Football Talk

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Άνετο πέρασμα από το Έλαντ Ρόουντ και ξανά στην κορυφή! (video)

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Άνετο πέρασμα από το Έλαντ Ρόουντ και ξανά στην κορυφή! (video)

Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα η Μάντσεστερ Σίτι να περάσει νικηφόρα από το Έλαντ Ρόουντ και τη Λιντς, με τους «πολίτες» να βάζουν να «χαϊδεύουν» το γκάζι και με το τελικό 4-0 να προσπερνούν ξανά την Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να εξακολουθεί να αισθάνεται πίεση κάθε φορά που η Λίβερπουλ κερδίζει και αγωνίζεται χρονικά πριν από αυτήν, όμως και πάλι, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα διαχειρίστηκαν εξαιρετικά την κατάσταση και πέρασαν εμφατικά με 3-0 από το Έλαντ Ρόουντ της Λιντς.

Συγκεκριμένα, ο Ρόδρι άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φιλ Φόντεν και απλοποίησε από νωρίς την κατάσταση, παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Μαρς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αντιδράσουν.


Βρήκαν ρυθμό από την συμπλήρωση μισής ώρας και έπειτα, αλλά από την στιγμή που δεν κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν πριν από την λήξη του πρώτου μέρους, τα πράγματα έμοιαζαν… βουνό για αυτούς. Στο μειονέκτημα που είχε διαμορφώσει ο Ρόδρι μάλιστα, ήρθε να προστεθεί και ο σοβαρός τραυματισμός του Ντάλας, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο και κατέστησε τα εναρκτήρια 45… 55 λεπτά για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.


Όταν αγωνίζεσαι λοιπόν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, την κοιτάς στα μάτια για ένα ημίχρονο αλλά δεν σκοράρεις, πιθανότατα θα τιμωρηθείς. Ο Γκρίλις προειδοποίησε στο 52’, αλλά ό,τι δεν έκανε ο ίδιος, πραγματοποιήθηκε από τον Άκε 120 δευτερόλεπτα αργότερα.


Αυτός έκανε το 2-0, ύστερα από… βόλεϊ που παίχτηκε στην περιοχή των «παγονιών» και με το 3ο του γκολ στην σεζόν και 4ο συνολικά με την φανέλα της ομάδας του, κλείδωσε την επικράτησή της.

Τα κερασάκα στην τούρτα απλώς πρόσθεσαν στο 78' ο φορμαρισμένος Ζεσούς, που μετουσίωσε την 2η ασίστ του Φόντεν σε γκολ, ενώ τις ευκαιρίες των Τζέιμς και Γκέλχαρτ απέκρουσε ο Έντερσον, για να διαμορφώσει το 4-0 ο Φερναντίνιο!


Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Λιντς: Μελιέ, Ντάλας (45+7 Τζέιμς), Έιλινγκ, Κοχ, Στράουκ, Φίρπο (62’ Γκέλχαρτ), Ραφίνια, Κλιχ, Φίλιπς, Χάρισον, Ροντρίγκο (83’ Γκρίνγουντ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Άκε (60’ Ζιντσένκο), Λαπόρτ, Ντίας, Κανσέλο, Ρόδρι (83’ Φερναντίνιο), Γκιντογκάν, Γκρίλις, Φόντεν (80’ Σίλβα), Στέρλινγκ, Ζεσούς

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0