Football Talk

Παναθηναϊκός: Κρατάει το αήττητο και τα… ηνία της Ευρώπης! (video)

Παναθηναϊκός: Κρατάει το αήττητο και τα… ηνία της Ευρώπης! (video)
Νικητής δε βρέθηκε στο αθηναϊκό ντέρμπι, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει το... πάνω χέρι επί της ΑΕΚ. Η... επιθετική διάθεση του Γιοβάνοβιτς φάνηκε και τώρα σειρά έχει το Καραϊσκάκης την Τετάρτη (11/5).
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δεν βρέθηκε νικητής στην αναμέτρηση Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, το απόγευμα της Κυριακής (8/5). Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό και το «τριφύλλι» διατήρησε τόσο το αήττητο σερί στα play off, όσο και τα ηνία στη βαθμολογική «μάχη» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μεγαλύτερο κέρδος από αυτή την αναμέτρηση είχε ο Παναθηναϊκός, όπου σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο, αφού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ (1-0), αλλά πήρε την εκδίκηση του στη Λεωφόρο (3-0) και υπερέχει στη διαφορά των γκολ. Στα play off, οι δύο ομάδες μετράνε δύο ισοπαλίες μεταξύ τους.

Η βαθμολογία των play off

1. Ολυμπιακός: 14 βαθμοί (4 νίκες: ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, ΠΑΟΚ*, Άρης*, 2 ισοπαλίες: ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα*, 1 ήττα: Παναθηναϊκός*)

2. Παναθηναϊκός: 13 βαθμοί (3 νίκες: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης, 3 ισοπαλίες: ΑΕΚ, Άρη*, ΠΑΣ Γιάννινα*, ΑΕΚ*, 0 ήττες)

3. ΠΑΟΚ: 10 βαθμοί (2 νίκες: ΠΑΣ Γιάννινα*, ΑΕΚ, 1 ισοπαλία: ΑΕΚ, 2 ήττες: Παναθηναϊκός*, Άρης*, Ολυμπιακός)

4. Άρης: 8 βαθμοί (2 νίκες: ΑΕΚ*, ΠΑΟΚ, 2 ισοπαλίες: Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, 2 ήττες: Ολυμπιακός*, Παναθηναϊκός*, Ολυμπιακός)

5. ΑΕΚ: 7 βαθμοί (1 νίκη: ΠΑΣ Γιάννινα*, 4 ισοπαλίες: Παναθηναϊκός*, Ολυμπιακός*, ΠΑΟΚ*, Παναθηναϊκός, 2 ήττες: ΠΑΟΚ, Άρης)

6. ΠΑΣ Γιάννινα: 6 βαθμοί (1 νίκη: ΠΑΟΚ, 3 ισοπαλίες: Ολυμπιακός, Άρης*, Παναθηναϊκός, 3 ήττες: ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ, Ολυμπιακός*)

*εκτός έδρας

Πάμε για «ροντέο» στις τελευταίες αγωνιστικές

Ο Ολυμπιακός με την νίκη του επί του ΠΑΟΚ, μεσοβδόμαδα, αλλά και το «διπλό» με ενδεκάδα… ξεκούρασης απέναντι στον Άρη, μάζεψε γρήγορα 6 βαθμούς και έγινε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στα play off. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα.
Η ήττα του Άρη, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον… αποδεκατισμένο Ολυμπιακό, έχασε έδαφος. Κατά συνέπεια η ερχόμενη αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο αφού οι «πράσινοι» πάνε στο Γ.Καραϊσκάκης, ενώ λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και η ΑΕΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα.

H βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση και της 7ης αγωνιστικής έχει δομηθεί με τον Ολυμπιακό στην κορφή με 79 βαθμούς, τον ΠΑΟΚ δεύτερο με 60, τον Παναθηναϊκό τρίτο με 55, Άρη και ΑΕΚ στην τέταρτη θέση με 53, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έκτος με 46.

βαθμολογία.png

Ο… προσεκτικός Ιβάν και η απουσία του «Γκάτσι»


Στα του αθηναϊκού ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πήρε το τρίποντο, αλλά δεν χαρίστηκε. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχουμε πει, πως δεν θα πουλήσει εύκολα τους πολύτιμους βαθμούς που χρειάζεται το «τριφύλλι». Ένα παιχνίδι πολύ κλειστό με λίγες φάσεις και η μοναδική φάση όπου οι φιλοξενούμενοι απειλήθηκαν ήταν το δοκάρι του Χατζισαφί στο 29ο λεπτό.

Η απουσία του Γκατσίνοβιτς ήταν εμφανής, καθώς στο κέντρο έλειπε ο Σέρβος με τις γρήγορες εναλλαγές που έχει, αλλά και τις ανασταλτικές του λειτουργίες. Μπορεί και να μην άλλαζε κάτι στο παιχνίδι, αλλά πλέον είναι πολύ κομβικό πρόσωπο για τη μεσαία γραμμή των «πράσινων».

Η νοοτροπία του Γιοβάνοβιτς με τις αλλαγές

γιοβα.jpg
Μερικές αναγκαστικές αλλαγές έφεραν… πονοκέφαλο στον προπονητή του Παναθηναϊκού, αφού ο Βιγιαφάνιες έπρεπε να γίνει αλλαγή για να προφυλαχθεί από δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Χουάνκαρ τραυματίστηκε.
Ωστόσο, οι «πράσινοι» απείλησαν με τον Χουάνκαρ στο 65’ (πριν βγει αλλαγή στο 82’), αλλά και με τον Καρλίτος στο 71’.

Από τη μεριά του ο Γιοβάνοβιτς, έδειξε πως θέλει να απειλήσει με το φρεσκάρισμα που έκανε, βάζοντας τον Βιτάλ στη θέση του «Βίγια», τον Καρλίτος στη θέση του Ιωαννίδη, τον Κουρμπέλη στο Μαουρίσιο στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Στον αγώνα «πέταξε» και τον Μακέντα στη θέση του Αϊτόρ, παίζοντας και το τελευταίο του χαρτί.
ipiccy_image_9_4.jpg

Τώρα και πάλι τα κεφάλια μέσα, γιατί την Τετάρτη (11/5), στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, δεν θα πρέπει να χαθεί έδαφος για να μπορέσει να διατηρήσει την υπεροχή του απέναντι σε Άρη και ΑΕΚ, οι οποίοι καιροφυλαχτούν στο -2.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0