Football Talk

ΑΕΚ: Σε μία τραγική χρονιά, ένα ματς της έμεινε για να κάνει επιτέλους το αυτονόητο

ΑΕΚ: Σε μία τραγική χρονιά, ένα ματς της έμεινε για να κάνει επιτέλους το αυτονόητο

«Τελικό» Ευρώπης δίνει απόψε η ΑΕΚ στο Χαριλάου, όπου θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Άρη για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Conference League – Τα πλάνα του Οφρυδόπουλου

Φτάσαμε 14 Μαΐου και δυο στροφές πριν και η φετινή σεζόν γραφτεί στην ποδοσφαιρική Ιστορία. Η ΑΕΚ είναι στη Θεσσαλονίκη όπου απόψε το βράδυ (20:00 NOVA Sports 2) θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο σπίτι του, σε μία μεταξύ τους μάχη που θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα πράγματα είναι απλά: Με νίκη της η ΑΕΚ εξασφαλίζει από απόψε ευρωπαϊκή θέση. Με νίκη του ο Άρης κάνει αυτός ευρωπαϊκά καλοκαιρινά σχέδια. Με πιθανή ισοπαλία όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική, με τον Άρη να έχει την ΑΕΚ στην ισοβαθμία, να παίζει στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ και την Ένωση να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ πρέπει επιτέλους να κάνει μία μεγάλη νίκη τη φετινή σεζόν. Μία νίκη με σημασία. Αν δεν την κάνει απόψε χάνεται η Ευρώπη. Τόσο ξεκάθαρα, τόσο απόλυτα. Όλος ο κόσμος του Δικεφάλου περιμένει από τους παίκτες να κάνουν το αυτονόητο απόψε: να μπουν στο Χαριλάου και να κερδίσουν! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Με νίκη η ΑΕΚ κάνει απλά το αυτονόητο για εκείνη. Σε ενδεχόμενη ήττα μία ήδη τραγική χρονιά, θα ολοκληρωθεί με εφιαλτικό τρόπο.

Το κλίμα στην ΑΕΚ πάντως είναι καλό. Υπάρχει πίστη, υπάρχει αναγνώριση των πραγμάτων και της σημασίας του αγώνα, με τον Σέρχιο Αραούχο να δείχνει το δρόμο της πίστης και της θέλησης, μπαίνοντας στην αποστολή του Οφρυδόπουλου, ξεπερνώντας τον εαυτό του. Η θλάση συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί, δεν είναι σε θέση να παίξει βασικός, όμως θα είναι στο Χαριλάου…

Από εκεί και πέρα ο Οφρυδόπουλος δεν υπολογίζει τους Βράνιες, Γέβτιτς, Σιμόες και τον Γαλανόπουλο, οι οποίοι έμειναν στην Αθήνα και θα πάει με «συνταγή» ΠΑΣ.

Δηλαδή με διάταξη 4-3-3 και τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα τους Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα, Χατζισαφί. Τον Σιμάνσκι «κόφτη» μπροστά τους, τους Μάνταλο, Κριχόβιακ εσωτερικά κεντρικά χαφ και τριάδα μπροστά τους Τσούμπερ, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία με τους δυο τελευταίους να αλλάζουν θέσεις ανάμεσα στην κορυφή της επίθεσης και δεξιά.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0