Football Talk

Nations League, Βοσνία – Ρουμανία 1-0: Χορός στη βροχή και λύτρωση με Πρέβλιακ (video)

Nations League, Βοσνία – Ρουμανία 1-0: Χορός στη βροχή και λύτρωση με Πρέβλιακ (video)

Η Βοσνία, επικράτησε με σκορ 1-0 της Ρουμανίας στη Ζένιτσα, με σκόρερ τον Σμαήλ Πρέβλιακ στο 68ο λεπτό.

Kαθυστέρηση, ξύλο και στο τέλος… νίκη για τη Βοσνία. Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ επικράτησε με 1-0 της Ρουμανίας, στο Μπιλίνο Πόλιε της Ζένιτσα, ανεβαίνοντας στην κορυφή του δευτέρου ομίλου για τη League C, του Nations League. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα το τελευταίο διήμερο. Ωστόσο, η συνθήκη αυτή, φάνηκε πως άξιζε την αναμονή καθώς το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε, έχοντας εξαιρετικό ρυθμό.

Οι Βόσνιοι, ήταν εκείνοι που είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους προσπαθώντας να τρυπήσουν με κάθετες μπαλιές την άμυνα των Ρουμάνων. Παρά την υπεροχή των γηπεδούχων, η Ρουμανία του Ιορντανέσκου ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν η πάσα του Μαξίμ, βρήκε στον άξονα τον Πούσκας, που πέρασε τον Νίτσα, πλάσαρε, όμως ο Αχμέντοτζιτς με σωτήριο τάκλιν έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή το 19’.

Πέρασαν τέσσερα λεπτά, ώστε η Βοσνία να κάνει αισθητή την παρουσία της στο γήπεδο, με τον Τζέκο να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ Σανιτσάνιν, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Για τα υπόλοιπα λεπτά το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, με δυνατά μαρκαρίσματα που ανάγκασαν τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίξει πολλά φάουλ, διακόπτοντας τη ροή.

Όλα αυτά μέχρι το 38 λεπτό, όταν η Ρουμανία, έχασε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία για να «παγώσει» τη Ζένιτσα.

Αρχικά, ο Μάνεα, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πούσκας, έπιασε την κεφαλιά με τον Σέχιτς να αποκρούει ενστικτωδώς, ενώ στην επαναφορά ο Μπούρκα πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από τη Βοσνιακή εστία.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έχασαν και αυτοί με τη σειρά τους μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν μετά από «τρικυμία» στην άμυνα του Νίτσα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Τζέκο, που με μονοκόμματο σουτ ανάγκασε τον Ρουμάνο πορτιέρο να αντιδράσει αποσοβώντας το μοιραίο.

Αυτή η στιγμή ήταν και η τελευταία για το πρώτο ημίχρονο και οι ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάιλο Πέτεφ, αποφάσισε να «φρεσκάρει» την ομάδα του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μιραλέμ Πιάνιτς, τον Αμίρ Χατζιαχμέτοβιτς και τον Σμαήλ Πρέβλιακ. Η έναρξη του ήταν εξίσου σκληρή, με τις δύο ομάδες να «φλερτάρουν» με την κάρτα αρκετές φορές.

Στο 54’ ο Ράζβαν Μάριν, από το ύψος της περιοχής, κατέβασε τη μπάλα σούταρε, χωρίς να ανησυχήσει τον Σέχιτς, που ήλεγχε τη φάση. Ένα λεπτό αργότερα, ξανά η Ρουμανία βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ όμως το σουτ του Καμόρα έφυγε ψηλά άουτ.

To ρεσιτάλ των τάκλιν συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ώσπου έφτασε το 68ο λεπτό. Ο Κολάσινατς, ανέβηκε από τα αριστερά , πραγματοποιώντας χαμηλή σέντρα. Ο Νίτσα, απομάκρυνε και ο Πρέβλιακ, ήρθε με φορά από το σημείο του πέναλτι για να ανοίξει το σκορ για τη Βοσνία.

Το γκολ του επιθετικού της Έουπεν, μπορεί να άλλαξε το σκορ, όχι όμως και τη μορφή του αγώνα αφού το παιχνίδι μετατράπηκε σε «ροντέο» εξαιτίας των σκληρών μαρκαρισμάτων.

Ωστόσο, μέχρι το τέλος, τίποτα δεν άλλαξε και έτσι η Βοσνία, πανηγύρισε μια σημαντική νίκη, η οποία την έφερε στην κορυφή του ομίλου, με τέσσερις βαθμούς, όσους δηλαδή έχει και η Φινλανδία, που νωρίτερα είχε επικρατήσει με 2-0 κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Boσνία (Ι. Πέτεφ): Σέχιτς, Σούσιτς, Αχμέντοντζιτς, Σανιτσάνιν, Τσίβιτς (67’ Κολάσινατς), Πρσιτς(46’ Χατζιαχμέτοβιτς),Τσίμιροτ (46’ Πιάνιτς), Γκόγιακ, Στεφάνοβιτς (81’ Μπέσιτς), Ντούλιεβιτς, Τζέκο (46’ Πρέβλιακ)

Ρουμανία (Ε. Ιορντανέσκου): Νίτσα, Καμόρα, Ρους (74’ Τανάσε), Τσίρικες, Μάνεα (81’ Χάνκα), Μάριους Μάριν (74’ Ποπέσκου), Μαξίμ (74’ Ιβάν), Μαξίμ Μαρίν, Μπούργκα, Τσικαλντάου, Πούσκας (76’ Άλιμπεκ)

Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0