Football Talk

Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 5-1: Διασυρμός και ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό η «Ελαφρά Ταξιαρχία»! (video)

Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 5-1: Διασυρμός και ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό η «Ελαφρά Ταξιαρχία»! (video)
Ο Ιωνικός υποδέχτηκε τον ουραγό Απόλλων Σμύρνης στην Νίκαια και επικράτησε με τελικό σκορ 5-1. 
Σε μία εξαιρετική αναμέτρηση o Iωνικός σκόρπισε την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την νίκη της Λαμίας την οδηγεί ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κιάκος με τα δύο προωσπικά του τέρματα, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Χουτεσιώτης ο οποίος υπερασπίστηκε ουκ ολίγες φορές την εστία του.


1ο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος άνηκε ξεκάθαρα στην ομάδα της Νίκαιας η οποία ευτύχισε να βρει δύο τέρματα. Η αρχή έγινε στο 26ο λεπτό, όταν ο Γιάννης Κιάκος υποδέχτηκε την εξαιρετική σέντρα του Λένις και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Σορκάν.

 

Mόλις πέντε λεπτά χρειάστηκαν στον 24χρονο μέσο για να σημειώσει και το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έπειτα από παράλληλα μπαλιά του Ντάλσιο και τελείωμα του Έλληνα μέσου από το ύψος του πέναλτι.


 

2ο ημίχρονο

Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ για να βγάλει αντίδραση, χάρις στον Ιωαννίδη, ο οποίος με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.


Ο ενθουσιασμός κράτησε μονάχα για 12 λεπτά, καθώς ο Άοσμαν διεύρυνε και πάλι το προβάδισμα του Ιωνικού. Έτρεξε και έκοψε τον Φατιόν στο όριο της αντίπαλης περιοχής για να στείλει την μπάλα με συρτό σουτ στα δίχτυα του Απόλλωνα.

 


Το τέταρτο γκολ ήρθε στο 87ο λεπτό από τα πόδια του… Φάμπρι, ο οποίος θέλοντας να απομακρύνει την μπάλα από την μικρή περιοχή, την έστειλε με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του.



To κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 91' όταν ο Φάμπρι θέλοντας να απομακρύνει την μπάλα από την μικρή περιοχή, την έστειλε με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο MVP

Ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη ανήκει δικαιωματικά στον Κιάκο. Τα δύο προσωπικά του τέρματα αποτέλεσαν βαρόμετρο για να χτιστεί η νίκη του Ιωνικού, κάνοντας το έργο των φιλοξενούμενων δυσβάσταχτο για το δεύτερο ημίχρονο.

Η φάση του αγώνα

Το πείσμα του Άοσμαν που οδήγησε στο τρίτο τέρμα του Ιωνικού ήταν σίγουρα η πιο κωμβική στιγμή του αγώνα. Σε μία φάση όπου η Λαμία πίεζε για την ισοφάριση, ο Ιρανός κατόρθωσε να βάλει τέλος στα όνειρα της και να ξεκλειδώσει το παιχνίδι για να ακολουθήσουν τα επόμενα δύο γκολ.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός):
Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιριγώτης, Σάντσεθ, Βαλεριάνος, Κάνιας, Άοσμαν, Ντάλτσιο, Κιάκος, Λένις, Μάντζης
Απόλλων Σμύρνης (Μπάπης Τεννές): Σορκάν, Ντεντίδης, Ντομίνκεζ, Ρόνιε, Βιτλής, Φάμπρι, Σλίβκα, Φατιόν, Μαρτίνεζ, Ντάουντα, Ιωαννίδης

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0