Football Talk

Λίβερπουλ: Ο Νούνιες, το μπακ-απ του Άρνολντ, οι πωλήσεις και… ένας μέσος

Λίβερπουλ: Ο Νούνιες, το μπακ-απ του Άρνολντ, οι πωλήσεις και… ένας μέσος

Η Λίβερπουλ τίναξε την «μπάνκα» στον αέρα για την μεταγραφή του Ντάργουιν Νούνιες από την Μπενφίκα (80 εκατ. + 20 εκατ. μπόνους) για να καλύψει το κενό του Σαντιό Μανέ, αλλά το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού έχει ακόμα πολύ δρόμο για τους «reds».

Ο απόλυτος οδηγός  για τις μεταγραφικές κινήσεις των «κόκκινων», τις αποχωρήσεις, τις ανανεώσεις συμβολαίων για το καλοκαίρι που διανύουμε αλλά και την επόμενη μέρα στο Άνφιλντ για μία ομάδα που θα στοχεύσει στις κατακτήσεις και των τεσσάρων διαθέσιμων τίτλων από την νέα σεζόν. 

Η αρμάδα που έχει χτίσει ο Γιούργκεν Κλοπ τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι απλά… απερίγραπτη. Δίχως αμφιβολία, ο Γερμανός τεχνικός έχει επιστρέψει την Λίβερπουλ στις δόξες και τα χαμόγελα πίσω στους φιλάθλους της ομάδας. Ακόμα και αν η σεζόν που μας πέρασε τελείωσε με «πίκρα» για τους «reds» μετά την δραματική κατάκτηση της Premier League από τους «πολίτες» στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά και την ήττα στον τελικό του UEFA Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης, με την αγγλική ομάδα να έχει τις φάσεις αλλά όχι το γκολ, η χρονιά είναι επιτυχημένη. 

Το κομμάτι που της έλειπε
darwin-nunez-benfica-752x428_1.jpg

Κάπως έτσι, αλλά και σε συνδυασμό με την απόφαση του Σαντιό Μανέ να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ, η διοίκηση και ο Κλοπ αποφάσισαν πως ο Ουρουγουανός επιθετικός των «αετών» είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αντικαταστήσει τον Σενεγαλέζο εξτρέμ αλλά και να επανέλθει στον σχηματισμό με καθαρό σέντερ φορ. Ελπίζοντας σε παρόμοιες εμφανίσεις με τον συμπατριώτη του, Λούις Σουάρες και τον Ισπανό Φερνάντο Τόρες που έχουν δημιουργήσει ανεξίτηλες μνήμες στους οπαδούς φορώντας τα «κόκκινα». 

Βέβαια, είναι και μία «απάντηση» στον αντίπαλο. Ο λόγος για την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα που απέκτησε τον Νορβηγό σούπερ-σταρ, Έρλινγκ Χάαλαντ και μοιράζονται την «σκηνή» (μαζί με την Λίβερπουλ) στην Αγγλία τα τελευταία τρία χρόνια. 

Οι «ανάσες» του Άρνολντ 

calvin_3.jpg 

Ο Τρεντ-Αλεξάντερ Άρνολντ είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές  στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ίσως από τους καλύτερους δεξιούς μπακ στον κόσμο. Όμως, μέχρι πρότινος δεν είχε κάποιον «καθαρό» αντικαταστάτη πέραν του Νίκο Γούιλιαμς. Καθώς, στα «ρεπό» του αγωνίζονταν σε αυτή την θέση οι Τζο Γκόμεζ, ο οποίος θα ανανεώσει και ο «ακούραστος» Μίλνερ. Έτσι λοιπόν, ο Κλοπ θα ακολουθήσει ξανά το σχέδιο που είχε πραγματοποιήσει πριν δύο χρόνια από την αριστερή πλευρά, με την προσθήκη του Κώστα Τσιμίκα. Φέτος, θα είναι αντίστοιχη με τον Κάλβιν Ράμσεϊ της Αμπερντίν. Ο Σκωτσέζος μπακ είναι μόλις 18 ετών και πήρε φανέλα βασικού 22 φορές την φετινή χρονιά στην Premiership, μοιράζοντας πέντε ασίστ και σκοράροντας ένα γκολ και η μεταγραφή του στην Λίβερπουλ είναι δεδομένη για ένα ποσό που θα φτάσει τα οκτώ εκατ. ευρώ

Αποχωρήσεις – Ανανεώσεις – Μεταγραφές 
Minamino.jpg

Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο θα υπάρξει μερική «έξοδος» από ποδοσφαιριστές που θέλουν να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής ή να δοκιμάσουν την τύχη τους αλλού. Φυσικά, η Λίβερπουλ έχει προγραμματίσει για αυτά τα κενά που θα «υπάρξουν» και θα κινηθεί ανάλογα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Ντιβόκ Οριγκί και Λόρις Κάριους αποχαιρέτησαν ήδη το κλαμπ ως ελεύθεροι και ο πρώτος θα συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μίλαν, ενώ ο δεύτερος θα προσπαθήσει να κάνει το «restart» στην καριέρα του. Πέραν της μεταγραφής του Μανέ στην Μπάγερν Μονάχου έναντι περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, οι δανεικοί Νίκο Γουίλιαμς και Νατ Φίλιπς, οι οποίοι κατάφεραν να ανέβουν με τις ομάδες τους στην Premier League. Ο μεν με την Φούλαμ και ο δε με την Μπόρνμουθ, υπολογίζονται από τους συλλόγους τους και για τη νέα χρονιά, με την Λίβερπουλ να τους κοστολογεί στα 10-15 εκατ. ευρώ. Για τον Ουαλό δεξιό μπακ είναι πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του στους «cottagers», ενώ για τον Άγγλο σέντερ μπακ είναι αρκετά πιθανό να παραμείνει στα «κεράσια» με νέο δανεισμό. 

Παράλληλα, ο Άλεξ-Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν θα αναζητήσει νέα ποδοσφαιρική «στέγη», με τους «κόκκινους» να είναι έτοιμοι να τον παραχωρήσουν για ένα ποσό που θα αγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ, μιας και ο Τζέιμς Μίλνερ επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2023. Παρόμοια και η περίπτωση του Τακούμι Μιναμίνο, εκ των οποίων οι Φούλαμ, Λιντς, Γουλβς, Σαουθάμπτον και Μονακό είναι διατεθειμένες να προσφέρουν 20 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Το ερωτηματικό που δημιουργείται όμως, είναι στον χώρο του κέντρου. Δηλαδή, αν η Λίβερπουλ απλά θα ανανεώσει τον Ναμπί Κεϊτά (θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα) και θα εμπιστευτεί τους νέους Φάμπιο Καρβάλιο, Κέρτις Τζόουνς, Χάρβεϊ Έλιοτ ή αν θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι για έναν ακόμα μέσο που θα πλαισιώσει κυρίως τους Φαμπίνιο και Τιάγκο.
LFC-FFC-Fabio-Carvalho.jpg

Από εκεί και έπειτα, τα υπόλοιπα μέλη θα μείνουν ως έχουν εκτός απρόοπτου. Αν και ο δεύτερος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Κούιβιν Κέλεχερ, δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να δοκιμάσει κάτι νέο και το μέλλον του στην ομάδα (μέχρι στιγμής) μένει στον «αέρα». Εάν ο Ιρλανδός αποχωρήσει από το Μέρσεϊσαϊντ τότε ο Κλοπ θα κρίνει αν χρειάζεται κι άλλη μεταγραφή ή αν θα μείνει με Άλισον, Αντριάν και τον νεαρό από την Βραζιλία, Μαρσέλο Πιταλούγκα, για να υπερασπίζονται την εστία. 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0