Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης: «Αν θες να πάρεις το Champions League, αγόρασε τους πρωταθλητές της… διετίας»!

Ρεάλ Μαδρίτης: «Αν θες να πάρεις το Champions League, αγόρασε τους πρωταθλητές της… διετίας»!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το πιο «ειδικό» βάρος φανέλας, αν υπάρχει η εν λόγω ορολογία στο ποδόσφαιρο, από κάθε άλλον σύλλογο που αποτελεί μέλος του αθλήματος. Το 14ο Champions League της το απέδειξε, ο τρόπος που δομείται επίσης δεν συγκρίνεται με κανέναν και οι μεταγραφικοί της στόχοι, κινούνται σε αυτό το μονοπάτι. Είναι όλοι πρωταθλητές, τα τελευταία δύο χρόνια. Τυχαίο;

Πριν από μερικές ημέρες η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτούσε το 14ο Champions League της ιστορίας της. Επικράτησε στο Παρίσι της Λίβερπουλ με 1-0, πήρε ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του 1981 και εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα του πλανήτη που έχει παίξει τόσους τελικούς κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και δεν έχει ηττηθεί.

Δεν μιλάμε για έναν, δεν μιλάμε για δύο ή τρεις, αλλά για οκτώ. Για αυτό, παύει να θεωρείται και τυχαίο. Πώς άλλωστε μπορεί κανείς να μιλήσει για τύχη, όταν αναφερόμαστε σε μία ομάδα που έχει κατακτήσει πέντε φορές τα τελευταία εννιά χρόνια τον θεσμό και έχει επτά περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Ένα ακόμη όμως κέρδος για την Ρεάλ Μαδρίτης, πέρα από τα προφανή, είναι το γεγονός πως η «Βασίλισσα» δεν επηρεάστηκε από το γεγονός πως έχασε παίκτες – κλειδιά την τελευταία τριετία. Αποχώρησε ο Σέρχιο Ράμος, έφυγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τελειώνει την καριέρα του ο Μαρσέλο και μετέβη στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ ο Βαράν.

Και πάλι όμως. Η Ρεάλ και ο Φλορεντίνο Πέρεθ διαχειρίστηκαν άψογα την κατάσταση και αύξησαν τις κατακτήσεις τους. Πλέον, οφείλουν να κοιτάξουν το μέλλον, στο οποίο η «Βασίλισσα» δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από την κορυφή. Ακόμη και αν ο Κίλιαν Εμπαπέ επέλεξε να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Για αυτό κοιτάει και τους… κορυφαίους. Έχει «κλείσει» τον Αντόνιο Ρίντιγκερ, έχει συμφωνήσει με τον Τσουαμενί, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου και πλέον εξετάζει τις περιπτώσεις τεσσάρων ποδοσφαιριστών.

Του Ρομέλου Λουκάκου, του Γκαμπριέλ Ζεσούς, του Ραφαέλ Λεάο και του Ραχίμ Στέρλινγκ. Αν αναλογιστούμε πού αγωνίζεται ο κάθε ένας, δεν θα βρούμε κοινό χαρακτηριστικό τους. Διότι ο πρώτος αγωνίζεται στην Τσέλσι, ο Βραζιλιάνος και ο Άγγλος στη Μάντσεστερ Σίτι και ο Λεάο είναι ο μοναδικός που δεν βρίσκεται στην Premier League.

Ωστόσο, κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι το ότι άπαντες αγωνίζονται ως μεσοεπιθετικοί. Και πολύ περισσότερο, πως όλοι έχουν κατακτήσει κάτι την τελευταία διετία. Ο Ρίντιγκερ το Champions League, ο Ζεσούς και ο Στέρλινγκ την Premier League σε δύο συνεχόμενες χρονιές, ο Λεάο την Serie A με τη Μίλαν φέτος και ο Λουκάκου το ιταλικό πρωτάθλημα προτού μεταβεί στην Τσέλσι!

Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα δεχθεί να πάρει τίποτα λιγότερο από… πρωταθλητές. Δεν θα αλλοιώσει το DNA της και δεν θα ρίξει σε τίποτα το πρεστίζ της. Ίσως αυτό είναι και το μυστικό. Να αγοράζεις ποδοσφαιριστές που το έχουν ξανακάνει. Αν άλλωστε πάνε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, η αύρα θα τους ωθήσει ξανά σε τίτλους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0