητος έπρεπε να καρπωθεί ένα ποσό που να αγγίζει το ένα εκατομμύριο. Το BN Sports ανατρέχει στις προηγούμενες πωλήσεις της ομάδας των δυτικών προαστίων, που αποδεικνύουν ότι μπορούν να πουλήσουν και ακριβά στο Περιστέρι.
Μπορεί να κατάγεται από την Πέλλα, μπορεί να έμεινε μόλις δυο χρόνια (και αυτά σπαστά) στο Περιστέρι, όμως πρόλαβε να νιώσει τον Ατρόμητο δεύτερο σπίτι του. Παρόλα αυτά, η επιθετική του συγκομιδή και η ευκολία που έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα, πολύ δύσκολα θα τον κρατούσαν στην ομάδα. Αυτή τη φορά, η Λίντσερ ήταν εκείνη που τον έκανε δικό της, με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια.
✍️ Efthymis Koulouris moves abroad to Austria with the 26 year old striker signing for LASK on a three year deal
— Hellas Football (@HellasFooty) July 5, 2022
Atromitos will receive €1M from the deal, a record fee for the club ? pic.twitter.com/bilNiYgQYC
Το ένα εκατομμύριο που έβγαλε από τα ταμεία της η αυστριακή ομάδα για να πείσει τους Περιστεριώτες να πουν το πολυπόθητο «ναι», καθιστούν τον Κουλούρη την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Ατρομήτου. Το BN Sports θυμίζει τις προηγούμενες περιπτώσεις που γέμισαν (βάσει μπάτζετ) τα ταμεία του συλλόγου, με αύξουσα πορεία.
Ανδρέας Τάτος (500 χιλ. – 2011/12)
Κάποτε ο Ιμπαγάσα τον είχε χρίσει διάδοχό του. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν αποδείχτηκε στην πράξη για το νεαρό τότε Τάτο, που έβγαζε «μάτια» τις χρονιές που ο Ατρόμητος έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου (2010-11, 2011-12). Στον Πειραιά όμως δε στέριωσε, οι δανεισμοί ήταν συνεχείς, κάποιοι εξ’ αυτών εν μέρει πετυχημένοι (Άρης) και δε δικαιολόγησε επ’ ουδενί τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον, στις λιγοστές ευκαιρίες που πήρε. Μετά από τρία χρόνια, επέστρεψε στα δυτικά προάστια για να γίνει ηγέτης, σε ένα come back που δεν πέτυχε.
Κώστας Γιαννούλης (600 χιλ. – 2014/15)
Στο Περιστέρι πέρασε την καλύτερη περίοδο του ποδοσφαιρικού του βίου, φτάνοντας μάλιστα μέχρι την κλήση και τη μοναδική συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα (2012). Οι εμφανίσεις του με τον Ατρόμητο, οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» να προσφέρουν 600 χιλ. στη «δύση» του μεταγραφικού παζαριού το καλοκαίρι του 2014, για να προσθέσουν μια αξιόπιστη λύση στην αμυντική τους γραμμή. Το πέρασμά του από τον Πειραιά όμως ήταν σύντομο και έπειτα από ένα χρόνο αποχώρησε για την Τρίπολη, όπου και μέτρησε τρεις γεμάτες σεζόν.
Βασίλης Μπάρκας (600 χιλ. – 2016/17)
Vasilios Barkas (Atromitos) à l'AEK Athènes https://t.co/04OnzZzvlB pic.twitter.com/mdFF0LRPTU
— L'ÉQUIPE (@lequipe) June 11, 2016
Από τα τμήματα υποδομής του Ατρομήτου είχε δείξει ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα μελλοντικό Νο1 της αντρικής ομάδας, όπερ και εγένετο. Με μόλις μισή χρόνια ως βασικός κάτω από τα δοκάρια, η ΑΕΚ πήρε το ρίσκο, έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, τον έντυσε στα «κιτρινόμαυρα» και βγήκε κερδισμένη. Στην «Ένωση» χρίστηκε διεθνής, έκανε ευρέως γνωστό το όνομά του και πήρε μεταγραφή στη Σκωτία και τη Σέλτικ.
Αλέξανδρος Κατράνης (800 χιλ. – 2017/18)
Οι Περιστεριώτες, ανέκαθεν εμπιστεύονταν τα νέα παιδιά, πολλώ δε μάλλον όταν προέρχονταν από το δικό τους «φυτώριο». Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Αλέξανδος Κατράνης. Σε ηλικία μόλις 19 ετών κάλυψε με περίσσιο θράσος το αριστερό άκρο της άμυνας, και ανάγκασε κοτζάμ Σεντ Ετιέν να πιστέψει στο πρότζεκτ του, αποζημιώνοντας φυσικά τον Ατρόμητο. Ωστόσο μια τέτοια κίνηση κρίθηκε πολύ πρώιμη, με τον νεαρό να επιστρέφει μετά από μια περιήγηση και στο Βέλγιο, σε γνώριμα λημέρια.
Le but d’A.Katranis avec son club de l’Atromitos FC ?? lors du 2ème tour préliminaire de la Ligue Europa
— Gaël (@GaelB42) August 1, 2019
Pour info, le joueur appartient toujours à l’ASSE#TeamASSE #ASSE pic.twitter.com/Giru9KSN1L
OFFICIEL : Alexandros Katranis (FC Atromitos) s'engage pour 5 ans à l'ASSE ! pic.twitter.com/QhBFAL4iLt
— Foot Mercato (@footmercato) August 9, 2017
Δημήτρης Λημνιός (850 χιλ. – 2017/18)
Ένα ακόμα πουλέν του Ατρομήτου που «μοσχοπουλήθηκε». Με τη διαφορά ότι η «καμπύλη» της καριέρας του διαγράφει μια άκρως θετική πορεία. Μόλις 17 χρονών έκανε το ντεμπούτο του στη Super League, χρόνο με το χρόνο έπαιρνε όλο και περισσότερες συμμετοχές έως ότου ο ΠΑΟΚ διέκρινε στο πρόσωπό του ένα γηγενή ποδοσφαιριστή από τον οποίο μόνο να αποκομίσει πράγματα μπορούσε. Όπως και έγινε δηλαδή, αφού τα 900 χιλιάδες (+15 % ποσοστό μεταπώλησης) που πρόσφεραν οι Θεσσαλονικείς για χάρη του ήταν λίγα, συγκριτικά με την εξέλιξη του και το χρηματικό αντίτιμο που έλαβαν εκείνοι από την Κολωνία (3,3 εκατομμύρια).
Μάνος Φυρογένης