Football Talk

ΑΕΚ: Μέσα σε 2 μήνες, «γκρέμισε» όσα έχτιζε κόντρα στον Άρη επί δύο χρόνια (video)

ΑΕΚ: Μέσα σε 2 μήνες, «γκρέμισε» όσα έχτιζε κόντρα στον Άρη επί δύο χρόνια (video)
Άρης και ΑΕΚ αναμετριούνται στην έδρα του πρώτου (14/05, 20:00) με τον «προορισμό» να είναι κοινός, αλλά να υπάρχει μόνο ένα εισιτήριο διαθέσιμο. Πριν λίγους μήνες, η «Ένωση» θα είχε κάθε λόγο να νιώθει αυτοπεποίθηση πως θα το πάρει αυτή, αλλά η έλευση του 2022, άλλαξε τις ισορροπίες.
 
Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο τόσο για τον Άρη, όσο και για την ΑΕΚ, περνά από το Κλεάνθης Βικελίδης (14/05, 20:00). Ο πρώτος ζητά δύο αποτελέσματα. Η δεύτερη, μόνο νίκη.
 
Μέχρι να έρθει η φετινή αγωνιστική περίοδος, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως όχι μόνο έχει το know how στην έδρα του αντιπάλου της, αλλά ίσως φάνταζε και φαβορί. 
 
Όσα ίσχυαν, όμως, τα τελευταία δύο χρόνια στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, μέσα στον κυκεώνα της φετινής σεζόν, άλλαξαν.
τζαβελλας.jpg
 
Τα τέσσερα σερί «διπλά» της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, τράπηκαν σε δύο σερί ήττες, συνθήκη που είχε να παρουσιαστεί από το 1995. Άλλωστε, η παράδοση της «Ένωσης» στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι εξαιρετική από το 2000 κι έπειτα.
 
Έχει ηττηθεί μόλις 4 φορές, σε οκτώ περιπτώσεις υπήρξε ισοπαλία, ενώ σε δέκα έφυγε θριαμβεύτρια. Ακόμα και στα γκολ, τα 35 υπέρ της, έναντι των 22 κατά, αποδεικνύουν την υπεροχή της, συνολικά. Ωστόσο, η φετινή σεζόν μοιάζει διαφορετική υπόθεση.
 
Ακόμα και στη νίκη της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ, ο Άρης είχε ευκαιρίες για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, ειδικότερα από το 71ο λεπτό κι έπειτα, που οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες. Στην κορυφή όλων, προφανώς, η ευκαιρία του Τζέγκο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

 
Εν τέλει, της το ανταπέδωσε στον δεύτερο γύρο, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, σε ένα ματς που ήταν αρκετά κατώτερος από τον Άρη που παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, του φάνηκε αρκετό για να γυρίσει ο... διακόπτης. Κάτι που επιβεβαίωσε και στα play-offs.

 

Ισόβαθμοι, αλλά τόσο διαφορετικοί

Παρότι Άρης και ΑΕΚ ισοβαθμούν στους 56 βαθμούς σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα, μόνο κοινές συνήθειες δεν έχουν.
 
Οι Θεσσαλονικείς έχουν δεχθεί μόλις πέντε γκολ στα play-offs και δεν έχουν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους, στα 4 από τα 8 ματς που έχουν δώσει έως τώρα. Η μοναδική ομάδα που έχει καλύτερους αριθμούς στην άμυνα από τον Άρη είναι ο Παναθηναϊκός, με τρία γκολ κατά και 5 clean sheets.
 
Από την άλλη, αντιμετωπίζει αρκετά μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα. Ενδεικτικό αυτού, πως μόνο στη νίκη επί της ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ!
 
Η «Ένωση» από τη δική της μεριά, έχει τα διπλάσια γκολ υπέρ της από τον Άρη (10), αλλά σχεδόν τα διπλάσια και κατά (8). Παρόλα αυτά, οι αμυντικές της παθογένειες έδειξαν να βελτιώνονται στα δύο τελευταία παιχνίδια, αφού απέναντι στον Παναθηναϊκό σταμάτησε ένα σερί οκτώ αγώνων στους οποίους δεχόταν τουλάχιστον ένα γκολ, ενώ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, διατήρησε ανέπαφη την εστία της για δεύτερο σερί παιχνίδι, μόλις για 2η φορά εντός της σεζόν.
 
Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για δύο ομάδες με τελείως διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα και κατά συνέπεια αδυναμίες ή προτερήματα, λίγο πριν το «νήμα» της φετινής σεζόν. Το μόνο αδιαμφισβήτητο «κοινό» που έχουν; Το πάθος για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.  
 
Κάτι που μένει να φανεί στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης (14/05, 20:00).
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0